PARTYINFO

 

MEGA CLUB TECHNO 20

Datum konání:
25.04.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
special guest: Christian Smith (UK)
Pavel Krejdl (techno.cz), Sidecar (roxy praha), Hyde (fabric/ostrava)
down tempo chill-out: Tall, Hoffee
Info:
http://www.roxy.cz
tickets@roxy.cz
Popis:
laser by Wild Music, videoanimation by Phase, light show by LJ Technical
medialním partnerem je server Techno.cz
rezervace s 10% slevou na tickets@roxy.cz
 
 
Rozhovor s Christianem Smithem
Rozhovor s Hydem, Sidecarem a Pavlem Krejdlem
Hyde, Sidecar a Pavel Krejdl odpovidali na otázky u příležitosti páteční Mega v Roxy.
 
25.4. se na dvacátém pokračování Mega objeví DJ a producent Christian Smith, co tomu říkáš? Co říkáš na něj jako na DJe?

Hyde: Slyšel jsem ho hrát na OAF, technicky přesně ze 3 gramofonů, našlápnutá muzika, takže myslím, že OK.

Sidecar: Bohužel jako DJe jsem ještě doposud neměl možnost Christiana slyšet, nicméně po producentské stránce, myslím, jeho věhlas nemá hranic. Jsem velice zvědav, jak se mu u nás v Roxy na Mega bude hrát a pevně doufám, že mu podmínky klubu budou natolik vyhovovat, že se bude moci předvést jako pan DJ.

Pavel Krejdl: Je to cool člověk a velice dobrý producent. Tvoří hodně příjemné groove techno, ale mám od něj i desky z trošku tvrdšího soudku, což já mít rád. :) Škoda, že těch razantnějších není víc. Jako DJ je fakt dobrej, ale na druhou stranu jsem ho slyšel jen jednou, tak nebudu přehánět.

Jaký set na pátek plánuješ?

Hyde: Vždy se snažím zahrát pro dobro dané akce, takže rozjížděcí set pokud party zahajuji a pokusím se být věrný svému moody soundu.

Sidecar: Sety si nijak zvláště neplánuji, vlastně se je snažím vytvářet vždy až na místě. ;) Není to normální?

Pavel Krejdl: Nevím, ale vzhledem k vystoupení Christiana si asi taky připravím nějaké groove techníčko, ...aby se večer ubíral stejným směrem, i když u mě nikdo nikdy neví, co přesně daný den budu hrát. Prostě hraju spontánně, podle atmosféry, předem si nic přesně nepřipravuju, ale cca 1 hodinu potřebuju na vytřídění z neuvěřitelného počtu desek.

Která z nových techno desek tě v poslední době příjemně překvapila?

Hyde: Většině to stejně nic neřekne, ale Christopher Benjamin - Budda.

Sidecar: No není to sice až tak úplně techno deska, ale za zmínku jistě stojí. Jedná se o téměř čistě experimentální projekt španěla Fernanda Corony. Pod pseudonymem Murcof Martes vydal téměř sbírku elektronických symfonických básní. Opravdu mám pocit, že takováto nadčasová hudba jistě nezanechá žádného znalce elektroniky chladným.

Pavel Krejdl: Na podobnou otázku jsem před chvilkou odpovídal ještě v jiném rozhovoru, ale rád to zopakuju. Zaujal mě Peter Sliwinski na labelu Damona Wilda Synewave Records, jinak jsem si hodně oblíbil label Pure Plastic, na kterém vydává Mark Broom a spol. Mimochodem bych uvítal, kdyby Roxy zabookovalo do budoucna Marka Brooma, protože je to i nadmíru kvalitní DJ a v hodně pozitivním světle se prý ukázal na předminulé Citadele. Samozřejmě, že bych si s ním rád zahrál! :)

Kterou desku určitě nezapomeneš v pátek zahrát?

Hyde: Double X - Charis - je to takový hustší Kowalski.

Sidecar: Desek bude jistě spousta a skvělých - mohu potvrdit nějaké slovenské a české projekty, ale co přesně to bude, ještě opravdu nevím.

Pavel Krejdl: Beastie Boys - Girls.

Spusta stylů v současnosti prochází velkými změnami, kam si myslíš, že současná techno scéna směřuje?

Hyde: Tam kam patří, zpátky do klubu a je to tak dobře. Už sám pociťuji to, že lidi se opět chtějí bavit a muziku si zase začínají více vybírat...

Sidecar: Současná techno scéna, myslím, tak trochu stagnuje, ale na druhou stranu diky výrobkům jako je kupříkladu důmyslný Final Scratch se na scénu dostane spousta nové muziky a nových producentu, kteří tu muziku chtějí dělat, rozšiřují se možnosti, tím pádem je to zase o trochu pestřejší.

Pavel Krejdl: K rozdělení na tři hlavní styly. Představuju si to tak, že na velkých parties budou 3 stages. Hlavní stage s komerčním stylem jako je mnou tak neoblíbený techno elekro trance (fakt dost povrchní hudba), což si asi dovedete představit, druhou stage s kvalitně propracovaným techínkem a třetí, kde se bude hrát jungle a drum bác. Pak už jen klidnější odnože, které se hodí spíš do chilloutu.
 
DJ Christian Smith

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Mega Club Techno 20
 

Fotoreporty

 
Pav
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016