PARTYINFO

 

PLATONIC

Datum konání:
30.11.2002 - sobota
Místo konání:
Praha - Guru
DJs:
Laura Level, Element
Live:
Rodent
Popis:
start 20:00, vstup 60 CZK
 
 
Industrial Symphony - Platonic
Tuto sobotu 30.11. se prostorách žižkovského klubu Guru uskuteční speciální díl Industrial Symphony, které dostalo název Platonic. Hostem tohoto večera bude mladý a nadějný jednočlenný projekt Rodent z Olomouce. Rodenta z gramofonů doplní tradiční sestava ze Strobe bookingu - Laura Level a Element.
 
Tuto sobotu 30.11. se prostorách žižkovského klubu Guru uskuteční speciální díl Industrial Symphony, které dostalo název Platonic. Hostem tohoto večera bude mladý a nadějný jednočlenný projekt Rodent z Olomouce. Rodenta z gramofonů doplní tradiční sestava ze Strobe bookingu - Laura Level a Element.


Rodent
electro live act / Olomouc

Jednočlenný projekt, který by se dal stylově zařadit do škatulky electro (s vlivy od ambientu po techno). Jak sám říka: "Mám rád prostě elektronickou hudbu a pokud je to dobrý, tak mi je jedno, jestli to je electro, techno nebo EBM...". Tvorbě elektronické hudby se věnuje od roku 1996, předtím byl členem několika kapel, které hrály industrial a punk. Má klasické hudební vzdělání, neskládá tedy elektroniku kvůli tomu, že "to za něj hraje samo", ale kvůli neomezeným možnostem, které elektronická hudba poskytuje. Jako Rodent skládá tracky od roku 1997 a na svém kontě má několik demo mc a cd. Jeho skladba Nihilist (bassline edit) z Overdose EP se úspěšně držela v první desítce demoline hitparády časopisu Bassline po dobu 6 měsíců a zařadila se tak mezi "classic". V roce 1998 začal vystupovat i živě (používá sequencer, loops, synthesizer atd.). O rok později uspořádal první koncert v Olomouci a za další dva měsíce hrál poprvé v klubu Depo9 (tehdy ještě Depo no.8). Rodent má několik bočních projektů, které jsou zaměřeny na různé směry taneční hudby (goa, ambient, hardstep). Z těchto dalších projektů hrál jako live act pouze pod jménem Hardset Head. V roce 2001 vystoupil Rodent na festivalu Summer of love 2001 a na festivalu elektronické hudby Headhunter (Praha). Na podzim roku 2001 se stal členem bookingu klubu Depo9 v Olomouci, což mu umožnilo prezentovat ve větší míře své hudební vize návštěvníkům klubů. Rok 2002 se vyvíjí slibně a Rodent bude intenzivně koncertovat po klubech. V současné době vystupuje jako support elektronické legendy Vanessa.


DJ Laura Level
experimental / techno / Red Bull Music Academy 2001 / Strobe / Uh. Hradište

Elektronické muzice se venuje teprve od zimy 2000. První party navštívila v léte roku 2000 v Amsterdamu. Muzika, která zde hrála si ji natolik podmanila, že si za své ušetrené peníze ihned koupila gramofony a mixák. Svým castým hraním doma si behem krátké doby osvojila mixing a zanedlouho se objevila na prvních parties. V roce 2001 byla vybrána na základe svého dema jako jediný zástupce CR z približne 60 ceských DJs a producentu na Red Bull Music Academy do New Yorku. Stylem hudby, kterou hraje, je zarazená do škatulky techno. Avšak presto je její techno odlišné od toho, které slyšíte na spouste parties - je inteligentní a zvukove propracované. Mezi její oblíbené producenty patrí Surgeon, Claude Young, Jeff Mills, James Ruskin a Dave Tarrida. Behem svého krátkého pusobení na scéne natocila již 4 demoCD: "Time To Feel", "Time To Move", "Krasohled" a v cervenci 2002 "Electrosmoke Therapy". K DJskému jménu Laura Level ji inspirovala postava Laury Palmerové ze seriálu Twin Peaks. "Laura žila dvojím životem a pro mne je hudba taky jakýmsi mým druhým životem, který žiju vedle toho mého vlastního." Predstavila se v nekolika rádiích v techto tanecních poradech: Sobotní Dance Party na rádiu Kiss Publikum, Fresh na rádiu Radio Life, Clubmix na Radiu Bonton, Laary Faary na Ceském Rozhlase. Je casto zvána i do klubu v zahranicí. Zahrála si již napr. v polském klubu Kocynder v Chorzowe, v bulharském klubu Graifer v Sofii a Comicsu ve Varne, ve slovinském klubu Second Home v Kršku, rakouském klubu Ypsilon v Heidenreichsteinu, v chorvatském klubu Valinor a na velké party Summersession3 v Bosne, kde zahrála po boku Brendy Rusell a Marco Nastice.


DJ Element
techno / Praha

Taneční scénu objevil v roce 1997. Fascinován hudbou Underworld, Leftfield, The Orb, Orbital, Spooky a dalších se zacal o tuto kulturu stále více zajímat. Pred 3 lety se stal prvním žákem pražské LIVC - school for djs, kde jej do taju ovládání gramofonu zasvecovali známí djs Ghonzales a Pavel Krejdl. Zacínal s housem, ale velice rychle jej ovládla magie skrytá v technu, kterému absolutne propadl. Je obdivovatelem slovenské scény a predevším neuveritelne energického techna DJe Tokyho a jeho projektu Rumenige. Mezi jeho další oblíbené DJe patří, Daho a Ginger, KaiserSoze ,Pietro, Agent, nebo N-Kyp. Ze zahranicních producentu a djů napr. Inigo Kennedy, Oliver Ho, James Ruskin, Jeff Mills, Regis, Surgeon atd. Jeho oblíbené labely jsou Olga + Josef, Number, Tresor, Asimetrik, Axis, Blueprint, Tsunami, Downwards a Sandwell District. V srpnu 2001 nahrál demo CD Songs from Hell a v zárí 2001 vstupuje do Strobe bookingu. Minulý měsíc si zahrál na narozeninové party dj Deckstera, kterého jste mohli slyšet po boku Jamese Ruskina na poslední Apokalypse, v bulharské metropoli Sofii. Na konci října přichází s novou demo nahrávkou, která nese název Deja vu. V současnosti ho můžete slyšet např. v pražském Puntu Azul, kde jednou za měsíc pořádá Minimal Contact. Intenzivně též spolupracuje s LIVC Booking brigade, navíc od nového roku zde bude působit též jako lektor.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016