PARTYINFO

 

CHRISTMAS PARTY III

Datum konání:
25.12.2002 - středa
Místo konání:
Kutná Hora - Lorec
DJs:
Paul Mac, Inigo Kennedy, Jeff Milligan, Toky, Luke Sun, Agent, Benelux DJs (Benco & Svetlux), Matrix, Džejár, Tom, Lord Space
Info:
http://www.dcpromo.cz...
info@dcpromo.cz
Popis:
30 kW EAW sound, videoprojection, dancers, laser show, fruit bars
open 17:30, start 18:00, end 07:30
předprodej 240 CZK (25.11.-20.12. 16:00)
 
 
Rozhovory: Paul Mac a Inigo Kennedy; line-up a afterparty
Rozhovor Benelux DJs
Rozhovor Benelux DJs, kteří hrají na Džejárově Christmas Party III v Kutné Hoře.
 
Víme o vás, že hrajete již několik let. V posledni době i jako Benelux DJs. Zkuste nám charakterizovat projekt Benelux - proč vznikl, co přináší nového a jaký je v něm rozdíl, když hrajete každý zvlášť?

Svetlux: V podstatě tento "projekt" ak to tak budeme nazývat vznikol v dobe, ked sme našu rezidentnu noc v Uclube pomenovali BENELUX. Nebol v tom žiadny zamer, proste sme spolu začali hravat pod tymto nazvom aj inde, ako v Ucku a nějak sa to rozbehlo. Hráme vlastně "pingpong" a tým sa vzájomně doplňáme. Každy máme vlastný styl a nic si dopredu nepripravujeme, takže improvizujeme. Nikdy nevieme, aky pribeh bude mat naš set a preto ma to bavi. Zatial to vždy dopadlo fajn.

Benko: Ja hram trochu dlhšie ako Mato, každy má odlišny styl mixingu, ale material v podstatě ten isty. Skusili sme to spojit a vzniklo to čo vzniklo. Nic si dopredu nepripravujeme, všetko je to čista improvizacia.

Co se dá očekávat, když hrajete společně a jaké desky můžou party people slyšet?

Svetlux: Ako som už spomenul, ocakavat sa neda nic konkretneho, "len" kvalitne techno.

Benko: Očakávat sa da tvrdy a presny mix.

Slyšel jsem vás letos na festivalu Pohoda, který byl počátečním impulsem k vašemu hraní na Christmas Party. Bylo to velmi drsné, nepoddajné a nekompromisní. Cítite to taky tak?

Svetlux: Ja považujem naše hranie na Pohode za jedno z najvydarenějšich, bolo to fakt dost drsne. Mám pocit ako keby sme hrali ako stroje, proste vytahuješ jednu dosku za druhou ani nad tym moc neuvažuješ a všetky boli pecky.

Benko: Pohoda bola v pohodě. Tvrdé, drsné, rychlé, presné. Ja osobně tak techno citim.

Na Christmas Party zahrajete po boku Paula Maca, Iniga Kennedyho, Jeffa Milligana aj. Oslovují vás tyto jména nějak?

Svetlux: Urcitě ano. S Jeffom sme už nějaky ten rok kamarati, je to skvely človek, DJ a producent, Paula Maca poznám len ako producenta, je celkom fajn, no a Iniga nepoznám sice osobně, aj ked som s nim možno aj niekde hrál, ale myslim, že je dost dobry DJ. Z jeho produkcie ma však oslovili len prve 4 dosky na labely Asymetric, ostatná jeho produkcia ma moc nezaujala, ale ako som vravel ako DJ je v pohodě.

Benko: Iniga a Jeffa poznam osobně uz niekolko rokov a mal som možnost už viackrát s nimi hrat. Su to fajn typci. Inigo už sice moc experimentuje so svojim zvukom, ale inak je dobry producent a DJ, Jeff sa stale lepsi, jeho mix kompilacia na Forcelab je podla mna lepšia ako Hawtinove DE9. Paula poznám iba z jeho skvelej produkcie.

Co vy a vlastní produkce?

Svetlux: Doma je na to všetko pripravene. Ale nikam sa neponáhlám, skušam, testujem, učim sa, ked to bude naozaj super, tak to bude aj na doske.

Benko: Už je na to dlhši čas všetko pripravene, ale toho samotneho času na skumaniě a hranie sa s tým, je velmi málo. Radšej pomaly, ale iste.

Zaujmul vás posledni rok nějaký DJ a producent?

Svetlux: Iste. Christian Wunsch a Takaaki Itoh.

Benko: Christian Wunsch, Hu, Makaton, Takaaki Itoh.

Vidíte nějaký rozdíl mezi naší a vaší "scénou"?

Svetlux: Trochu ano. Je u vas strašne vela mega akcii, a to trochu škodi klubom. Ale inak je to v podstatě rovnaké a teda OK.

Benko: Určitě. Vaša je večšia a rozvinutějšia, ale meněj kvalitnějšia. Nehovorim, že vždy a všadě. Máte viacej mega akcii, což trochu škodi klubom. Taka mega klubovka každý druhý vikend neni nic moc.

Jak si představujete idealní party?

Svetlux: Kvalitný odposluch, kvalitný mix, gramafony v 100% stave a v dobrej výške, už sme starši a aj ta chrbtica nie je co bývala, výborny sound a svetla, k tomu eště super ludia a maš idealnu party.

Benko: Dobre technicke podmienky pre DJe. To je základ dobrej party.

Co české holky?

Svetlux: V pohode.

Benko: Mám skusenosti, takže v pohodě.

Jsou podle vás na Slovensku chutnější a kvalitnější klobásky?

Svetlux: Poviem ti po Christmas Party III.

Benko: Dlho som nic nekoštoval, myslim že je to tak narovnako.

Každý spravný Slovák má rád feferony - a vy?

Svetlux: Jasne.

Benko: Určite, spicee is good.

Na Christmas Party III. jsou pro vás připravené 4 gramo a 2 mixy. Vyhovuje vám to?

Svetlux: Ak mám byt uprimny, tak tato vec ma dost zaskočila. Estě nikdy sme nehrali zo 4 gramo a 2 mix a neviem, či to vobec chcem skušat. Nie že by sme si na to netrufli, ale skus si pustit 4 také dosky, ktoré hráme dohromady a daj mi vediet čo si počul, podla mňa ani jeden track poriadně. V konečnom dosledku to bude o ničom, z 3 gramo hráme standardne a aj to da roboty pri vybere dosiek. Nesmieš pustit spolu prilis plne dosky aby sa to dalo počuvat. 4 gramo asi necham pre minimalistov. Takze 3 gramo 1 mix a hard intelligent techno !!!

Benko: Poporiadku. To že mame hrat na takuto zozstavu sme sa dozvedeli až z flyeru. Nic proti vám, ale mohli ste nam to dat vedet dopredu. Takuto formu hrania sme neskušali a ani ju nepreferujeme. Nie žeby sa to nedalo zvladnut, ale 4 dosky naraz von je uz riadny gulas. Ideal su tri aj to už je niekedy dost huste. Nam ide predovsetkym o kvalitu. Mozno to niekedy skusime, mozno ked sa dobre vyspim tak aj u vas. Musim však vybrat nějaky minimalnějši material.

Timto se omlouváme, ale měli jsme dojem, že hrajete na 4 gramo. Budou připravené, pokud budete chtit můžete použít tři - čtyři.
 
Rozhovor s Tokym Rozhovor - DJ Luke Sun Jeff Milligan a Paul Mac na Chrtistmas Party Christmas Party III

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016