PARTYINFO

 

UNITED COLOURS OF AKROPOLIS - ZRUŠENO

Datum konání:
05.12.2002 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
DJs:
Brave Old World (USA, Německo)
Popis:
koncert zrušen
 
 
Koncert skupiny Brave Old World zrušen
Brave Old World (USA, Německo)
Ve čtvrtek 5. prosince 2002 se do Paláce Akropolis chystá jedna z nejoblíbenějších současných amerických klezmerových kapel - Brave Old World.
 
Ve čtvrtek 5. prosince 2002 se do Paláce Akropolis chystá jedna z nejoblíbenějších současných amerických klezmerových kapel - Brave Old World. Návštěvníci koncertu budou mít jedinečnou příležitost seznámit se s tím nejlepším, co se dá z židovské tvorby vidět na koncertních pódiích.

Skupina vznikla v roce 1989 - tedy v době, kdy na americké hudební scéně docházelo k hledání nového směru pro klezmer revival. Hudebníci, kteří se v Brave Old World sešli, se tohoto úkolu zhostili a stali se tak průkopníky nové židovské hudby. Ve své vizi zkombinovali uměleckou virtuozitu s uvolněností jazzu a s nabitou energií židovské hudby z Východní Evropy. Výsledkem je silný a působivý hudební styl plný improvizací a komunikace s publikem, ve kterém odvážná inovace vyšla z nejhlubších kořenů tradice. Tvorba Brave Old World představuje originální současné židovské umění. Jejich texty jsou inspirovány tématy jako pád berlínské zdi nebo výbuch v Černobylu. Skupina během své existence spolupracovala také s řadou východoevropských souborů (např. maďarští Muzsikas). Z diskografie Brave Old World: "Klezmer Music" (1991), "Beyond The Pale" ( 1992), "Blood Oranges " (1997). Kapela má na svém kontě i několik hudebních ocenění. Mezi nejprestižnější patří první místo na Mezinárodním festivalu klezmer hudby v izraelském Sofedu v roce 1992.

Brave Old World tvoří čtyři hudebníci:

Zpěvák, houslista, kytarista a hráč na perkuse Michael Alpert, který byl americkým tiskem (New York Newsdays) označen za jediného žijícího klezmerového umělce píšící židovské písně na téma současnosti.

Šéf kapely Alan Bern - patří ke světové špičce hráčů na klezmer akordeon a klavír. V současné době žije v německých Brémách kde působí jako hudební ředitel Státního divadla. Spolupracuje také s několika klezmerovými kapelami např. Kapelye.

Christian Dawid je hráčem na klarinet a basklarinet. Předtím, než v prosinci 2000 přišel do Brave Old World, byl členem např. Frank London's Klezmer Brass Allstars.

Posledním členem kapely je Stuart Brotman - hraje na basu, perkuse a cimbál.

Vstupenky na koncert (k sezení) k dostání v předprodeji v Paláci Akropolis (350Kč), v kanceláři Key Production (360 Kč), v síti Ticketstream (380 Kč) a Tickepro (410 Kč).

Festival United Colours Of Akropolis pořádá Key Production, Hl. m. Praha a M.č. Praha 3 za spolupořadatelství Ministerstva kultury ČR a pod záštitou Informačního centra OSN v Praze.

Key Production, spol. s r.o., Národní dům na Vinohradech, náměstí Míru 9/820, 12000 Praha 2
Tel:+420/2/21596540, fax:+420/2/21596541 mail: info@keyproduction.cz, www.keyproduction.cz.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016