PARTYINFO

 

MEGA CLUB TECHNO 20

Datum konání:
25.04.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
special guest: Christian Smith (UK)
Pavel Krejdl (techno.cz), Sidecar (roxy praha), Hyde (fabric/ostrava)
down tempo chill-out: Tall, Hoffee
Info:
http://www.roxy.cz
tickets@roxy.cz
Popis:
laser by Wild Music, videoanimation by Phase, light show by LJ Technical
medialním partnerem je server Techno.cz
rezervace s 10% slevou na tickets@roxy.cz
 
 
Rozhovor s Christianem Smithem
Rozhovorem s anglickým DJem Christianem Smithem bychom vás rádi pozvali na dnešní dvacáté pokračování Mega club techno v Roxy.
 
Bude páteční Mega Tvoje první vystoupení v Praze? Byl už jsi někdy v Praze?

Hrál jsem loni v létě v techno stanu na festivalu Open Air Fields. Byla to velká sranda, protože techno stan se projevil jako jediná stage s pořádným stanem, když venku pršelo. Musím říct, že stage byla pěkně našlapaná a bylo vidět, že návštěvníky to baví. Byl jsem velmi unavený, protože jsem měl za sebou 4 vystoupení v kuse, ale jakmile jsem začal hrát, všechna únava šla stranou a perfektně jsem si party užil.

Máš nějaké reference o Roxy od jiných DJů?

Jo slyšel jsem, že je to fakt špatný!! Ne, dělám si srandu. ;) Pravidelně hraju v Anglii na Bugged Out a tam se zmiňovali o Roxy jako o klubu, který budu mít opravdu rád. Říkali mi, že mě budete chtít zabookovat na jednu z party nocí, ale abych pravdu řekl, jsem trochu překvapen, že to trvalo tak dlouho. Ale lepší později než nikdy. ;)

Mohl by jsi se těm, kteří tě v České Republice ještě neznají, trochu přiblížit? Hodně se mluví o tvém mixování ze tří gramofonů, jak vypadá tvůj typický set?

Opravdu záleží na tom, jak dlouhý set je a kde hraju, běžně je dlouhý 2 - 8 hodin. Nemám rád puritánský přístup některých DJů, kteří hrají jenom jeden hudební styl. Rád mixuju od housu přes tech-house až k technu, rád lidi "beru na výlet" hraním různorodé hudby. Příliš DJů hraje pořád ty samé desky. A co se týče techniky mixování, zase to záleží na jaké noci a v kterém klubu vystupuju, většinou hraju na 3 gramofony, ale rád bych zdůraznil, že si myslím, že je mnohem důležitější, jestli DJ hraje dobrou hudbu, než na kolik gramců mixuje.

Vlastníš celkem hodně úspěšný label, co se na Tronicu chystá nového?

Chystá se nahrávka od Matea Murphyho, která vyjde v nejbližších několika týdnech a která je fakt dobrá. Snažím se více zaměřit na vydávaní muzikálního techna, protože klasické smyčky jsou příliš jednoduché a nudné. Dále chystám vydat track od tech-housového mistra Vince Wastona a taky vyjde něco od nováčka z Anglie, který si říká Matyn Hare. Chci pomáhat novým umělcům a pomoct rozvinout nové talenty. Na podzim vyjde dvojcédéčko ode mě a Johna Selwaye s remixy od Slam a Adama Beyera.

Kam myslíš, že se bude techno v Evropě dál ubírat? Jak vidíš jeho vývoj?

Evropská scéna jako taková je myslím hodně dobrá. Bydlím v New Yorku a techno scéna v Severní Americe je ve srovnání s Evropou velmi ubohá. Konkrétně Východní Evropa je skvělá. Snažím se hrát co nejvíc na východě, protože klubeři tam hudbu opravdu vnímají a atmosféra je neskutečná.

Která z nejnověji vydaných desek tě v poslední době nejvíc potěšila? Máš oblíbený label?

Pořád vychází skvělé desky, rád se vracím k deskám z labelu Samuel L Sessions - Funky, hluboké a energické .. Taky mám rád Adama Beyera, Technasii, Dave Clarka atd.

Který track určitě v Roxy zahraješ?

Nový vinyl od Smith & Selway z Bugged out records který vyjde v září. Jsem s touhle deskou hrozně spokojený a lidi se můžou zbláznit, když jí slyší. :)

Je jaro, příroda je zpátky v plné síle, projevuje se to nějak na tvojí tvorbě? Čím se necháváš inspirovat?

Kamarádi, počasí, literatura, jídlo, víno a mnoho dalších věcí. Mám hodně rád New York, potkáváš tu lidi z celého světa a jeho energie je velmi inspirativní.

Taneční styly se teď hodně prolínají, fúzují - která se současných podob techna ti osobně nejvíc sedí a co si myslíš o crossoveru?

Jak jsem řekl předtím, mám rád různé styly taneční hudby a rád je ve svých setech prolínám. I hudba kterou skládám by se dala zaškatulkovat jako crossover techno. Líbí se mi, že čím dál tím víc DJů začíná hrát techno. Nestarám se jestli moje desky hrají Danny Tenaglia nebo Deep Dish, těší mne, že moje desky hrají DJové vyznávající různé taneční žánry. Nejdůležitější je být otevřený a soudit hudbu podle kvality a ne podle toho jaký styl to zrovna je.

Ve kterém klubu se ti v poslední době nejlépe hrálo, kde byla nejrozjetější atmosféra?

Zrovna nedávno jsem nahrál live mix v klubu Womb v Tokyu. Byla to naprosto skvělá noc, na CD můžete slyšet, jak publikum reagovalo. Opravdu neuvěřitelné. Lidé v Japonsku jsou velmi vzdělaní a zasvěcení fanoušci. Taky mi hodně sedí východní Evropa.
 
Rozhovor s Hydem, Sidecarem a Pavlem Krejdlem DJ Christian Smith

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Mega Club Techno 20
 

Fotoreporty

 
Pav
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016