PARTYINFO

 

MEGA CLUB TECHNO 14

Datum konání:
27.09.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
techno stage - Gayle San, Nika77, Chris Sadler (exklusive techno set), Sidecar, Lucca
deep house stage - Cubik, Rai, Dan Cooley
downtempo chillout - Tall & Hoffee
Popis:
laser od Overthere, videoanimace od Phase, světelná show od firmy Technik
mediálním partnerem je server Techno.cz
předprodej vstupenek: Ticketstream
 
 
Rozhovor s Luccou
Rozhovor s Raiem
Rozhovor s Raiem k Mega v Abatonu.
 
Ahoj Romane. Jak jde život? Jak sis užil léto?

Život plyne fajn. Nestěžuji si. Léto jsem si ale nijak zvlášť neužil a na dovče nebyl. Stále mi to ještě nevychází a možná ještě pár let nebude, ale moře bych si fakt dal aspoň na dva tři dny. Vždy mi to ale něco překazí. Minulý rok jsem měl něco naplánovaného, ale přišlo do toho hraní a tentokrát zas tekli penízky úplně do jiných věcí nežli sluníčko, moře a veget na pláži.

Líbilo se Ti na letních festivalech? Měl jsi nějaké vyjímečné zážitky?

Letos jsem byl pouze na dvou velkých festivalech. Na OAF a na Creamfields. OAF jsem si neužil tak, jak bych chtěl, jelikož jsem v noci hrál ještě v Roxy a musel jsem tedy brzy odjet. Stihl jsem skoro celého Sashu, ale to bylo vše. Každopádně stálo to za to. Lidi tady sice ještě nejsou tolik zvyklí na sety tohoto typu a někteří byly také trošku rozpačití, povětšinou si mylím, že však byli spokojení. Mě se líbil velmi. Roxy mi odjezd ale perfektně vynahradilo, jelikož když jsem přijel, nevěřícně jsem koukal na plný parket lidiček a odehrál asi tříhodinový set. Na Creamfields se mi nejvíc asi líbil Floex band. Ten jsem si užil. Kosheen mne tak trochu zklamali, možná že jsem si to způsobil sám ale moc jsem se na ně těšil a možná očekával i něco nadpozemského, což se ale nekonalo. Underworld jsem viděl jen z kraje. Bylo tam tolik lidí a taková tlačenice, že jsem se radši s přítelkyní zdekoval pryč.

Tento pátek hraješ v Abatonu na akci MEGA club techno (na deep house stage). Jak to vůbec máš s technem? Posloucháš a hraješ ho někdy?

Techno nehraji nikdy. Málokdy zabrousím do nálady, která by tento styl i připomínala. Nejsem zaujatý, ale prostě mne 99 procent této produkce, co jsem měl možnost slyšet neoslovuje. Do Abatonu se ale docela těším. Na techno akci jsem byl snad naposledy snad na poslední Staré Huti, což je už nějaký ten rok zpátky. Vlastně takovou vyjímkou byl minulý festival Summer of Love. Tam se mi docela líbil Surgeon. Hrál pomalu a vůbec ne tvrdě. Nikam nespěchal. Jo ten se mi docela líbil. Na akci mně zajímá jestli to je jen čistě o syrové energii nebo jestli tam zažívám i emotivnější pocity. Gayle San prý hraje trochu jinak, tak uvidím.

Jaký je to pocit, žít bez Roxy? Dotklo se Tě to nějak?

Pocit to tedy příjemný není. Mám Roxy rád. Chodím do tohoto klubu již hodně let a dva roky v něm pravidelně hraji. Myslím, že když Praha byla v nejhorším, myslel jsem nejvíc na všechny ohrožené lidi a na Roxy. Stalo se, ale a my musíme všichni koukat hlavně dopředu. Co nás nezabije, to nás posílí a klub nevyjímaje, že. Je fakt, že jsou chvíle, kdy už se nemůžu dočkat otevření. Myslím si, že spousta lidí si klubu bude pak i více vážit a nebude ho brát jako nějakou naprostou samozřejmost. Třeba nás to ještě překvapí.

5. října budeš hrát na main stage ve Veletržním Paláci po boku Johna Digweeda. Co to pro Tebe znamená a co si myslíš o údajně "nejlepším světovým Djovi"?

John Digweed je pro mne v podstatě legenda. Pamatuji si, že na snad úplně první akci pořádané agenturou Lighthouse "JDJ", která se konala v KD Ládví před hodně lety, jsem vyhrál CD, které shodou okolností namíchal právě John Digweed. Dnes ho sice bohužel již nemám, ale vzpomínám si na něj docela živě.
Jsem hodně zvědavý s čím Digweed přijede a abych se přiznal, netuším jakou náladou nás překvapí, jelikož má opravdu několik různých poloh. Jedno je však jisté, jsem přesvědčen, že půjde opravdu o kvalitu po všech stránkách. Ta party je opravdu skvěle vymyšlena.

Jaký máš vztah k labelu Bedrock a hraješ jejich desky? Máš nějaké oblíbené?

K Bedrocku jako k labelu mám docela úzký vztah. Mám docela dost jejich desek i když všechny tituly rozhodně ne. Něco se mi líbí velmi a něco naopak. Bedrock je stylově vyprofilovaný label a přitom hodně barevný, což se mi opravdu Líbí. Většinou, když nakupuju nový desky, koukám co v jejich seznamu přibylo za novinky.

Co Tvá produkce? Máš v šuplíku nějaké další kousky po "Lhasa" a "Amalgamation"?

Tak teď jsem trochu přestavoval svoje mini home studiítko. Koupil novou zvukovku s hodně vstupama a konečně svůj vysněný synth, do kterého jsem byl kvůli jeho zvuku nějakej ten pátek zamilovanej. Produkce se tím pádem trochu přibrzdila, ale každopádně již teď mám před dokončením nějakých nových věcí, co spatří světlo světa možná již brzy. Nikam nespěchám, chci abych s tím co dělám byl spokojený především já sám. Hlavně že mně to baví a vidím v tom smysl, to je pro mě důležitý. Jinak taky pořád formuji obsah desky, co bychom již delší dobu chtěli udělat, ale bohužel to ještě nevychází, nenastal ještě ten správný čas. Nechci ale, aby obsah byl zastaralý, určitě chci, aby tam byli nový věci.

Top5?

1. až 5. Všichni dobrovolníci co pomáhali po povodních.
 
Mega club techno v Abatonu Gayle San

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Mega club techno s Gayle San
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016