PARTYINFO

 

MEGA CLUB TECHNO 18

Datum konání:
28.02.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
C1 (UK), Nika 77 (Techno.cz), Sidecar (Roxy), Milky (Lighthouse)
downtempo chill-out: Tall, Hoffee
Popis:
Lights by Technik, light show by LJ Technical, laser by Wild Music, video animation by Phase
medialním partnerem je server Techno.cz
 
 
DJ C1 - rozhovor
Milan Kroužil připravil rozhovor s DJem C1, který hraje v pátek v Roxy na Mega club techno a vychází mu mixovaná kompilace na Labelu Intec (u nás Nextera).
 
 DJ C1 Namíchal jste kompilaci pro značku Intec, kterou vlastní Carl Cox. Jaký z toho máte pocit?

Bylo pro mě potěšením dělat neboli míchat kompilaci pro tak dobrý label. Od začátku jsem byl zapojen do procesu. Je to pro mě velká čest dělat CD pro tak uznávanou značku.

Jaké hudební směry můžeme na kompilaci nalézt?

Pro mě představuje techno celou škálu různých směrů. Nemusí být zrovna tvrdé či neposlouchatelné. Může být hodně emocionální. Dá se čerpat z rocku, hip-hopu či dubu. Na tomto cédečku jsem se snažil dát dohromady dobrou variaci techna. Je to cesta klubového techna, která mixem jde nahoru i dolů. Byl to můj záměr.

Brzy se uvidíme v Čechách, že?

Ano, tento pátek přijíždím do Prahy. Budu hrát ve famózním klubu Roxy. Už se k vám chystám delší dobu, protože spousta kolegů DJů velmi dobře mluví o vaší scéně a o Roxy. Je to jeden z nejlepších klubů v Evropě.

Už jste tady někdy byl?

Ještě ne. Bude to poprvé.

Co jste vlastně ještě o Čechách slyšel?

Slyšel jsem, že vaše scéna jde nahoru velmi rychle. Klub Roxy má velmi dobrou reputaci u spousty britských a mezinárodních DJů. Těším se a zároveň jsem zvědavý, jak budou lidé reagovat na to, co hraji.

Co vás nejvíce ovlivňuje a co jste všechno používal, když jste míchal kompilaci?

Mě ovlivňuje kterákoliv hudba. Ne jenom ta taneční. Například funky, soul, jazz, nebo také hip-hop. Jinak při míchaní kompilace jsem používal tři gramce Technics, jedno cédečko Pioneer a mixák s filtry.

Dáte brzy dohromady vaše vlastní album?

Právě pracuji na svých vlastních tracích. Doufám, že to ještě tento rok vydám buď na Intecu nebo na jiném labelu. Ještě pracuji na třech remixech. Takže kdo ví, třeba už příští rok album vydám. Nejdříve bych ale chtěl vydat pár dobrých singlů.

Jak bude vypadat techno nebo tech-house v nejbližší době?

Myslím, že si vede velmi dobře. Stále se ve světě objevuje hodně nových dobrých DJů či producentů. Třeba můj přítel Renato je velmi dobrým producentem, který už něco vydal u značky Intec. Před třemi lety nikoho nenapadlo, že lidé z Brazílie budou dělat dobré desky. Spousta lidí to zkouší, jako například DJové z východní Evropy. Valentino Kanzyani nebo Umek. Zkrátka scéna je globální. Lidé to zkoušejí všude. Dostávám dema třeba z Japonska. Scéna se pořád zvětšuje.

Vaše plány do budoucna?

Chci si užívat DJing. A více vlastní produkce. Dál dělat to, co mě baví a reprezentovat hudbu, kterou mám rád.

Vaše oblíbené místo na hraní?

Asi nemohu říci, že bych měl jen jedno oblíbené místo, ale jedno přeci jen asi mám a to je v Brazílii, konkrétně Sao Paulo - Love Club. Je úžasné, protože publikum velmi zodpovědně reaguje na mé hraní. Mohu hrát dle mých představ nahoru a dolů.

Nějaký vzkaz našim kluberům?

Velmi se těším na své hraní do Roxy a doufám, že když si koupíte mé nové mixované CD, které vychází u vás v distribuci labelu Nextera, tak si to budete opravdu užívat stejně jako já.
 
C1 v Roxy Profil C1

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016