PARTYINFO

 

3. NAROZENINY BASSLINE

Datum konání:
01.11.2002 - pátek
Místo konání:
Pardubice - L-klub
DJs:
Sven Väth (5+ hrs exklusive DJ set), Felipe (3 hrs set), Orbith (3 hrs set, záznam pro Bassline CD)
chill-out - Significant Brother, Lulu_Rulez, Patrick Bergman live
Info:
http://www.bassline.cz...
info@bassline.cz
Popis:
EAW soundsystem, Summer Of Love videoscreen, lasery, čajovna, tattoo a vlasové studio, stánky s CD, časopisy, oblečením, exotickými pochutinami
vstup 500 CZK + plus manipulační poplatky a provize
limitované množství vstupenek v předprodeji: 1500 ks
vstupenky v prodeji od 1.10. na www.bassline.cz, od 14.10. v ostatních předprodejích
předprodej v síti Ticktepro za 500 + 80 Kč a Ticketstream za 500 + 50 Kč
on-line předprodej na www.bassline.cz za 500 Kč, 10 a více lístků za 480 Kč bez poplatků + poštovné
ve vybraných obchodech 500 Kč bez poplatků: Radost CD Shop, Musicland Praha, Music Stop Pardubice, Indies Brno, Bazar96 České Budějovice
další předprodeje 500 Kč plus provize 5 - 10%: U Merkura Pardubice, S-Bahn Hradec Králové, Music Shop Chrudim, Black Market Liberec, Tritone Chotěboř, Bontonland Mladá Boleslav, Indies Olomouc
vstup od 18 let
 
 
Jaké budou 3. narozeniny Bassline?
Sven Väth & Richie Hawtin vydávají 28. října nové mix CD
Každý z nich je jedním z TOP5 světových techno djů a producentů, oba mají milióny fanoušků po celém světě a nyní společně vydávají CD, které zase o kousek posune hranice toho, co je techno. Sven Väth a Richie Hawtin, The Sound Of The Third Season. A oba přijedou do Čech na návštěvu!
 
Každý z nich je jedním z TOP5 světových techno djů a producentů, oba mají milióny fanoušků po celém světě a nyní společně vydávají CD, které zase o kousek posune hranice toho, co je techno. Sven Väth a Richie Hawtin, The Sound Of The Third Season. A oba přijedou do Čech na návštěvu!

Na konci října vychází tvé další mix CD The Sound For The Third Season. O čem je?

Je to mé v pořadí třetí album a je to pokračování dvou kompilací, které vyšly ku příležitosti toho, že v létě na Ibize probíhal Cocoon Club. Myšlenka na tyto kompilace se zrodila po čtrnácti úspěšných party na Ibize v sezóně 2000 a hned ta první The Sound For The First Season byla mou první mixovanou kompilací vůbec. Protože pro mě bylo vždy důležité sestavit kompilaci, rozhodl jsem se, že na ni vyberu nejlepší desky, které se tam hrály. Na letošním double CD hostuje Richie Hawtin, který se loni stal naším dalším residentem na Ibize hned po mě. Původně to byl vlastně můj nápad nechat ho se mnou natočit letošní The Sound For The Third Season. Nejdříve jsme nevěděli, jak to natočit, ale pak se objevil nápad pojmout to jako takovou zvukovou koláž, která by zachycovala vše, co k našemu DJování na Ibize patřilo. Udělali jsme to jako výlet - přiletěli jsme na letiště, jeli na večeři, pak do klubu, tam odehráli, pak jeli z klubu na after party a tak dále. Z toho všeho jsme pořídili zvuky, které jsou obsažené na CD. Samotný mix desek jsme nahráli v Richieho novém studiu v New Yorku během jednoho týdne. Myslím, že celkově vznikla unikátní kompilace, jakou jste ještě neměli šanci slyšet.

Jak natáčení probíhalo po technické stránce?

Richie zeditoval všechny zvuky, které jsme během léta nahráli. Já přiletěl do New Yorku s deskami, co jsme vybrali. Richie nahrál všechny zvuky do počítače a postupně do nich nahrával mé mixování z desek, které bylo opravdu autentické. Pak jsme z toho udělali tracky, zeditovali, zefektovali několik mixů, poslechli jsme to, zmasterovali a pak jsme byli šťastní, že se to povedlo. Doufám, že se to bude líbit i lidem.

Práce s Richie Hawtinem musí být opravdu zajímavá, protože on má jakési futuristické vidění světa elektronické hudby. Jaký vztah máš k němu ty?

Znám ho už více než deset let. V devadesátých letech jsem ho několikrát pozval do klubu Omen, poprvé myslím na moje šestadvacáté narozeniny a pak začal využívat služeb mého Cocoon bookingu. Během těch několika let se z nás staly velmi dobří přátelé a řekl bych, že oba jsme pionýry tohoto druhu hudby. Teď konečně jsme se dopracovali k tomu, abychom společně udělali něco speciálního. Myslím, že v budoucnu budeme spolupracovat ještě víc.

U Cocoon Recordings vyšla třetí kompilace nazvaná Cocoon Compilation "C". Jaká je její idea?

Ano, správně, je třetí. První byla A, druhá B, nyní vyšla C. Na A kompilaci jsme dali šanci našim umělcům vydat tracky, samozřejmě exklusivní. Pro B jsem oslovil několik umělců a v případě jejich zájmu mi poslali své také exklusivní, nevydané tracky a my je vydali a konečně C je jakýsi mix obou předchozích idejí. Speciální věcí na těchto kompilacích je, že je balíme do luxusních boxů, což je pro tento typ hudby docela netypické. Myslím, že i tato věc z nich při vydání dělá takovou malou událost a vím, že spousta lidí si poté k nim vybuduje takový zvláštní vztah, protože se k ní nechovají jako k dalším deskám.

Na tvé stránce cocoon.net bylo včera anoncováno tvé nové album, které vyjde na začátku března. O co se bude jednat?

Bude to remixová deska k mému poslednímu studiovému albu Fire. Vyjde pouze na CD, bude se jmenovat Fireword a bude to kolekce remixů od lidí jako John Starlight, Marco Carola, Ricardo Villalobos, Danilo Vigorito, John Selway a spousty dalších.

Bude to tedy následovník remixového alba Harlequin - Remix Works?

Ano, ale ještě po remixech na album Harlequin vyšlo remixové album na Fusion, nazvané Six In The Mix. Myšlenka těchto desek je, že chci dát šanci mladým umělcům tím, že jim dovolím udělat remix na mé tracky. Pokud se podíváš na všechny má remixová alba, tak zjistíš, že pokaždé volím jiné lidi.

Chystáš se někoho z těchto mladých lidí přibrat do Cocoonu?

Samozřejmě. Vždy jsem se zajímal o mladé umělce, ale všichni se nemohou stát součástí Cocoonu, protože nejsme tak velcí, abychom si to mohli dovolit. Vybírám si tak jen ty nejlepší. Teď to budou John Starlight nebo třeba Ricardo Villallobos.

Prvního listopadu přijedeš do pardubického L-klubu na vůbec první klubovou party v České republice. Co od toho můžeme očekávat?

Lidé mohou očekávat techno, minimal house i zvukové experimenty, spoustu nových tracků
a remixů, nějaké věci z kompilace The Sound For The Third Session, nějaké věci z remixového alba. Doufám, že to tam pořádně roztočím.

A jak dlouho budeš hrát?

Myslím, že tak čtyři hodiny, tak jak se to domluvilo. Jsem teď unavený ze světového turné a navíc stále ještě chodím na rehabilitaci se svou rukou, kterou jsem si loni zlomil. (Vidíte, loni hrál vlastně Sven na Orionce se zlomenou rukou.... pozn. AB)

Něco podobného říkal Westbam, nebo Mr. C než si pak stoupli v L-klubu za gramofony. Westbam pak místo dvou hodin hrál sedm a Mr. C pět!

Jo? No tak teda uvidíme...

Svena Vätha zpovídal Aleš Bleha.

Tento rozhovor i s exklusivními fotkami z Cocoon Clubu na Ibize najdete v novém Bassline, které právě vychází. Více informací: www.bassline.cz nebo o párty se Svenem Väthem 1.11. v L-Klubu Pardubice na www.bassline.cz/svenvath
 
Vstupenky na Svena Vätha a narozky Bassline k dostání všude Přípravy na Svena jsou v plném proudu Sven Väth 1. listopadu v L-klubu Pardubice

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Sven Väth aneb 3 roky Bassline
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016