PARTYINFO

 

INSTINKTIVE BEAT CHRISTMAS CELEBRATION

Datum konání:
13.12.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Křižíkovy pavilony
DJs:
Underwater Records party - Darren Emerson (UK), Gus Gus (DJ set, ICE)
Good Times party - Norman Jay (UK), Charles Webster (UK)
Popis:
předprodej Ticketpro (do 1.12 - 280 CZK + poplatky)
start 20:00
 
 
Instinktive Beat Christmas Celebration Darren Emerson
Gus Gus
Tím, že jsou to podivíni, že jich je devět a že pocházejí z Reykjaviku na Islandu, si Gus Gus téměř zasloužili přirovnání k The Sugarcubes.
 
 Gus Gus Tím, že jsou to podivíni, že jich je devět a že pocházejí z Reykjaviku na Islandu, si Gus Gus téměř zasloužili přirovnání k The Sugarcubes. Dekáda, která jejich působení rozděluje, jim však pomohla k tomu, že byli Gus Gus ve své tvorbě ovlivněni elektronickou fúzí a trip-hopovými rytmy více než postpunkem tak, jako tomu bylo u The Sugarcubes na konci 80. let. To, co na začátku roku 1995 začalo jako filmový projekt režisérů Stefána Árniho a Siggi Kjartanssona, se brzo rozrostlo u hudebníky jako je dj Herb Legowity a programátora Biggi Thórarinssona, zpěváka a skladatele Daníela Ágústa, Hafdíse Hulda a Magnúse Jónssona (oba dva bývalí herci) a kinematografa a producenta Baldura Stefánssona.

Vzhledem k tomu, že skupina dodržovala nedotknutelné odkazy indies, bylo pro ní během roku 1996 možné nahrát u 4AD čtyřdílné taneční mixované EP. Byli to právě Gus Gus, kterým se na konci 90. let podařilo podmanit si velmi uzavření kruhy taneční muziky i té indies. Během svého prvního vystoupení v Británii získala skupina podporu LFO, remixem "Believe" Marka Bella a u jednoho z nejoslavovanějších djských obchodů Fat Cat Records. Kombinací amerického a britského vydání jejich debutového alba Polydistortion, které vzniklo spoluprací mezi 4AD a Warner bros, se album na trh dostalo již v dubnu roku 1997. V roce 1999 následovalo This Is Normal a o rok později antologie Gus Gus vs T-World.

Dance You Down je nové album skupiny Gus Gus, které bylo 30. září tohoto roku vydáno u Underwater Records Darrena Emersona. Album plné podmanivých beatů, čistých bubínků a chytlavými electro riffů je další výbornou akvizicí Underwater Records.
Cesty Darrena Emersona a Gus Gus se setkaly, když Underwater před několika lety vydalo Biggie Veiry první single. "U Underwater jsme vydali Anthem v roce 1994, tzn. v době, kdy jsme ještě působili jako T-World. Na nějakou dobu jsme se sobě navzájem ztratili..." Vedle toho, že si Darren a skupina rozumějí po hudební stránce, bylo to setkání na konferenci v Miami v tomto roce, kdy si všichni řekli, že by bylo hloupé nevydat celé album. A tak se stalo, že čtyři měsíce po konferenci, se kvarteto upsalo Underwater a teď Gus Gus předvádí, jak se jde na věc na Islandu. Protože mají kinematografické zázemí, odrežírovali si i videoklip k Dance You Down a pokud by měly vznikat další videoklipy, zhostí se tohoto úkolu znovu.

Z původně 12 členného seskupení Gus Gus v současné době představují kvartet, skládající se s Earthe (jeho pravé jméno Urdur znamená země), Presidenta Bonga, Buckmastera (který si své umělecké jméno převzal z postavy filmu "That's The Way Of The World) a Biggi Veiry (což v Islandštině znamené virus).

Gus Gus vystoupí společně s Darrenem Emersonem na Underwater stagi na party, která proběhne 13. prosince v rámci festivalu Instinktive Beat v Křižíkových pavilonech pražského Výstaviště. Na druhé stagi bude ve stejný den hájit barvy Good Times soundsystému a labelu, Norman Jay a 2Funky.
 
Norman Jay - interview Instinktive Beat - Christmas Celebration

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016