PARTYINFO

 

THE SOUND OF PURE FUTURE

Datum konání:
18.01.2003 - sobota
Místo konání:
Praha - Industry
DJs:
Josef Sedloň, Lana, Trnqua, Groof
 
 
Rozhovor s DJs Lana a Trnqua
Rozhovor s DJs Lana a Trnqua k právě probíhajícímu turné po České republice.
 
Jak jste se seznámili?

l: Asi před dvěma lety v C-lounge v Mecce, díky holkám z Eastbase. Hráli jsme v podstatě pravidelně na jejich akcích hlavně na Suiit.

t: Tak nějak jsme si sedli, okamžitě jsme začali hrát spousty ping-pong setů, a tam jsme se utvrdili v tom, že to (nejen) s muzikou myslíme zhruba stejně. Petr je můj nejoblíbenější českej DJ, teda když nezahraje víc, jak jednoho Tripwira za noc.

Co hrajete?

t: Když řeknu, že house, tak se hned zeptáš, ale jakej? Podle mně je jenom jeden. Třeba označení progressive jsem pořád ještě nějak nepřekousl, protože úplně nechápu co je na tranceovejch samplech na house základu tak progresivního. Jinak přidávám čím dál tím víc breakbeatu. Rád si taky občas zahraji dnb, ale to jen tak pro sebe.
Mimochodem, zrovna nedávno jsme se bavili o tom, že je vtipný, jak ti "pravověrní" jungleři a breakaři, který se často o tuckách vyjadřujou dost pohrdavě, momentálně hrajou věci, který už má house léta za sebou.

l: Stylově to určit je těžký. Můj pracovní název je "Vařit guláš". Každopádně máme radši, když ta muzika jde spíš odspoda než z vrchu.

t: Petr hraje trochu tvrdějc.

Proč právě spolu na čtyři gramofony, když vaše styly se liší?

t: Spíš bych řekl, že to, že se naše styly liší, dělá ten společnej set zajímavější. Když Petr jako základ pojede nějakej tribal, tak by asi další tribal vzadu, nebyl takovej vodvaz.

l: Každej dáme to svoje, Já přidám něco tvrdšího, či monotónního, Pavel to zjemní, přihodí samplík a tak. Jak říkal Pavel, je důležitý, že si hodně sedneme, protože na čtyři gramofony nemůžeš hrát s kýmkoliv. Myslím, že zrovna my dva jsme se docela pochopili.

Můžete přesněji specifikovat váš společný set?

l: Já hraju beat a Pavel dělá zábavu, občas si to prohodíme, nebo všechno vypnem. Hrajeme někde okolo 130 BPM (spíš pod), samozřejmě s ohledem na typ akce. Třeba teď v Industry to asi bude ostřejší, protože po Josefovi se moc deep hrát nedá.

t: Když to má nějak znít, tak je to celkem alchymie. Navíc bychom to chtěli dotáhnout k úplně vyklidněnýmu setu, což je asi největší problém. Myslím, že hrát techno ze čtyř gramců není nic moc náročnýho.

Co nového ve vinyl.cz?

t: Hodně. Kdo k nám chodí, tak asi nebude nijak zvlášť překvapený, že se zase stěhujeme. Tentokrát jdeme do TWM na Smíchově a musím říct, že osobně se celkem těším. (ne že s Lighthousem by to bylo tak špatný). Akorát si budu muset brát do práce málo peněz, protože ten bar tam je super.
 
Turné The Sound Of Pure Future

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016