PARTYINFO

 

SYMETRIC #3

Datum konání:
18.10.2002 - pátek
Místo konání:
Plzeň - DK Inwest
DJs:
Dalo, Agent, Koogi (techno set), Martin Meise (Final Scratch set), L.P.D., Spleen
Info:
http://www.komaproduction.cz...
Popis:
vinyl shop obchůdku DJ33, módní extravaganza od Annanana, ovocný bar, .. sledujet pořad "Bez filtru" každý všední den od 00:00 na ČR Plzeň
 
 
Rozhovor s Martinem Meise
Jsou tu poslední novinky k dnešní party Symetric - techno akci v prostorách podzemních garáží v Plzni. Máme tu detailní line-up a rozhovor s místním DJem Martinem Meise o hraní, scéně a hlavně o Final Scratchi, který se nedávno pořídil.
 
I přes své mládí jsi stálice na plzeňské scéně. Popiš trochu svůj vývoj...

Od malička jsem veden k hudbě. Začalo to klavírem a po sedmi letech k tomu přibyla i trumpetka. Samozřejmě jsem poslouchal všechnu muziku, ale k samostatné elektronické hudbě jsem se dostal někdy kolem roku 1996. To mi do ruky přišel první Thunderdome. Potom následovala návštěva první party někdy kolem roku 1998, kde mě techno dokázalo tak psychicky ovlivnit, že mě ta muzika prostě dostala a rozhodl jsem se tomu věnovat. V roce 1999 následovala postupná koupě techniky a aktivní Djing přišel v roce 2000.

Jak teď vidíš plzeňskou scénu?

Scéna tady je nevyzpytatelná. Člověk nikdy neví, kolik lidí na párty přijde, i když je super. Prostě se vyvíjí a doufám, že v dobrém směru. Potřebuje to tu určitě nové Djs, zajímavé akce a hlavně dobré klubovky. Je toho spousta, co pro Plzeňskou scénu udělat...

Co tě vedlo k pořízení Final Scratche?

V prvním případě je to obrovská reklamní kampaň, která mi taky tak trošku zlomila. Za druhý je to veliký technický pokrok v Djingu a taky velká zvědavost co tahle mašinka dokáže. Je to zajímavý výrobek, ale má svoje klady i zápory.

V čem vidíš největší jeho přínos?

V použití vlastní produkce, rychlejší obsluze a vlastní prezentaci. Je fakt super, když člověk vidí, že se na jeho track lidi baví a tančí.Člověk s sebou nemusí tahat ten těžký kufr s deskama a dlouho se v něm prohrabovat. Tím pádem je víc času na samostatný mix a na vytvoření atmosféry. Ale v druhém směru je s tím spojeno spoustu negativních věcí. Zvuk není tak dokonalý (MP3) a navíc se s Final Scratchem dá dobře zabíjet muzika. Už vidím jak někdo dává za desku 330kč, když si to může u kámoše zkopčit do počítače a hrát to z Finalu.

Vyhovuje ti více starý přístup k mixování, nebo chceš využívat pouze Final Scratch?

Ne,ne.Určitě to budu prolínat. Vinyl deska je super. Je to prostě klasika a má super zvuk. Final Scratch je super k vlastní prezentaci a vývoji.

Co si myslíš o samotném programu?

Já osobně používám 256 kbit MP3 kompresi, takže po zvukové stránce mi Final docela vyhovuje. Ale program je trn v oku. I když se s tím zatím ještě pořád učím, tak mi vůbec nevyhovuje. Bylo by super, kdyby kluci od Stantonu udělali verzi pro Windows. Nedá se toho v něm moc udělat a hlavně to ovládání...

Final Scratch se využívá k hraní vlastních nevydaných tracků. Jak je to u Tebe s produkcí?

Moje produkce je zatím ve vývoji, protože jsem zastánce toho, že když člověk nemá pořádnou myšlenku, která ho samotná inspiruje k tvorbě muziky, nemá to pak hlavu ani patu a tím pádem i žádný přínos a význam. Ale určitě v co nejbližší době se budu o ní snažit.

Která akce Tě nejvíce zaujala?

Těch akcích je určitě více, ale to by bylo na dlouho. Vzpomenu Some Bass v Teplicích na konci prázdnin - zdravím Teplice. Tato klubovka, i přes menší návštěvnost, byla nabitá od začátku až do konce super energií a byla fakt fajn.

Co v poslední době nejvíc hraješ?

Hodně hraju věci například od Steve Bicknela, Christian Wunsche, Maxa Duleye, Makatona, Takkaki Itoha, Surgeona, Hardcella, Headroom, Patricka Skooga, ale začíná mi čím dál tím víc bavit experimentální muzika například z dílny Subhead, Steve Glencross, The Hackera a tak. Jsem víceméně na tvrdý švédský zvuk a deep techno. Jako každý začínající DJ jsem taky hrával a občas si i zahraju tzv. kobylky od slovenských kolegů, ale už to není má priorita. Postupným vývojem jsem došel až tam, kde jsem a baví mě každá dobrá věc, co má myšlenku a hlavně hlavu i patu.
 
Line-up na Symetric Symetric 3 - konečně zas akce v garážích..

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016