PARTYINFO

 

SCANNER

Datum konání:
23.11.2002 - sobota
Místo konání:
Praha - Industry
DJs:
Prochy (prochy.com), B.One.K, Dante
Live:
Trancegate, Mussa (vocal)
 
 
Scanner v Industry55
Scanner v Industry55...
 
Po dlouhém měsíci se tuto sobotu v klubu Industry znovu koná rezidentní noc DJe Prochyho. Podtitul této party výstižně charakterizuje styl music, kterou je možné očekávat. Jako hlavní host večera vystoupí projekt Trancegate se svým live setem a vokalistou Mussou. Dále pak B.One. K a pravidelný host Scanneru Dante. Pokud máte zájem si alespoň část muziky přiblížit, stáhněte si Prochyho demo z www.prochy.com.

Jako hlavní host večera vystoupí projekt Trancegate se svým live setem a vokalistou Mussou. Projekt Trancegate (název nevznikl od názvu zkomerčnělého stylu trance, ale od překladu z angl. slova trans) vznikl v červnu roku 2000 po rozpadu projektu High State jako sólový projekt Aleše Povra. Jeho hudební zaměření se pohybuje mezi styly tech-trance, progressive, tech-house a funky techno. Skladbu News on the road je možné najít na kompilaci Elekronik Basslines 1.0, která vyšla jako příloha časopisu Bassline. Vystupoval po boku jmen jako Marco Zaffarano, Scan X, Nathan Colles, Corvin Dalek, Oliver Klein, Jaydee... Za své největší úspěchy považuje vystoupení na Summer of Love 2001, Hangars 2002 a Open Air Field 2002. Doposud také nechyběl na žádné ze série oblíbených parties Ibiza Night. Na Open Air Fieldu 2002 bylo poprvé možné slyšet projekt Trancegate v rozšířené sestavě v doprovodu vokálu zpěváka MYUSSY, živé basy a perkusí v podání Zdeňka Plachého. Jeho skladby bylo možné, kromě řady českých klubů, slyšet také rádiovém pořadu Clubmix na radiu Bonton nebo v Dance Zone On Air na rádiu Černá Hora. Ukázky z tvorby je možné najít na již zmiňovaném CD Elektronic Basslines 1.0 nebo aktuálně na internetu - mountaingate.wz.cz.

B.One.K

DJ B.One.K začátkem roku 96, kdy tvořil součást live actu jednoho znamého sound systému. Po odchodu a kratší odmlce se v roce 98 začíná věnovat DJingu. V současné době u tohoto DJe převládají hlavně styly techno a trance. Za poslední dva roky navštívil vetšinu více či méně znamých klubů v Čechách, v Praze, Moravu nevyjímaje a objevil se na některých známějších klubových akcí v Praze (Industry55), ale i větších, např. Connect yourself (Techno.cz), Komplex Jitka v Česk. Budějovicích atd. V roce 2001 se stal finalistou DJ Champu pořádaného LIVC v kategorii techno. Zahrál si po boku mnoha znamých českých DJs: Orbith, Pavel Krejdl, Coitus Exitus, Nika77, Aiffel... a se zahraničním DJ Syndicatem (JAR).

V současnosti se mimo hrani též častečně zabývá promotérskou cinností.

Jak ses dostal k tanecni muzice?

Taneční, respektive elektronickou hudbu jako takovou, poslouchám již od malička (Depeche Mode, Alphaville...) a přes znamé hitovky :) jakožto James Brown is dead, jsem se dostal až do současnosti. Hraní či DJing by neměl být o prilišné jednotvárnosti, proto často a rád kombinuji techno a trance, okrajové i další styly.
Ale když řikám techno, tím nemám na mysli to, na co je většina lidi u nás zvyklá (Surgeon, Regis...), hraji spíše vesele, řekněme, groovy, funky a melodické techno, ala M. Bailey, Redhead, Varela a labely na kterých tato hudba vychází. Samozřejmě není problém sáhnout i po něčem tvrdším. Do Industry však chystám něco jiného. :)

Nějaké plány do budoucna?

Určitě jsou, jejich dost, nicméně budoucnost je vždycky nejistá, a proto... dáme vodku? :)
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016