PARTYINFO

 

POINT.01

Datum konání:
15.11.2002 - pátek
Místo konání:
Děčín - Beseda
DJs:
techno stage - Ginger (NSW/Lunar), Sidecar (Zanic), Monotype, Enzo, Voojtekk, Stinger (all Reyko Keyko)
alternative stage - Envelope Generator aka CV-Trig (psy/goa trance), Sarc'o'fucque (Reyko Keyko)
Info:
http://www.reykokeyko.cz...
Popis:
křest agentury Reyko Keyko
projekce, dekorace, občerstvení Burn, hostesky, prezentace salónu Joshua
 
 
Rozhovor s Gingerem
Rozhovor s Gingerem.
 
Pro hodně lidí se tu najednou zjevila dvojce D+G. Jak to bylo přímo u tebe? Kdy jsi se prvně postavil za gramce a pokusil se o mix?

To je dost dávno... možná i 9 let zpátky... nepamatuju se přesně, ale vím, že první choutky přišly už pár let po revoluci... To, kdy jsem si na "to" sám prvně sáhnul, fakt už nevím...

Od té doby opravdu uplynulo už pár let. Dokážeš své dosavadní působení a vývoj nějak shrnout? Jde vše podle plánu?

Já ti ani nevím... když jsem byl (a jsem pořád) chudej, tak jsem toužil po produkci jak divej... po spoustě let společné práce s Dahem jsme se někam dostali, ale má to svou daň... Nestíháme prakticky nic okolo... Chtěli jsme mít maximální přísun desek... a máme ho. Chtěli jsme hrát na velkých akcích... a taky tam hrajeme.... Chtěli jsme poznat spoustu našich vzorů... a všechny už prakticky známe. Daní tomu všemu je (teď mluvím za sebe), že si to neumíme užít... desek máme tolik, že se to ani nedá všechno poslechnout při naší časový vytíženosti. Hráli jsme na spoustě velkých akcí, ale prakticky jsme přišli na to, že my jsme nejvíc doma v klubech... Na studio nemám čas a to jsem si ho udělal tam, kde jsem si ho vždycky přál... u postele v ložnici. Takže abych to shrnul a odpověděl na otázku... Tak ne... nejde to podle plánu... a už to tak asi nikdy nebude...

Jsi spojován především z pojmem inteligentní techno. Hraješ hodně starších věcí nejen z Birminghamských dílen. Odkud se vzal ten impuls?

Od Dala...

S Dahem tento hudební směr šíříte i ve "fyzické" podobě skrze obchod NULA2. Jak to jde?

Makáme na tom... takže se to zatím vyvíjí celkem pozitivním směrem... když dá bůh, tak to bude ještě lepší... už brzy začneme fungovat i jako www.nula2.cz.

V poslední době se ozývají hlasy, že trochu své výsadní postavení DJů, kteří reprezentují především underground techno, ztrácíte pravě díky Nula2, kde tak trochu tento "sound" komercializujete. Co si o tom myslíš?

Techno je v Čechách komerce už pěknejch pár let... Odpověď na tuhle otázku... bych psal pěkně dlouho. Je to voda na můj mlýn. Konverzace na téma "underground" jsou totiž vždycky vzrušující... a hlavně směšný.

Jsi znám nejen jako DJ, obchodník, ale i jako viditelnější část projektu Gadap. Co poněkud tanečnější věci? Chce být Ginger stejně zajímavým exportním producentem jako Agent (Fylo), Matrix (aka Fishguard/Sitcom) nebo třeba slovenští Dalo, Toky nebo mladičký Boss a Hu?

Gadap je už taky dneska komerce (vyšel z "undergroundu" od té doby, co je o něj zájem a hraje na Citadelách)... prakticky jsem nic nikdy nenahrál.... teda lhal bych... mám asi 2 kazety. Toť vše... třeba se ale Bůh smiluje a dá mi sílu a čas k tomu, abych něco vykroutil. Hrozně bych byl tomu rád... ať jako Gadap či Ginger... už jsem se ale zapřísáhl dávno, že "když už, tak už!"!!!

A poslední... blíží se pomalu konec roku... co Ginger plánuje na rok 2003?

Založení další firmy (už třetí)... další hraní... víc desek... víc práce... víc stresu... víc bookingu… a třeba i nějakou produkci... jo a taky dovolenou...
 
Point.01 - křest děčínské agentury Reyko Keyko

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016