PARTYINFO

 

THE SOUND OF PURE FUTURE

Datum konání:
10.01.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Rubyz
DJs:
Josef Sedloň, Ottoman, Groof, Fun
 
 
The Sound Of Pure Future
Rozhovor s Josefem Sedloněm
Rozhovor s Josefem Sedloňem k The Sound Of Pure Future tour.
 
 Josef Sedloň Na úvod, jak se vydařilo PF 2003?

Já osobně jsem byl docela spokojený, atmosféra byla velmi dobrá, věřím, lidi co dorazili, tak nelitovali, hudebně jedna z našich nejpovedenějších letošních akcí. Myslel jsem jen, že dorazí přeci jenom více lidí, ale i tak tam vládla velmi euforická nálada, hlavně po půlnoci.

Nedostatek lidí je v poslední době cítit všude. Kudy ven?

Myslím, že důležité je odlišit akce od toho šedivého průměru, který zahltil současnou českou taneční scénu. My jsme se vydali cestou i klubových akcí Breakbeat Conference a odezva musím říci byla nad očekávání velmi pozitivní.

Můžeš Lighthouse Booking nějak představit?

Nevím, jak ho nejlépe představit, než odkázat lidi, ať se podívají na naše nové stránky www.lighthouse.cz sekce booking a zde najdou veškeré informace o DJs, jejich oblíbené labely, audio sety i fota. Ohledně koncepce LH bookingu je zřejmé, že sázíme na relativně nová jména nebo lépe řečeno hudebně vyhraněné DJské osobnosti, které sice nepatří zatím mezi nejpopulárnější, avšak mají velmi osobitý hudební vkus.

Jak drží pohromadě?

Cítím, že dobře. I když se v loňském roce pro náš booking moc neudělalo, vše drželo pohromadě hlavně díky společnému nadšení a zájmu o muziku. Měli jsme určité personální změny v organizační sféře, ale na konci roku došlo k usazení lidí, kteří se o něj starají a výsledkem je i Sound Of Pure Future tour.

Co se dá od Sound Of Pure Future očekávat?

Především kvalitní různorodá hudba současné taneční scény, hudebně od breakbeatu, techhouseu přes groovy techno až po deephouse. To vše by měli v průběhu turné představit postupně všichni zastoupení DJs včetně nových jmen v bookingu jako Lana, Trnqua nebo Micronaut.

Pustili jste se jako agentura do breakbeatu, v bookingu máte 3 DJe (což bude asi tak půl Prahy). Myslíš, že se už konečně tomuhle stylu dostane zasloužené širší pozornosti?

Osobně tomu věřím a sám breakbeat hraju ve svých setech minimálně tři roky. Současný vývoj taneční scény ukázal, že tento styl se stále rozvíjí a jde mílovými kroky dopředu i co se týče fúzování s ostatními hudebními styly. Je to přirozený vývoj a zlomený beat hrají nebo tvoří i taková jména jako Sasha, Carl Cox nebo Paul Oakenfold. Nadruhou stranu dříve vyhraněný breakbeatoví DJs jako třeba Adam Freeland začli hrát i rovný beat. Zkráceně řečeno, děláme to, co nás baví. :)

Co kromě klubového turné chystáte?

Rádi bychom pokračovali v klubových nocích Breakbeat Conference a to už z kraje roku, brzy dáme vědět. Tou stěžejní akcí jara by se měla stát akce s DJ No. 1 Carl Coxem, který by měl jarní sezónu otevřít čtyřhodinovým setem prví jarní den 21.3. 2003 v Praze. No a určitě se fanoušci taneční hudby mohou těšit na již 4. ročník festivalu Open Air Field, který plánujeme na poslední víkend v červnu 2003.

Máte už v hrubých rysech představu o letošním OAF?

Hrubá představa už samozřejmě je, ale zatím stále záleží na mnoha faktorech, který festival ovlivňují. Padl i návrh na dvoudenní festival, ale zatím nepředbíhejme. Ze jmen, která bychom rozhodně rádi viděli na OAF jsou rozhodně Orbital, Air nebo New Order. Samozřejmě bychom chtěli dát i šanci našim mladým interpretům a tak zasílejte dema a sledujte www.lighthouse.cz a www.openairfield.cz.

Přání do roku 2003?

Snad jen ať je tento rok pro klubovou i naší hudební scénu celkově lepší než ten předchozí a ať počasí na festivalech vyjde.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016