PARTYINFO

 

TECHNO TUNES 3

Datum konání:
17.01.2003 - pátek
Místo konání:
Střílky - KD
DJs:
Plus (Pol), Lucasch, Laura Level, Miss Renny, Pietro, Hubiss, Beax, Radan Mach, Květa.K, Element, Coma, Kita, Clim, Luis, Jury, Luxus, Zess, XTR, Huddy, Monotype
Info:
http://www.strobe.cz...
Popis:
narozeninová party DJ Lucasche
green laser, specialní dekorace, kapacita 600 lidí
vstup 100 CZK
 
 
Rozhovor s DJem Květakem.K
Rozhovor s Laurou Level
Poslední rozhovor k party Techno Tunes, která porběhne zítra, s DJkou Laurou Level.
 
Hraješ téměř dva roky. S jakými představami jsi vstupovala do světa DJingu a nakolik se tyto představy ukázaly býti pravdivými?

Já se jen snažím zůstat v té špíně čistá.

Pociťuješ tedy určitou deziluzi ze stavu taneční scény?

Už ne.

Znamená to snad, že jsi rezignovala na ambici hrát lidem kvalitní hudbu? Neuvažuješ v této souvislosti o emigraci k stylům, které nejsou tak zprofanované jako techno? Mám tím na mysli tekno, psytrance, drum & bass apod.

Mám ráda tekno, dnb a hlavně psytrance scénu a kulturu s ní spojenou. Ale hraju a budu hrát techno a velmi dobře vím proč.

Proč?

Protože mi vyhovuje svým chladem, svou dynamikou a svým abstraktním pojetím, čímž dokonale odráží můj vnitřní svět.

Kdo jsou tví oblíbení producenti?

65 D Mavericks a geniální Surgeon.

Posloucháš i něco jiného než techno?

Poslouchám všechno, jen ne techno. Nejraději mám asi The Orb, Orbital, Skinny Puppy, Young Gods, Classix Noveaux, Moulin Noir a v poslední době mě hodně zaujala nová deska Asap.

Když už zmiňuješ ty Asap, tak se tě nemohu nezeptat na tvůj názor na současný vpád novoromantismu a synthipopu do taneční hudby.

V souvislosti s tím, že se umění nechalo slyšet, že vše již bylo vytvořeno a nic nového vytvořit nelze, je jediným krokem dopředu krok zpátky. Ale retro v taneční hudbě rozhodně není ničím novým. Již před pěti lety zažila taneční hudba nástup retra á la 70. léta, takže dnešní nástup stylu electroclash není překvapivý. Nicméně vliv 80. let bych nepřeceňovala, podle mého názoru electroclash sice vytlačí styly jako techno nebo house z menších klubů, avšak pozice techna jakožto
dominantního stylu velkých akcí nijak zvlášť oslabena nebude.

A jaký je tvůj osobní vztah k tomuto stylu?

Mám ráda elektro, které vychází z toho, co dělali Kraftwerk, ale novoromantiky si raději poslechnu v originále. Na hledání inspirace v 20 let mrtvých stylech není vůbec nic špatného, ale podle mne je velmi obtížné vyjmout fenomén novoromantismu z jeho dobového kontextu tak, aby v dnešní době nezněl kýčovitě. Já osobně beru electroclash jako lázeň ve studené vodě - osvěží, ale dlouho v ní nevydržíte.

Poslední dobou hraješ hodně v zahraničí. Jaké země jsi doposud navštívila?

Hrála jsem ve všech sousedních státech, mám rezidenturu v německém klubu Prison a jezdím hrát také do Jugoslávie, Chorvatska, Bosny, Polska, Rakouska, Slovinska a Bulharska.

Chtěla bys čtenářům něco vzkázat?

Neberte drogy. Nemáte důvod, věřte mi.
 
Informace k Techno Tunes a line up Profil DJe Lukasche Rozhovor s DJem Lukaschem Profil DJe Monotype Rozhovor s DJem Monotypem

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Techno Tunes 3
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016