PARTYINFO

 

TECHNO TUNES 3

Datum konání:
17.01.2003 - pátek
Místo konání:
Střílky - KD
DJs:
Plus (Pol), Lucasch, Laura Level, Miss Renny, Pietro, Hubiss, Beax, Radan Mach, Květa.K, Element, Coma, Kita, Clim, Luis, Jury, Luxus, Zess, XTR, Huddy, Monotype
Info:
http://www.strobe.cz...
Popis:
narozeninová party DJ Lucasche
green laser, specialní dekorace, kapacita 600 lidí
vstup 100 CZK
 
 
Rozhovor s DJem Květakem.K
Poslední rozhovor k party Techno Tunes, která se koná již dnes.
 
Jako jediný DJ z agentury Strobe hraješ house, necítíš se někdy tak trochu nepochopen ze strany kolegů technařů?

Zajímavá otázka. Musím říct zcela upřímně, že nepochopen vůbec ne. Naopak! To ještě neznamená, že když jsou trochu jiného ražení co do stylu hudby, že by neuměli naslouchat. Naštěstí mám takový pocit, že mi rozumí, když už jsou někdy nuceni poslouchat mou produkci. A navíc o tom porozuměni to není jen za těmi gramofony - dost si rozumíme i když se sejdeme i mimo klub a to je myslím důležitější než to co si myslí o mém vyjádření za mixážním pultem. Já osobně jen mám trochu špatný pocit z toho, když s nimi hraju společně na nějaké akci tak, že jim nestačím co se BPM týče. Obvzláště na Moravě.

Dříve se říkalo, že Morava je o technu a Praha o housu, dnes už to zase až tak neplatí. Co si o tom myslíš?

No Morava asi ještě nějaké období bude o technu, ale v Praze je to už doopravdy o něčem jiném. Je tam už celkem dost velká dnb komunita, která se stále utěšeně rozrůstá. Techna je v Pze už celkem také dost, i když samozřejmě ne v takové míře, jak by si to třeba mí kolegové ze Strobe přáli. Ale, když už i v Roxy jsou pravidelné techno večírky tak to snad leccos naznačuje. Také celkem dost lidí vyhledává poslední dobou hiphopové akce, ale myslím si, že house má zde stále své místo, i když se o něj dělí s ostatními styly. Což není samozřejmě vůbec na škodu, že je tu více stylů.

Jak vidíš budoucí vývoj housu?

Budoucí vývoj houseu? Nevim co na to říct. Tak nějak se nám to všechno zrychluje a prolíná ty styly, tak nevím, co z toho ve finále vyleze. Já sám třeba hraju o dost energičtěji než dříve, takže to vidím i na sobě. Dříve jsem se třeba technu bránil a teď když úplně spontánně hraju, tak se kolikrát přistihnu, že už jsem úplně jinde než jsem původně zamýšlel. Jinými slovy to někdy samo od sebe sklouzne do techna aniž by to byl záměr. No a přistihl jsem se, že už mi to vůbec nevadí a když se lidi baví, tak se pobavím také. Je fakt, že techno se musí člověk naučit vnímat úplně jinak než třeba house. Na každý pád si, ale myslím že rovné styly na čas půjdou teď do ústraní a bude nějaký čas kralovat zlomený beat.

Čeho bys chtěl v hudbě dosáhnout?

No zatím jsem toho moc nedokázal, takže si myslím, že je stále ještě čas pohlížet do nějakých výšin. Nejvíc bych si přál mít své místo v Pražské taneční scéně, ale to se mi asi nikdy nepodaří. Také je poslední dobou hodně "in" vydávat vlastní věci, ale zdá se mi, že zatím jsem ještě stále nedozrál do toho stádia, abych se vrhnul na vlastní tvorbu a vydávání nějaké desky. Jsem zvyklý, že když už něco dělám, dělat to precizně. Takže nechci nic uspěchat - už jsem něco podobného udělal a myslím si, že se mi to dost nevyplatilo. Z chyb by se měl rozumný člověk poučit a ne je opakovat.

Kdo je Tvůj nejoblíbenější producent a proč?

Je jich tolik. Nelze uvést jen jedno jméno: Mr G, Trevor Rockliffe, Misstress Barbara, Rino Cerrone, SLS, Surgeon, FrankMaurel, Rennie Pilgrim, Heads Of State, Steve Rachmad, TerryFrancis a proč? Jsou skvělí, jejich muzika mě baví, nabíjí mě a já potom mohu toto jejich poselství předávat dál - kdo chce, vyslyší jej.


Interview: Silvie Stehlíková
 
Rozhovor s Laurou Level Informace k Techno Tunes a line up Profil DJe Lukasche Rozhovor s DJem Lukaschem Profil DJe Monotype Rozhovor s DJem Monotypem

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Techno Tunes 3
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016