PARTYINFO

 

INSTINKTIVE BEAT WORKSHOP

Datum konání:
12.12.2002 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - TWM komplex
DJs:
Charles Webster
Popis:
start 19:00, vstup zdarma!
 
 
Charles Webster
Charles Webster hostem v TWM komplexu.
 
Narozený v Matlocku ve Velké Británii v polovině šedasátých let, po střední škole pokračoval ve studiu fotografie na umělecké škole.

Hudbě se začal věnovat v 15 v sheffieldských elektronických skupinách. V roce 1984 se přestěhoval do Nottinghamu. Začal pracovat ve studiu, kde psal skladby pro nastupující hip-hopovou formaci The Rock City Crew, a později s představiteli raného housu T Cut F. Začal také působit jako DJ v klubech jako byl např. nottinghamsky Garage, Barracuda, Eden a Venus.

Stává se studiovym inženýrem ve Square Dance Studios.
Začína pracovat pod značkou Sine a vydává tři singly, které jsou všechny velmi dobře přijaty. Sine se stal odrazovym můstkem pro to, co dnes představuje "značku" deep/soulful/house soundu, který vyvrcholil v klubové klasice 'Belgium' vydané pod jménem 'Megatonk'.

Angažovanost na undergroundové scéne vedla ke zrodu labelu Love From San Francisco. Charles vysvětluje: Jeden telefon stačil a vyrazil jsem (do SF), uplynulo osm let a já tam stále jsem, dá se říci. Při návratu do Británie v roce 1995 založil REMOTE, britsko-sanfranciský label, který se soustředil na deep, funky, atmosferické groovy.

Jako DJ vystupoval v mnoha, mnoha zemích. Legendarní DJ Harri (sub club) ho dokonce nominoval jako svého oblíbence v anketě časopisu DJ magazine do top 100. V období 1999/2000 byl Charles na live turné s Presence, kdy navštívili všechny možné země.

Album Presence se v časopisu DJ Magazine umístilo na 11 místě a bylo vyhlášeno albem měsíce téměř ve všech ostatních britských a světových hudebních časopisech, prodalo se ho přes 80,000 kusů, třikrát v top 75 singlech v britské hitparádě, singly a album byly v mnoha časopisech zvoleny jako nejlepší album a singly roku, singl 'sense of danger' se také umístil v první desítce klubové hitparády v USA.

Charles nyní pracuje na nahrávkách a remixech včetně sólového alba pro Peacefrog, na albu pro Lo;rise a na novém albu Presence. Jako DJ vystupuje po celém světě (USA, Rusko, Španělsko, Belgie, Irsko, Francie, Rakousko, Švýcarsko, Afrika, Kanada, Austrálie atd...) a ve Velké Británii. Stále vede label 'Love from San Francisco' a v současnosti zahajuje provoz nového labelu 'MISO'.

První nahrávka labelu MISO vyšla v září - Lo;Rise '21st century blues', s mixy od Charlese a Herberta. Další nahrávky budou zahrnovat mixy od Manitoba (leaf), Cliva Astina (yellow productions), Peta Mosse (ovum)...

Časopis DJ magazine o Websterovi prohlásil, že to je 'pravděpodně nejlepší deep housový producent na světě'.

Během zimy 2001 - jara 2002 vyrazil Charles Webster na promotion turné pro 'born on the 24th of july' a bude nahrávat nové album Presence, které vyjde v roce 2002.

Král deep house, Charles Webster, zahraje na Instinktive Beat party, která proběhne v pátek 13. prosince v Křižíkových pavilonech na Výstavišti společně s Darrenem Emersonem, Gus Gus, Normanem Jayem a 2Funky. Zároveň se můžete těšit na seminář, který Charles povede v DJské škole na Smíchově od 19:00 ve čtvrtek 12. prosince.


19:00 - začátek
20:30 - workshop by Charles Webster
21:00 - Charles Webster set
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016