PARTYINFO

 

APOKALYPSA 12 - VIDEO GAME

Datum konání:
16.11.2002 - sobota
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Techno.cz stage - James Ruskin (Blueprint Rec./Tresor/UK), Deckster (Phonk Promo/Strobe/Sofia/BG), Adelic (Titan/AT), Dave Navarro (Main Rec./Frankfurt/DE), Leo Lycra (Lunar), Kaisersoze (Lunar), Jerry (Lunar), Orbith (Bassline)
Rave.cz elektro stage - Master G (Bussinez Rec./W production/CZ), Denia (Bajkonur/SK), Ian Fuzzy (JZD promotion/CZ), Orbith (Bassline)
Info:
http://www.apokalypsa.com...
Popis:
3x videomassage by VJs crew Moire&Vision, go-go by Dark Angels & System dance, Marcel sound, lasershow by Sanny, testy XTC, 2x videowall, 4x bar, devil stick fire show, kyslíkový stan - project Neuron
vstup 280/330 CZK, start 20:00
afterparty (Club Perpetuum, Roosveltova 9) - Kaisersoze, Jerry, Radan Mach, Urbandevelopment DJs (Hal9000, CIM, Robert Kepert)
 
 
Závěrečné informace DJ Deckster (Phonk Promo, Strobe, Sofia, Bulgaria) Apokalypsa novinky
James Ruskin (Blueprint/Tresor/UK) - rozhovor
James Ruskin je hlavní hvězdou 12. brněnské Apokalypsy.
 
 James Ruskin Spousta lidí tě zná prostřednictvím labelu Blueprint, tvých výborných setů (například na jedné z Orion Hall), na druhé straně bude však mnoho takových, kteří o tvé minulosti a s ní spojené značce Blueprint neví téměř nic, řekni prosím něco z historie labelu, třeba o projektu Outline, atd.

Blueprint jsem založil spolu s Richardem Polsonem v roce 95, potřebovali jsme label, abychom mohli ventilovat své hudební myšlenky. Už dlouho jsme pracovali na projektu Outline, přirozeně jsme tedy chtěli zjistit jak bude naše muzika fungovat na lidi, neměli jsme chuť vydávat u někoho cizího, nejlepší je mít nad vším absolutní kontrolu. Nahráli jsme několik EP, potom Richard založil a soustředil se výhradně na Surface.

Vydal jsi jedno výjimečné EP se Surgeonem, neplánujete další společné produkce?

Práce s Tonym byla bezvadná, už jsme mluvili o pokračování, ale je to dost problematické, poněvadž jsme oba dost vytížení a není snadné se sejít.

Napadlo tě už, že bys svou hudbu presentoval také live? Myslím, že by to mohlo být velmi zajímavé.

Nechci se tomu teď věnovat, je tady však jistý příslib do budoucna.

Už je to dost dlouho, co jsi naposledy vystupval v ČR, co se v průběhu těch pár let odehrálo v hudebním životě Jamese Ruskina?

Intensivně jsem cestoval, navštívil jsem spoustu parties, na studiovou práci jsem v uplynulých šesti měsících ani nesáhl, stěhuji totiž celé studio a znovu jej stavím, bylo to dost frustrující období, ale věřím, že přesto produktivní, brzy přijdu s něčím novým.

Tvé poslední "Conspiracy EP" je skutečně mistrovským kouskem, cíleným na všechny pravověrné technaře a DJe, kdy se objeví další Blueprint?

Další Blueprint je double pack The 65D Mavericks (Richard Polson a Nick Dunton), vyjde listopadu.

Cestuješ za vystoupeními do mnoha zemí, kde je to teď hodně dobře rozjeté, kterou zemi bys doporučil našim clubberům, kde často hrají DJs zaměření podobně jako ty?

Myslím si, že největší je to teď ve východní Evropě, všechny akce jsou zde excelentní. Také ve Španělsku je obrovská techno scéna, najdete tam neuvěřitelné množství klubů, kde se hraje techno. Mým nejoblíbenějším místem však stále zůstává Japonsko.

Jaká je současná situace kolem techno scény v Londýně a celé Velké Británii, pár přátel mi říkalo, že se to lepší? Hraješ v Anglii často?

Moc často ne, klubů, kde se hraje techno není dost. Vím, že se situace lepší, jsou lidé, kteří se snaží organizovat nové parties, přesto je však stále málo takových jako je Lost nebo klub Atomic Jam.

Co říkáš na dění kolem berlínského Tresoru? Vydáš ještě něco na téhle značce?

Vždycky jsem s Tresorem moc rád spolupracoval, byli nedílnou součástí hudebního dění posledních let, vždycky dělali pokrokové věci, myslím, že klub už bude brzy minulostí, jsem zvědavý kam se přestěhují.

Technologie Final Scratch a ty, už jsi ji vyzkoušel?

Jasně, když jsem hrál se Surgeonem. Myslím, že je excelentní, ta možností mít s sebou celou sbírku desek, otevřít si v průběhu setu jakoukoliv skladbu, na druhé straně to bude jistě velký problém pro malé, nezávislé značky, když si budou lidé stahovat jen MP3 z internetu a přestanou kupovat vinyly.
 
Dave Navarro - profil a rozhovor Rozhovor Leo Lycra - narozeninový set DJka Denia - rozhovor Rozhovor s Ianem Fuzzy Profily zahraničních DJs Rozhovor s Moire&Vision DJ Master G - biography Rozhovor s Master G James Ruskin (Blueprint/Tresor/UK) Apokalypsa - Videogame Předprodeje

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016