PARTYINFO

 

ACUVUE COSMIC CITY 2002

Datum konání:
21.12.2002 - sobota
Místo konání:
Praha - Veletržní palác
DJs:
Acuvue In Da Mix Stage (techno, tech-house) - Dave Angel (Rotation, UK), Steve Stoll (Proper, USA), Mark Snow (Tresor, USA), Steven (Metropolis, BUL), Igor Pataky (Overthere), Pietro live (Caramel), Mountain (Radicals), Sidecar (Roxy)
Semtex Live Stage (hip hop, drum'n'bass) - Ed Rush (Virus, UK), Phi-Life Cypher (Jazz
Fudge/Zebra Traffic/UK), DJ Mat (Trife.Life!, AT), Da Babas feat. MC
Lin-Dee (Workshops), Dizzastarr (BbaRaK Rec.), Koogi (Shadowbox, Eastbase), IM Cyber (Shadowbox/Eastbase), DJ A.L.I.
TDK Chill-Out (electro, breaks) - Niall Smith aka Spaceship God (ProcessRecords, UK), Blue (Eclectica)
Live:
Pietro
Info:
info@nextlevel.cz
Popis:
Prague Indoor Electronic Music Festival
3 stages, special midnight performance, video effects by Phase; allstars breakdance performance by Fenomenon Crew
tickets / předprodej: Ticketstream, Ticketpro (299 CZK + poplatky)
on-line: www.acuvue.cz (280 CZK + poštovné)
tickets / na místě: 399 CZK (od 18:00)
limitovaná edice vstupenek zdarma pro majitele Acuvue2Colors
 
 
Dave Angel (Rotation/UK) Užitečné informace Profily DJs Steve Stoll (Proper/USA)
Phi-Life Cypher (Jazz Fudge/Zebra Traffic/UK)
Phi-Life Cypher u nás boří kluby ať už naživo nebo z desek.
 
Semtex Live Stage

Phi-Life Cypher u nás boří kluby ať už naživo nebo z desek. Jestli je Mrazík televizní šampion v počtu opakování bez omrzení, jsou PLC šampioni zahraničních hiphopových koncertů v Čechách. Odjeli jich zde opravdu mnoho (pokud na nic nezapomenu, bylo to: Millenium Metaphors Tour s DJ Vadimem, DJ First Ratem, Killa Kelou a Mad Flow, King Of Monte Bu v Brně, Air & Water v Praze s Flavor Flav, jako předskokani pražského koncertu Public Enemy a po delší odmlce letos v létě na Hip Hop Kempu).

Proč ale o nich mluvím? Je to totiž velmi aktuální - začneme nejvýznamější a pro nás nejveselejší zprávou, PLC budou u nás opět k vidění naživo. 21.12. ve Veletržním Paláci na Pražském výstavišti, kde spolu s Dizzastarr a break dance all star crew Fenomenon vystoupí na Semtex live stage jednodenního festivalu Cosmic City.

I dalších novinek z jejich tábora je přehršel - za prvé změnili label a dres labelu DJ Vadima - Jazz Fudge vyměnili za pruhovaný trikot labelu Zebra Traffic. Life, v zeleném dresu nejzapálenějšího a nejaktivnějšího hiphopera tam z fleku vyšvihl kritikou i posluchači zbožňovaný sólo singl "Moviedrome / Slaves Revenge", aby vše směřovalo k jeho sólovému debut albu, které by mělo poctít pulty obchodů svým příchodem ještě letos. Pozadu ale nezůstává ani zbytek jeho crew - druhý MC Si-Philly a dvorní producent pro PLC a Lifeových sólíček - DJ Nappa. Společně vypustili nový singl - "Over", který už úspěšně zkoušeli na lidech… na Kempu drtil skoro všechny.

Zásadní změnou je transformace tria na kvarteto. Přibrali totiž nového člena jménem Skitz a i když to ještě není oficiální, na drtivé většině 20 nových skladeb, které PLC v létě ve vypálené podobě rozdávali na kempu už se tento MC objevuje.

A na závěr si připomeňme, jak se tato kapela z úplně zakopaného města dostala až na výslunní evropské scény: jejich demo se dostává k producentské super dvojce - The Creators, která je však plně zaměstnaná vlastním albem. S vědomím, že mají pod rukou něco výjimečného, co nemohou z důvodu tak malicherného, jako je nedostatek času, rozvinout, radši kapelu nesobecky "přehrávají" DJ Vadimovi. Ten je ohromen kvalitou okamžitě upisuje a vydává na vlastním labelu Jazz Fudge první singl - "Earth Rulers / Drop Bombs / Phi-Life Is Here", aby připravil živnou půdu pro LP, jež následuje - Millenium Metaphors. Neuvěřitelně silnou, od první po poslední dvacátou skladbu nadupanou desku, bez přerušení jedinou interludou nebo jiným oddechem by většina kapel nesplácala ani se svými Greatest Hits za celou kariéru. Následuje famózní turné po celé Evropě, ne všude má však tak nadšené přijetí jako v masivním kotli Matky stověžaté a Moravské metropole, není divu, že našim divákům patří velké poděkování v coveru Millenium Metaphors. K skvělému albu se singlově vrací už jen jednou, aby přepracovali skladbu "Herbaholix" a přidali k ní na singl dvojici novinek - "Ill Force" a "Rhyme Murder". Life nahrává sólo skladbu "In Memory Of" na kompilaci Wordlab. PLC se stávají senzací. Když vzniká "první virtuální kapela na světě" - comicsoví Gorillaz, jsou PLC osloveni, aby se stali jejich dvorními rappery. Po nahrání několika společných pecek jsou však kvůli Dan The Automatorovi nahrazeni Del The Funky Homosapienem. Po nekonečných odkladech a hostovačkách třeba na posledním albu Herbaliser nebo DJ Vadima vychází společné EP s Task Force - The Chosen Few, které uzavírá kapitolu jejich kariéry pod Jazz Fudge a zbytek je novodobá historie, kterou jsme si řekli v novinkách.

Viděl už jsem naživo hodně kapel, některé pobaví, jiné ponudí, málokterá ale donutí skákat a pařit jako PLC, takže 21.12. je povinné datum pro všechny, kdo hodlají předvánoční stres vypařit a vypotit do nejkrutějších beatů a nejdrsnějších freestylů.
 
Ed Rush Steven (Metropolis/Bulharsko) DJ Mat Niall Smith aka Spaceship God Mark Snow (Tresor Rec.) Da Babas Prague Indoor Electronic Music Festival

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Malej velkej čtenářskej reportík z Cosmic City Kluci, mě ta palácová smaženice pramálo nadchla... Acuvue Cosmic City 2002
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016