PARTYINFO

 

UNITED COLOURS OF AKROPOLIS

Datum konání:
28.11.2002 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
The Kinlochard Ceilidh Band (Skotsko)
Info:
http://www.ucoa.cz...
Popis:
tradiční keltská hudba v podání jedné z nejpopulárnějších skotských kapel
start 19:00
 
 
The Kinlochard Ceilidh Band (Skotsko)
Typická skotská muzika se vším, co k ní patří - hlavně dudy, housle a akordeon.
 
Typická skotská muzika se vším, co k ní patří - hlavně dudy, housle a akordeon. Hudba, která Vás rozhodně nenechá v klidu stát natož sedět - tak by se dala charakterizovat tvorba jedné z nejpopulárnějších skotských kapel The Kinlochard Ceilidh Band. Právě tato skupina zavítá ve čtvrtek 28. listopadu 2002 do Paláce Akropolis, aby se českému publiku představila v rámci festivalu United Colours Of Akropolis, a to za podpory Caledonian Society.

Soubor The Kinlochard Ceilidh Band byl pojmenován podle vesnice Kinlochard oblasti Loch Ard ve Skotsku, odkud pochází většina jeho členů. V této oblasti se kapela během své existence stala neodmyslitelnou součástí místního života, bez které se neobejde žádný večírek, svatba nebo jiná významná událost. V repertoáru kapely najdeme tradiční keltské skladby ze Skotska, Irska a Bretaně, ale i vlastní tvorbu.

Skupina vznikla už v roce 1984 a za dobu svého trvání odehrála mnoho set koncertů jak doma ve Skotsku, tak v zahraničí - v roce 1995 podnikli turné po Skandinávii, v 98 šest týdnů brázdili Singapur a Nový Zéland (zúčastnili se mj. Mezinárodního folkového festivalu v Aucklandu). V roce 2000 byli The Kinlochard Ceilidh Band jako reprezentanti Skotska přizváni k účasti oslav Milénia ve Spojených státech - vystoupili například v Disneyworldu, v Orlandu, na Floridě nebo v Chicagu.

Kapela má na svém kontě tři dlouhohrající desky. První album "Slainte!" z roku 1995 produkoval akordeonový virtuóz Gregor Lowrey, který je jedním z nejlepších a nejznámějších skotských hudebníků (doprovázel např. slavnostní premiéru filmu "Rob Roy"). Druhé album "Spirit Of Freedom" (1997) oslavuje vítěznou bitvu u Stirlingského mostu a také znovuobjevení skotského ducha, o které se zasloužil skotský národní hrdina - sir William Wallace. Zatím poslední deska "Strip the Willow" vyšla v roce 1999.

Skupina vystoupí ve složení:

Fergus Wood (bicí, zpěv)
Eilidh Campbell (housle)
Finlay Macdonald (dudy, dechové nástroje)
John Barnes (akordeon)

Vstupenky na koncert k dostání v předprodeji v Paláci Akropolis (250 Kč), v kanceláři Key Production (260 Kč), v síti Ticketstream (280 Kč) a Tickepro (310 Kč).

Festival United Colours Of Akropolis pořádá Key Production, Hl. m. Praha a M.č. Praha 3 za spolupořadatelství Ministerstva kultury ČR a pod záštitou Informačního centra OSN v Praze.

Key Production, spol. s r.o., Národní dům na Vinohradech, náměstí Míru 9/820, 12000 Praha 2
Tel:+420/2/21596540, fax:+420/2/21596541 mail: info@keyproduction.cz, www.keyproduction.cz.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016