PARTYINFO

 

INSTINKTIVE BEAT CHRISTMAS CELEBRATION

Datum konání:
13.12.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Křižíkovy pavilony
DJs:
Underwater Records party - Darren Emerson (UK), Gus Gus (DJ set, ICE)
Good Times party - Norman Jay (UK), Charles Webster (UK)
Popis:
předprodej Ticketpro (do 1.12 - 280 CZK + poplatky)
start 20:00
 
 
Instinktive Beat Christmas Celebration
Darren Emerson
Darren Emerson bezesporu patří mezi nejvlivnější postavy taneční scény - a aby tomu tak nebylo, vždyť jeho kariéra v tomto odvětví čítá již 15 let...
 
 Darren Emerson Darren Emerson bezesporu patří mezi nejvlivnější postavy taneční scény - a aby tomu tak nebylo, vždyť jeho kariéra v tomto odvětví čítá již 15 let...

Odchován hip hopem, breakdancem a později acid jazzem, si Darren koupil svoje první gramce když mu bylo 14 a s djingem v klubech začal už v16 letech. Vzorem mu byli Djs jako např. Jazzy M. Darren strávil na cestách do londýnských obchodů s deskami třeba i dvě hodiny ve vlaku, jen aby sehnal ty nejnovější vinyly.

Jeho první vystoupení se odehrálo v klubu Outers v Southendu, kde hrál ranný chicagský a balearický house. Záhy však dostal příležitosti vystupovat na dnes již legendárních parties v Limelights, The Milk Bar a Venus, kde hrál po boku Johna Walkera.

Poté, co byl časopisy Face a i.D Magazine vyhlášen jako DJ měsíce, začaly přicházet nabídky na hraní z celé Británie a i ze zahraničí. Darren se rozhodl praštit se svým zaměstnáním na burze a zkusit to ve světě taneční hudby na plný pracovní úvazek.

Nedlouho poté, zrovna když mu bylo 18, ho kamarád seznámil s Rickem Smithem a Karlem Hydem a Underworld byl na světě. Kapela už existovala několik let a potřebovala novou injekci ve formě DJe a producenta. Zbytek je historie..

U labelu JBO (Junior Boys Own), se kterým už Darren měl smlouvu, vydala kapela tři alba a prodala více než milion desek po celém světě. Mezi jejich největší hity patří Cowgirl, Rez, Born Slippy a Dark and Long, které se řadí mezi djské klasiky.

V roce 2000 Darren skupinu opustil. Ačkoliv se Underworld naplno věnoval po 10 let, chtěl se dále rozvíjet, piloval své djské aktivity a spolupracoval s producenty, se kterými se setkal během cest po světě.

A které místo je pro začátek lepší než Oxford! Výsledkem první Darrenovy spolupráce na ibizské klasice "Scorchio", kterou produkoval společně se superstar DJem Sashou a jež se stala perfektní oslavou prosluněných nedělí ve Space na Ibize. Jako etablovaná techhouseová těžká váha vydal dvě Global Underground kompilace (Uruguay a Singapore), které ukázaly to, co Darren dělá nejlépe - velmi pečlivě vybraný showcase deep, šťavnatých houseových a funky techno mixů. Následovaly remixy pro Fat Boye Slima, Space Invaders (Defected) a vlastní kapelu Meeker.

Darren založil svůj Underwater label v roce 1994, původně s tím záměrem, aby vydával věci svým kamarádům, od té doby pod hlavičkou Underwater Records vyšly nahrávky od Meeker, Neda Flanderse, Steva Maca, Mutiny a samozřejmě Tima Deluxe.

Pvní album, které na podzim tohoto roku vyšlo u Underwater Records je kompilace mixovaná Darrenem Emersonem a Timem Deluxem a nese název Episode One a obsahuje Darrenův sólo track H2O. Labelu se také upsali islandští Gus Gus, jejich album bylo vydáno v říjnu 2002.

Co se djingu týče, má Darren a Underwater každou poslední sobotu v měsíci velmi populární rezidenci v londýnském the End, kde vystupuje s dlouhými, exkluzivními sety a jako hosty uvádí DJe and producenty ze všech hudebních stupňů, kteří se k němu připojili v sérii šesti Underwater Parties, z nichž jedna proběhla i na Miami Winter Music Conference. Je také půlkou Subliminal/Underwater rezidence společně s Erickem Morillem v klubu Pacha na Ibize. Tato noc získala titul "Best Ibiza Club Night" časopisu Muzik a měla by pokračovat i v roce 2003.

Darren Emerson vystoupí v rámci turné s Gus Gus pro svůj label Underwater Records, na kterém před nedávnem vyšlo Darrenovi nové mixované CD, a to 13. prosince v Křižíkových pavilonech na pražském Výstavišti.
 
Gus Gus Norman Jay - interview Instinktive Beat - Christmas Celebration

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016