PARTYINFO

 

ETERNITY

Datum konání:
27.12.2002 - pátek
Místo konání:
Brno - La Grotta
DJs:
Layo + Bushwacka (The End, London, UK), Javas, Lucca, Dan Cooley, Dave Fish
 
 
Line-up a afterparty
Layo&Bushwacka na Eternity v Brně
Layo&Bushwacka na své sváteční tour zavítají poprvé i do Brna na Eternity.
 
Layo a Bushwacka se seznámili díky legendární postavě britského undergroundu, kterou je Mr.C. Ten přivedl člena raveového sdružení Ratpack, zvukového inženýra Mathewa Bushwacku do svého londýnského studia 'Watershed'. Zde počátkem 90. let pracoval po boku takových osobností, jakými byli například Derrick Carter, Stacey Pullen, a Juan Atkins.

V roce 1998 Layo a Bushwacka vydali své první album 'Low Life' na značce End Recordings. Jedná se o chytrou hudební kolekci, vynalézavou směs elektra, techna, undergroundového house a old skool breakbeatu s občasnými zálety k delta blues a dub reggae. Po vydání prvního alba začali spolu hrávat častěji, poprvé na pravidelných parties "Subterrain" v klubu the End (majitelé Mr.C a Layo Paskin), později na parties po celé Británii. Skvěle se začali doplňovat, Mathew hrál pestrou směs desek rozmanitých techno producentů a Layo vše korigoval zpět k L+B soundu.

Nyní, po téměř pěti letech společné práce, jsou na vrcholu světové popularity a mohou si dovolit vybírat mezi nabídkami pouze ty, které jim zaručují pětihodinové sety.Dlouhé sety jim dávají svobodu experimentu, mohou přecházet od rychlých tvrdých pasáží k breakbeatu, zpomalují noc downtempem či hip hopem a opět nabírají energii. V hudební invenci jsou nepřekonatelní. Druhé album Laya & Bushwacky 'Night Works' bylo vydáno v červenci 2002, těsně před českým festivalem Creamfields. Dá se říci, že 'Night Works' pokračuje v trendu předchozího alba, ale způsob kombinace stylů je zde opět zdokonalen. Zůstávají věrni hlubokým basovým linkám, nyní je však vše zabaleno v balení plném nových akordů a propracovaných zvuků.

V roce 2002 začínají experimentovat s živými hudebníky a objevují novou svobodu projevu. Vystupují 'live' na všech významných světových festivalech, například na Sónaru ve Španělsku, Creamfields UK, Glastonbury, Creamfields Brazil a získávají nová rezidentní hraní v prominentním superklubu Space Ibiza a v brazilském klubu Sirena.

Mathew Bushwacka vlastní 2 labely - Plank Records a Oblong a nahrává pod pseudonymy Makesome Breaksome a Plantastic, vydává také na značkách Kickin, Humboldt County a The End. Poslední album 'Nightworks' prodalo několik desítek tisíc kopií po celém světě a Mathew Bushwacka se rázem stal jedním z nejvyhledávanějších umělců světové taneční scény.

Časopis Muzik jej dokonce hodnotí jako nejkvalitnějšího producenta současného undergroundu. Bushwacka je také díky vystoupení s Mr.C na Open Air Fieldu 2001 (The End Soundsystem) a rezidentní pozici v pražském Roxy velmi populární u nás.

Mezi své nejoblíbenější kluby řadí The End London, brazilskou Sirenu a Roxy Praha.

Více informací na www.merseyagency.cz a www.buswacka.com.
 
Mersey team na Orion Hall Eternity 5

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Eternity s Layo & Bushwacka
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016