PARTYINFO

 

EUROCONNECTIONS 2002

Datum konání:
24.11.2002 - neděle
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Feng – jün Song se Slunečním orchestrem
Popis:
vstup/předprodeje: Palác Akropolis (199 CZK), agentura Key Production (199 CZK), sít Ticketpro (230 CZK), na místě 249 CZK
 
 
EuroConnections 2002
EuroConnections 2002 v Akropoli...
 
Neobvyklé spojení několika světů, setkávajících se v srdci Evropy - tak by se dalo charakterizovat vystoupení čínské operní zpěvačky F. J. Song spolu se Slunečním orchestrem, které můžete vidět 24. listopadu v Paláci Akropolis v rámci hudebního cyklu EuroConnections. Jde o propojení lidových písní zemí Dálného východu zpívaných technikou pekingské opery s hudbou Slunečního Orchestru, který je inspirován latinsko americkými, africkými a jazzovými prvky. Zážitek z jejich společné tvorby je neopakovatelný...

Feng-Jűn Song

Vyrůstala v severní Číně, ve městě Ťia-mu-s'. Od osmi let se učila pekingskou operu, stala se dlouholetou osobní žákyní u paní Šang Chuj-min, následovnice školy Šang, jedné ze čtyř největších škol pekingské opery ženského typu. Mnoho let žije v Čechách. Vyučuje zpěv a pohyb. Vokální projev F.J. Song se těžko řadí pod konvenční žánry. Vychází z pekingské opery, čínské lidové hudby a čínské klasické hudby. Zkoumá a technicky srovnává východní etnickou hudbu se západní, experimentuje a improvizuje na motivy orientální etnické hudby, čínské opery a hudby dalších etnických skupin.

Miloš Vacík

Narozen 1969 v Praze. Absolvent výtvarné školy, hráč na bicí a etnické perkusívní nástroje. Skladatel hudby, studiový hráč, výtvarník. Spolupracuje s předními osobnostmi české hudební scény všech hudebních žánrů, doprovází mnoho českých skupin a orchestrů. Je kapelníkem sambového Tam-Tam Batucada Orchestra. Vydal několik autorských cd, spolupracoval na více než 90 cd nahrávkách. Jeho stále rostoucí sbírka bicích nástrojů z celého světa zahrnuje okolo 200 nástrojů. Od roku 1993 je profesorem a korepetitorem na konzervatoři Duncan Centre v Praze. Učí zde hře na bicí. Do Slunečního orchestru přináší základy různých hudebních kultur.

Fredrik Janáček

Narozen 1966 v Goteborgu ve Švédsku. Studoval kontrabas u profesora Henninga Jensena z Dánska. Od roku 1984 se věnuje profesionálně hudbě v divadelním souboru. Byl členem progresívní hudební skupiny Isildurs Bane, podporované švédským státním kulturním řádem. Natočil s ní tři alba. Byl skladatelem a kapelníkem scénické hudby na hradě Varbergu, ve Švédsku. Od roku 1992 žije v České republice a zapojuje se do dění české hudební scény. Vydává dvě autorská cd, hraje s českými skupinami, působí jako studiový hráč. V roce 1994 se stává členem Slunečního orchestru, v němž hraje na španělskou kytaru, elektrický kontrabas, baskytaru, mandolínu.

Aleš Kudela

Narozen 1970 v Praze, hráč na dechové nástroje (klarinet, soprán saxofon,flétna) a hudební skladatel. Studoval klarinet na pražské konzervatoři ve třídě Jiřího Štengla. Po studiích a kurzu na soprán saxofon v Paříži se věnoval koncertní činnosti klasické a jazzové hudby a world music. Od roku 1989 koncertoval a natáčel s různými hudebními tělesy jako je komorní orchestr Národního divadla, Amadeus trio a Sluneční orchestr. V roce 1992 natočil na soprán saxofon cd "Baroque concert" za doprovodu Talichova komorního orchestru. Od roku 1992 začíná jeho skladatelská práce. Skládá hudbu pro divadlo a film. V roce 2001 natočil cd "Four Letters", které je jeho skladatelským debutem.

Vstupenky k dostání v Kavárně Paláce Akropolis, v sítích Ticketpro a Ticketportál.

EuroConnections uvádíme ve spolupráci s Francouzským institutem, za podpory městské části Praha 3, Ministerstva kultury ČR a Radia 1.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016