PARTYINFO

 

TECHNO TUNES 3

Datum konání:
17.01.2003 - pátek
Místo konání:
Střílky - KD
DJs:
Plus (Pol), Lucasch, Laura Level, Miss Renny, Pietro, Hubiss, Beax, Radan Mach, Květa.K, Element, Coma, Kita, Clim, Luis, Jury, Luxus, Zess, XTR, Huddy, Monotype
Info:
http://www.strobe.cz...
Popis:
narozeninová party DJ Lucasche
green laser, specialní dekorace, kapacita 600 lidí
vstup 100 CZK
 
 
Rozhovor s DJem Květakem.K Rozhovor s Laurou Level Informace k Techno Tunes a line up Profil DJe Lukasche
Rozhovor s DJem Lukaschem
Mám rád techno, protože se v něm dá více experimentovat. Oblíbil jsem si v něm větší možnosti pro improvizaci.
 
Prozradíš nám, jak dlouho hraješ a jak ses vůbec dostal k elektronice?

Hraji již skoro čtyři roky. Elektronická muzika mě zaujala asi v roce 1994, kdy jsem poslouchal Depeche Mode, Erasure, Shamen, Marusha, Mark Oh, Prodigy. V té době jsem začínal dělat remixy na skladby těchto skupin a interpretů. V roce 1999 jsem začal hrát na prvních parties a přestal s tvorbou muziky. Ze začátku jsem hrál na mixovacích CD přehrávačích, později jsem zakoupil gramofony. Postupně jsem tomu věnoval víc a víc času.

Proč sis vybral jako formu svého vyjádření zrovna techno?

Mám rád techno, protože se v něm dá více experimentovat. Oblíbil jsem si v něm větší možnosti pro improvizaci. Mám rád sety ze 3 gramofonů. Rád také zapojuji do svých techno setů starší tracky od skupin jako je Shamen, Leila K, atd. Nemám rád agresivní tvrdé techno. Hraji energické techno s melodickýma a tribalovýma plochama.

Když se ohlédneš zpět, jistě pozoruješ, tak jako každý hudebník, vývoj ve své muzice. Změnil se nějak radikálně Tvůj přístup k technu?

Ano, procházím vývojem jako snad každý hudebník. Pochopil jsem, že techno není o tvrdosti a rychlosti, ale hlavně o svém zvukovém obsahu. Také mám rád když se sety DJs nějakým způsobem vyvíjí a nejsou na jedno brdo od začátku do konce.

Na co kladeš při hraní největší důraz?

Velký důraz kladu na to, aby set zaujal publikum, pro které hraju. Rád dostávám lidi na parketě do zhypnotizovaného stavu. To se mi nejlépe daří právě při setech ze 3 gramofonů, kdy se můj set rychleji vyvíjí a mění.

Kromě DJingu se věnuješ také promotérství, jsi duchovním otcem agentury Strobe. Dá se to vše vůbec zvládat?

Dá se to celkem zvládat pokud člověk nemá nic jiného na práci. Je toho v poslední době hodně - pořádání parties, hraní, mediální podpora mých DJs, booking, webová prezentace, docela by se hodili spolupracovníci, kteří by mi pomáhali alespoň s aktualizací webových stránek naší agentury, protože někdy nezbývá mnoho času. Rád bych lidem na svých stránkách nabízel co nejvíce reportů z akcí, fotek, informací.

A aby to nebylo málo pustil jsi se nyní i do produkování hudby. O jaký styl se jedná? Kdy se můžeme těšit na nový vinyl?

Času je opravdu málo a jelikož nechci ven vylézt jako mizerný producent s odfláknutou deskou, tak raději vydání vynilu oddaluji, aby byla co nejlepší a zaujala. Nabídlo se mi pro vydání desky několik evropských i amerických labelů, stejně tak se mi nabídli někteří známí producenti, kteří by rádi udělali remixy, takže si dám na obsahu své desky opravdu záležet. Stylově to bude deska orientovaná do techna, které hraji. Nerad bych vydal desku, která by byla v mém setu nepoužitelná.

Hraješ také hodně v zahraničí, jaké země jsi doposud navštívil? Kde se Ti zatím nejlépe hrálo a proč?

V poslední době hraji v zahraničí docela často což mě těší. Doposud jsem si zahrál v Polsku, Bulharsku, Slovinsku, Rakousku a Německu, kde jsem rezidentem známého klubu Prison. Velice dobře se mi hrálo v Polsku a Bulharsku, kde lidi muziku daleko viditelněji prožívají a také mám moc rád hraní v mém rezidentním klubu v Německu, kde si v brzké době zahraju po boku mého nejoblíbenějšího DJe a producenta Marca Baileyho a také např. Marushy a dalších.
 
Profil DJe Monotype Rozhovor s DJem Monotypem

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Techno Tunes 3
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016