PARTYINFO

 

CHRISTMAS PARTY III

Datum konání:
25.12.2002 - středa
Místo konání:
Kutná Hora - Lorec
DJs:
Paul Mac, Inigo Kennedy, Jeff Milligan, Toky, Luke Sun, Agent, Benelux DJs (Benco & Svetlux), Matrix, Džejár, Tom, Lord Space
Info:
http://www.dcpromo.cz...
info@dcpromo.cz
Popis:
30 kW EAW sound, videoprojection, dancers, laser show, fruit bars
open 17:30, start 18:00, end 07:30
předprodej 240 CZK (25.11.-20.12. 16:00)
 
 
Rozhovory: Paul Mac a Inigo Kennedy; line-up a afterparty
Christmas Party III - Paul Mac a Inigo Kennedy jsou hlavními "tahouny" kutnohorské veselice. Džejár s nimi připravil rozhovor.
 
Paul Mac - rozhovor

Víme, že jsi začínal jako hip-hopový DJ. Jaké to bylo? Zaznamenal jsi v té době nějaké pozitivní ohlasy?

Ano, začal jsem jako hip-hopový Dj, protože jsem byl fascinován break beaty a skrečováním. V této době jsem byl zcela zaujat gramci a věcmi s nimi souvisejícími.

Proč jsi přešel k technu?

Stále jsem byl uvnitř hip-hopu, když jsem začal poslouchat ranné techno a acid house - tato hudba zněla, jako by v sobě měla více energie. Hip-hop byl v té době už v "opotřebovaném období". Stále více a více mě to táhlo k technu. Mé rozhodnutí bylo především završeno tím, že jsem roku 1998
shlédl vystoupení Derricka Maye, což mi změnilo celkový pohled na hraní techno desek.

Kolik desek jsi už vydal?

Nejsem si tím docela jist, ale asi tak 80-85, myslím.

Jak jsi spokojený se svými labely?

Jsem z nich velice šťastný. Stále se snažím poslouchat nová dema a vydávat nový materiál od jiných lidí. Jsem velice opatrný na to, co pouštím ven.

Kdo tě v poslední době zaujal jako DJ a producent?

Bylo zde mnoho zajímavé hudby, převážně však od lidí jako jsou Vince Watson, Ben Sims, Oscar Mulero, Mark Broom, 65d Mavericks, The Neptunes, Christian Wünsch a to není zdaleka všechno. Je tu ještě mnoho zajímavých lidí, kteří dělají mnoho pro tuto scénu...

Jaké jsou tvoje plány do budoucna?

Doufám, že mi to s labely půjde alespoň tak, jako je tomu teď. Příští rok vyjde mé album na Primatu a za nějaký čas snad vydám mixované CD.

Proč jsi nepřijel na letní festival Svojšice 2002?

Cesta na letište byla mou noční můrou. Trvala 4 a půl hodiny a když jsem se konečně dostal na letiště, zmeškal jsem svůj let.

V Kutné Hoře hraješ s Jeffem Miliganem a Inigem Kennedym. Znáš je? Oslovila tě jejich produkce?

Jeffa neznám, je mi líto. Inigova tvorba je podobou nejoriginálněji znějícího techna, vždy zajímavá a stojící za poslech.

25.12.2002 hraješ v Kutné Hoře. Preferujeme zde pořádný a drsný techno odvaz. Co se dá od tebe očekávat?

Doufám, že opravdu dobrý set "velkopokojového" stylu techna ze tří gramců. Opravdu se sem moc těším, protože jsem zmeškal letní festival a to mě moc mrzí. Dosud jsem neměl možnost být v České Republice, takže jsem pln očekávání!

Jaká je tvá top 5?

1) 009 - mark williams (ingoma)
2) push came to shove l.p - paul mac (primate)
3) 009 - ? (disq)
4) march - rue east (stimulus)
5) 007 - oscar mulero (coda)


Inigo Kennedy - rozhovor

Hraješ často v České Republice. Jak se ti zde líbí a jak je to s bookingem v ostatních zemích?

Je to pro mne vždy veliká zkušenost, hrát v Čechách a přilehlých zemích, jako jsou Maďarsko, Slovensko... Vždy mám dojem, že lidé jsou vášniví k jejich scéně, mají přehled o hudbě, ale především je v posledních letech všude velice silný rozvoj této hudby.

Vypadá to, že jsi se zastavil na svém labelu Asymetrik. Vydáváš na jiných labelech nebo něco připravuješ?

Rozhodl jsem se koncetrovat především na Asymetrik, protože to bylo místo, do kterého jsem dával svou nejlepší a nejosobnější hudbu. Stále spolupracuji s jinými labely, v součastnosti například s Makatonem na Rodz Konez... Dávám důraz na kvalitu, ne na kvantitu.

Můžu říci, že vývoj Asymetriku je pozitivní. Ale myslím, že dříve byl tvrdší a progresivnější. Nynější vydání jsou více zvukovější a více tě vedou k přemýšlení. Jaký je na to tvůj názor?

Jedním z mých hlavních směrů v Asymetrik a hlavním důvodem pro dělání hudby není nalezení uspokojující formule, ale konstantní vývoj, experimentování a vybízení sama sebe a posluchače. Uvažoval jsem o tom jako o možnosti, aby se hudba stala zajímavou i pro další lidi, takže to je dalším z důvodů změny. Jak se label vyvíjí, cítím se více spokojen s posouváním jeho hranic. Vím, že od prvního vydání byla na deskách vždy nekomerční hudba.

Jistě si postřehl, že se to zde stává více komerční. Jsou zde měkčí melodické tracky se zpívanými vokály v techno tracích. Nemyslíš, že by měl někdo znovu začít vydávat tracky plné nadupaného techna, aby připoměl lidem, že party není diskotéka?

Mnoho producentů stále tento druh hudby dělá a převážně jsou to právě ti lidé, kteří také nenásledují žádné módní formule a možná to cítí i jinak, než komerční záměr. Kluby a promotéři také dávají důraz na to, aby se udržel zájem návštěvníků živý..

Budeš hrát v Kutné Hoře již po druhé. Jak jsi se tam cítil a jak se ti hrálo?

Pamatuji se, že jsem si velice užil set, který jsem tam poprvé hrál. Byla také skvělá atmosféra mezi lidmi, kteří přišli zapařit, což je velice důležité. Těším se opět na Christmas Party! Pořádně to rozjedem.


Line-up:

18:00 Jeff Milligan
21:00 Matrix
22:00 Agent
23:00 Inigo Kennedy
00:30 Toky
02:00 Paul Mac
03:30 Benelux DJs
05:00 Džejár
06:00 Luke Sun
07:00 Lord Space + Tom

Připravena je i afterparty v klubu Jáma s kapacitou 400 lidí.
Zahrají Coitus Exitus a další. Vstup 30 Kč, start 07:00.
 
Rozhovor Benelux DJs Rozhovor s Tokym Rozhovor - DJ Luke Sun Jeff Milligan a Paul Mac na Chrtistmas Party Christmas Party III

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016