PARTYINFO

 

PURE FUTURE 2003

Datum konání:
31.12.2002 - úterý
Místo konání:
Praha - Průmyslový palác
DJs:
Drumattic Twins (Finger Lickin´, UK), Porky (Pork Records boss, UK), Josef Sedloň, Cubik, Fun, Pietro, Voita, Lana, Hoffee, Tall, Groof
Popis:
přímý přenos z londýnského The End (Layo & Bushwacka, L. Garnier)
 
 
Přímý přenos zvuku a obrazu z pařížského klubu Rex
Vás všechny, kteří se chystáte na silvestrovskou oslavu Pure Future 2003, pořádanou agenturou Lighthouse, bychom rádi informovali, že z důvodů technických komplikací se přímý přenos zvuku a obrazu neuskuteční z londýnského klubu The End, ale nejstaršího klubu v Paříži The Rex.
 
Vás všechny, kteří se chystáte na silvestrovskou oslavu Pure Future 2003, pořádanou agenturou Lighthouse, bychom rádi informovali, že z důvodů technických komplikací se přímý přenos zvuku a obrazu neuskuteční z londýnského klubu The End, ale nejstaršího klubu v Paříži The Rex. Rádi bychom se tímto omluvili všem, kteří se těšili na ochutnávku silvestrovského veselí v Británii a zároveň doufáme, že si stejně tak dobře užijete zprostředkované francouzské silvestrovské veselí. Děkujeme za pochopení a níže najdete stručnou historii pařížského Rexu a DJe Jerome Pacou, jednoho z matadorů francouzské taneční hudby, který bude v době přenosu za DJským pultem.

Historie klubu Rex

1988: Paříž objevila acid house. Rex Club pořádal první techno party ve Francii a nabídl pravidelnou týdenní rezidenci dvou tehdy ještě neznámých DJs: Colin Faver a Laurent Garnier. Rockové koncerty pomalu uvolňovaly cestu elektronické hudbě. Již ne více Fishbone, Red Hot Chilli Peppers, Prince, Sonic Youth, FFF nebo Noir Désir... legendární Wake Up! Party pořádaná Laurent Garnierem byla v kurzu a přivítala DJ Pierra, Dericka Maye, Little Louie Vega, Carl Cox jako speciální hosty... skupina přátel, která to takhle skutečně dělala jako první ve Francii a možná i v Evropě. Od surrealistických line-upů k nezapomenutelným mejdanům, techno hřmělo klubem Rex skrz ohromující sound systém sedm nocí v týdnu. Brzy se stal vyhledávaným místem: taneční parket žhavila BPM od jmen jako Jeff Mills, Josh Wink, Sven Väth, Daft Punk, Kevin Saunderson. Společně s Laurent Garnierem, který se poté stal symbolickým vyslancem klubu se v klubu střídali rezidenti: Manu le Malin, Deep, Gilb'R, Jef K, Djulz, Erik Rug, Jérôme Pacman, John Thomas, Charles Schillings a Jack de Marseille, představující rúzné styly, od house k hardcore, zahrnující drum 'n' bass. Od té doby navštívilo Rex mnoho známých francouzských i zahraničních umělců: Basement Jaxx, Kruder & Dorfmeister, Fumiya Tanaka, Herbert, Paul Johnson, Dimitri From Paris, Richie Hawtin, Björk (která vystoupila jako překvapení s Markem Bellem), Luke Slater, Dave Clarke, Fatboy Slim, Robert Hood, Rolando, Kojak, Kenny Dixon Jr, Joey Beltram, Green Velvet, St Germain,… Rex Club získal světovou popularitu a je stabilně hodnocen DJi i zahraničním hudebním tiskem jako jeden z nejlepších klubů na světě.

Jérôme Pacman

Jérôme Pacman objevil house music v průběhu léta 1987 na Ibize ve svých 17 letech. V této době je především fanouškem hip-hopu a electro-funku. Uchvácen energií, poselstvím a duchovním rozměrem této hudby následuje instinktivně její vývoj a v roce 1990 začíná hrát na pařížských after parties. V průběhu dvou let Jérôme pravidelně mixoval na večírcích v hlavním městě než začal se objevovat na tehdejších největších akcích: Cosmos Factory, Mozinor a rave party u Libération v hypermoderní čtvrti Défense po boku Laurenta Garniera et LFO live (1992). Originalita jeho zvuku, s níž přišel, mu přinesla možnost vystupování ve všech koutech Evropy (1993), a byla zhmotněna v desce "Mouvement Perpétuel", která se objevila v kufrech DJs i playlistech rádií a především v britském magazínu Muzik, jež ji vybral mezi 100 nejlepších nahrávek roku 1996. Od té doby je Jérôme est rezidentem Rex Clubu a na svých večírcích Magic Garden si stále užívá hudby, která charakterizuje současnost jako zvuk přímý, vřelý, obrazotvorný a podnětný, odrážející elektroniku, funk a dub.
 
Line-up Pure Future Pure Future 2003 - Silvestr ala Lighthouse Pure Future 2003

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016