PARTYINFO

 

ACUVUE COSMIC CITY 2002

Datum konání:
21.12.2002 - sobota
Místo konání:
Praha - Veletržní palác
DJs:
Acuvue In Da Mix Stage (techno, tech-house) - Dave Angel (Rotation, UK), Steve Stoll (Proper, USA), Mark Snow (Tresor, USA), Steven (Metropolis, BUL), Igor Pataky (Overthere), Pietro live (Caramel), Mountain (Radicals), Sidecar (Roxy)
Semtex Live Stage (hip hop, drum'n'bass) - Ed Rush (Virus, UK), Phi-Life Cypher (Jazz
Fudge/Zebra Traffic/UK), DJ Mat (Trife.Life!, AT), Da Babas feat. MC
Lin-Dee (Workshops), Dizzastarr (BbaRaK Rec.), Koogi (Shadowbox, Eastbase), IM Cyber (Shadowbox/Eastbase), DJ A.L.I.
TDK Chill-Out (electro, breaks) - Niall Smith aka Spaceship God (ProcessRecords, UK), Blue (Eclectica)
Live:
Pietro
Info:
info@nextlevel.cz
Popis:
Prague Indoor Electronic Music Festival
3 stages, special midnight performance, video effects by Phase; allstars breakdance performance by Fenomenon Crew
tickets / předprodej: Ticketstream, Ticketpro (299 CZK + poplatky)
on-line: www.acuvue.cz (280 CZK + poštovné)
tickets / na místě: 399 CZK (od 18:00)
limitovaná edice vstupenek zdarma pro majitele Acuvue2Colors
 
 
Dave Angel (Rotation/UK) Užitečné informace
Profily DJs
Acuvue Cosmic City 2002 - profily DJs.
 
DAVE ANGEL (Rotation/UK)
Acuvue In Da Mix Stage

Začátky Angelovy kariéry sahají až do roku 1987, kdy si zkusil sám pro sebe udělat remix známé skladby Sweet Dreams od Eurythmics. Povedl se mu natolik, že vyšel na BMG a dokonce si úspěšně vedl v oficiální britské hitparádě. Posílen tímto úspěchem, začal se věnovat vlastní produkci stále více a po několika dalších kvalitních singlech podepsal smlouvu s Island Records, kde mu během tří let vyšla dvě alba. Po odchodu z této obří firmy vydával na mnoha různých labelech, ale hlavně na svém vlastním, Rotation Records. Samostatnou kapitolou jsou jeho remixerské práce pro takové hvězdy jako například Orbital, Carl Cox, Underworld a další. Pro svůj energický styl djingu si získal tisíce příznivců po celém světě a dnes patří k nejvyhledávanějším technodjům současné scény.

STEVE STOLL (Proper/USA)
Acuvue In Da Mix Stage

První taneční hudbu, kterou Steve poslouchal byl hip hop a disco. Po vojenské službě hrál na bicí v industriální kapele Sister Machine Gun, studoval jazz a teprve až později ho zlákalo produkování minimalistického techna. Jeho prvotiny vyšly na newyorkských značkách 212 Productions a Synewave. V roce 1995 vydal své debutové album Pacemaker pro Smile recordings a další LP přišlo hned o rok později. Dnes už má na svém kontě hezkou řádku singlů pro známá vydavatelství Nova Mute, Probe, DJax, Delirium, Synewave nebo jeho vlastní Proper NYC.

MARC SNOW (Tresor/GER)
Acuvue In Da Mix Stage

Marc vyrůstal v Bostonu, kde také v roce 1989 hrával electro a industrial na udergroundovém univerzitním rádiu. Později, s příchodem první vlny tvrdších a rychlejších rytmů, se stále více zajímal o evropské odnože techna a v roce 1995 se přestěhoval do Berlína, kde se začal starat o promotion labelu Tresor. Pro toto kultovní vydavatelství pracuje dodnes, současně je také rezidentním djem stejnojmenného klubu a úzce spolupracuje s lidmi jako jsou Juan Atkins, Jeff Mills, Joey Beltram, Surgeon, Pacou, James Ruskin a další.

STEVEN (Metropolis/BUL)
Acuvue In Da Mix Stage

DJ Steven hraje profesionálně od roku 1991. Začínal s hiphopem a v letech 93 a 94 se zúčastnil finále bulharského a později i celosvětového DMC. V roce 1997 spluzakládal Metropolis, která dnes platí za největší bookingovou a promotérskou agenturu v Bulharsku. Dvakrát byl vyhlášen nejlepším bulharským djem a momentálně se věnuje hlavně vlastnímu, nově založenému labelu Filter a svému pravidelnému rozhlasovému vysílání.

ED RUSH (Virus/UK)
Semtex Live Stage

Ed Rush pochází z Londýna, djingu se věnuje už více než 14 let a momentálně se ve svém stylu řadí k absolutní světové špičce. V minulosti spolupracoval se zkušenými producenty, jakými jsou například Nico, Dom+Roland nebo Trace. Jejich společné skladby tehdy vycházely na prestižních labelech No U Turn, Metalheadz nebo Prototype. Od roku 1998 tvoří nerozlučný tandem s Opticalem, se kterým založil vlastní vydavatelství Virus, natočil nespočet singlů a dvě úspěšná alba. O jeho nesporných kvalitách se mělo možnost přesvědčit loni i české publikum, kdy během jednoho víkendu dokázal vyprodat dva velké kluby v Praze a Ostravě.

MAT (Trife.Life!/AT)
Semtex Live Stage

Mat se djingu věnuje od roku 1993. Je členem vídeňské crew, zvané Trife.Life! a podílí se na organizaci pravidelných drum'n'bassových akcí v klubech Flex a Roxy. Vedle djingu se věnuje i vlastní produkci, společně s Kon.radem a D.Kayem vydal několik tracků pro labely Trickdisc a Gyration. Letos v létě se představil i na Cosmic Tripu a jeho vystoupení patřilo k nejpříjemnějším překvapením celého festivalu.

PHI-LIFE CYPHER (Jazz Fudge/Zebra Traffic/UK)
Semtex Live Stage

Hip hopové trio Phi-Life Cypher pochází z anglického Lutonu a tvoří jej Dj Nappa a MCs Si-Philli a Life. Dohromady se dali už v roce 1996, ale chvíli jim trvalo, než se skutečně prosadili. Pozornost na sebe upoutali až svým debutovým EP Earth Rulers pro značku Jazz Fudge Dje Vadima. Následovalo album Millennium Metaphors, které sklidilo pochvalné kritiky díky své energii a chytrým textům. Letos v létě Phi-Life Cypher vystoupili s obrovským úspěchem na hiphopovém kempu v Pardubicích.

NIALL SMITH aka SPACESHIP GOD (Process Records/UK)
TDK Chill Out

Zakládající člen londýnských Process Records se produkování a djingu věnuje od roku 1992. Jako dj hrával na undergroundových house parties Whoop Whoop s Pure Science nebo Evil Eddie Richardsem. Pravidelně vystupuje na londýnských Haywire Sessions v klubech 93 Feet East a Fabric po boku Andy Weatheralla, Aphex Twina a Radioactive Mana, na vlastních večírcích labelu Process ve Whitechapel nebo ve webovém pořadu Wang.

PIETRO (Caramel/CZ)
Acuvue In Da Mix Stage

Dj Pietro se pravidelně objevuje za gramofony už od roku 1995. Za dobu svého působení na domácí taneční scéně stihl namixovat kompilaci Techno Energy 8 a vystoupit na celé řadě významných akcí u nás i v zahraničí. Pietro, který je mnohými označován jako jeden z průkopníku techna u nás, tráví v současné době hodně času ve studiu, kde připravuje své debutové album. Na Acuvue Cosmic City vystoupí v živém setu.

SIDECAR (Roxy/CZ)
Acuvue In Da Mix Stage

Na české scéně působí již téměř 5 let. Začínal v pražském klubu PUNTO AZUL. Byl residentem na první sérii techno večerů v pražské Radosti FX - OVER THERE. V současnosti pravidelně vystupuje v domovském klubu PUNTO AZUL, kde má noc zvanou MONOTONE. V pražské Roxy pravidelně hraje na exkluzivní techno noci Mega, kde již vystoupil po boku takových jmen, jako jsou Dave Clarke, Gayle San či James Ruskin.

DA BABAS (Workshops/CZ,CH)
Semtex Live Stage

Česko-švýcarský freestylový projekt Da Babas tvoří hostující zpěvačka skupiny Tata Bojs - Klára Nemravová, švýcarská rapperka MC Adaba a DjKatcha. Společně vystupují jen zřídkakdy a Cosmic City bude jejich jediná letošní pražská show. Spolu s Da Babas tentokrát vystoupí i slovenská zpěvačka Lin-Dee.

MOUNTAIN (Radicals/CZ)
Acuvue In Da Mix Stage

DJ Mountain stál v roce 1996 u zrodu Radical Production, věnuje se party designu, dekoracím a zároveň je přispěvovatelem časopisu Bassline. Jako DJ se během loňského léta objevil na všech velkých letních festivalech, kde dokázal, že patří mezi domácí techno špičku.

BLUE (Eclectica/CZ)
TDK Chill Out

Blue hraje od roku 1996. Věnuje se převážně downtempu,abstraktním breakům a progresivním stylům jako tech-jazz a scattered drums. Již 3roky připravuje noci ECLECTICA, kam zve domácí i zahraniční djs věnující se alternativním taneční scény. V roce 1999 absolvoval Red Bul Music Academy a v roce 2000 si zahrál na Londýnské noci Haywire Session, spolu s Andy Weatherallem, Aphex Twinem a Spaceship Godem. V TDK chill-outu odehraje electro-set z gramofonů a sampleru.
 
Steve Stoll (Proper/USA) Phi-Life Cypher (Jazz Fudge/Zebra Traffic/UK) Ed Rush Steven (Metropolis/Bulharsko) DJ Mat Niall Smith aka Spaceship God Mark Snow (Tresor Rec.) Da Babas Prague Indoor Electronic Music Festival

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Malej velkej čtenářskej reportík z Cosmic City Kluci, mě ta palácová smaženice pramálo nadchla... Acuvue Cosmic City 2002
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016