PARTYINFO

 

ACUVUE COSMIC CITY 2002

Datum konání:
21.12.2002 - sobota
Místo konání:
Praha - Veletržní palác
DJs:
Acuvue In Da Mix Stage (techno, tech-house) - Dave Angel (Rotation, UK), Steve Stoll (Proper, USA), Mark Snow (Tresor, USA), Steven (Metropolis, BUL), Igor Pataky (Overthere), Pietro live (Caramel), Mountain (Radicals), Sidecar (Roxy)
Semtex Live Stage (hip hop, drum'n'bass) - Ed Rush (Virus, UK), Phi-Life Cypher (Jazz
Fudge/Zebra Traffic/UK), DJ Mat (Trife.Life!, AT), Da Babas feat. MC
Lin-Dee (Workshops), Dizzastarr (BbaRaK Rec.), Koogi (Shadowbox, Eastbase), IM Cyber (Shadowbox/Eastbase), DJ A.L.I.
TDK Chill-Out (electro, breaks) - Niall Smith aka Spaceship God (ProcessRecords, UK), Blue (Eclectica)
Live:
Pietro
Info:
info@nextlevel.cz
Popis:
Prague Indoor Electronic Music Festival
3 stages, special midnight performance, video effects by Phase; allstars breakdance performance by Fenomenon Crew
tickets / předprodej: Ticketstream, Ticketpro (299 CZK + poplatky)
on-line: www.acuvue.cz (280 CZK + poštovné)
tickets / na místě: 399 CZK (od 18:00)
limitovaná edice vstupenek zdarma pro majitele Acuvue2Colors
 
 
Dave Angel (Rotation/UK)
Dave Angel je osobnost, kterou není třeba zdlouhavě představovat. Jeho biografie vás ale možná pobaví.
 
 Dave Angel Narodil se roku 1966 v Chelsea jako syn jazzového muzikanta. Zhruba v patnácti letech si společně s kamarády založil vlastní sound system, s kterým vystupoval na malých lokálních akcích. Ve dvaceti letech přišel zlom v jeho životě - přihlásil se do pirátského rádia Phase 1 (v době acid houseové exploze to bylo jedno z nejznámějších rádii) a obdržel svůj první gramofon (řemínkový gramec značky Garrard bez pitch regulace). O několik let později dostal od své tehdejší přítelkyně (současné ženy) svůj první Technics 1210 a zjistil, že se mu otvírají úplně nové dimenze a navždy se upsal kouzlu dvou točivých talířů.

Kolem roku 1987 začal Dave také produkovat a jeho prvotinou byl remix slavné skladby Eurythmics "Sweet Dreams". Původně nezamýšlel tento track vůbec vydat, prostě si jen hrál s basovou linkou a beaty, ale v okamžiku, kdy slyšeli bootleg právníci firmy BMG, začali ho nahánět a musel tento track vydat oficiálně s podtitulem "Nightmare Mix". Dostal za to tučný šek a zabodoval na 23. místě britské hitparády. Tento úspěch ho posílil a Dave Angel začal vydávat i "serioznější" tracky. Silně ho ovlivnila detroitská scéna pod taktovkou Juana Atkinse, Derricka Maye a Kevina Saundersona a vydal dnes kultovní EP "Sea of Tranquility".

Samostatnou kapitolou je jeho remixerské práce pro lidi jako Orbital, Carl Cox, Underworld, atd. Seznam hvězd, které si nechaly předělat své skladby od Dave Angela by zabral mnoho místa.
Brzy také podepsal exkluzivní smlouvu s major labelem Island Records, na kterém mu vyšly i dvě alba: "Tales of the Unexpected" - které bylo čisté, bez cizých samplů a velmi muzikální. Druhé album "Globetrotting" bylo již více směrováno na taneční parket. Exkluzivita a tlak major labelu ho však začaly svazovat a po třech letech odešel a začal vydávat na menších labelech a hlavně na svém vlastním ROTATION Recordings. V roce 1998 míchá a kompiluje album "39 Flavours of Tech-Funk" pro značku React, které ho definitivně vyneslo až na úplné výsluní techno scény. V současné době hraje na těch nejvyhlášenějších nocích po celém světě.
 
Užitečné informace Profily DJs Steve Stoll (Proper/USA) Phi-Life Cypher (Jazz Fudge/Zebra Traffic/UK) Ed Rush Steven (Metropolis/Bulharsko) DJ Mat Niall Smith aka Spaceship God Mark Snow (Tresor Rec.) Da Babas Prague Indoor Electronic Music Festival

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Malej velkej čtenářskej reportík z Cosmic City Kluci, mě ta palácová smaženice pramálo nadchla... Acuvue Cosmic City 2002
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016