PARTYINFO

 

OBSERVER

Datum konání:
24.01.2003 - pátek
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Dave Navaro, Plus, Kaisersoze, Igor Pataky, Radan Mach, Martin Kremser
Popis:
vstup 180 CZK
 
 
Profil DJe Davea Navarra
Rozhovor s DJem Davem Navarro
Rozhovor s DJem Davem Navarro k party Observer.
 
Ahoj Dave, můžeš se nám trošku představit a jak dlouho hraješ?

Ahoj, hraji od svých 15-let tzn. od roku 1990, začínal jsem spíše old school housem a hip-hopem. Za pět let jsem začal pořádat klubové akce v klubu Parkhaus, kde jsem často vystupoval s DJem Zip (Perlon) - znám spíše starším clubberům. Můj hudební vývoj se začal odrážet na mých deskách, techno, elektro groovy a pumpin. Myslím, že do dneška jsem si prošel snad všechny směry elektronické hudby.

Jaká je taneční scéna ve Frankfurtu?

Myslím že pestrá, mám tím na mysli, že klubový život je tu v tom nejlepší. V každém klubu máte možnost něco zajímavého slyšet. Co se týče velké party, tak to je trošku horší, je to velký boj.

Co se hraje v klubech a co na velkých akcích?

V klubech je to více o experimentech, věci které si DJs nemůžou anebo ani nechtějí vyzkoušet na publikum - víc Groove věci, Techno, House nebo Minimal, podle toho v jakým klubu jsi. U velkých akcí tu vznikl takový boom, co nejvíce možných stagi s různými žánry, což si myslím je taky dobře.

Co víš české taneční scéně a o DJs?

Nadšeně horoucí publikum s groove v zadnici, České DJs nijak neznám, teď naposledy jsem se seznámil s DJem Jerrym. Znám je zběžne Pietra, Michaela Buriana, Ladidu a Tokyho.

Jak by ses popsal jako DJ?

Hraji, jak v klubech, tak na mega akcích, takže universal s elektro zvuky. Je to podle toho v jaké zemí hraji, každé léto jezdím hrát na Ibizu, přes rok do Holandska a v Německu po klubech. Ale nejvíce mě baví asi pumpin techno s elektro fanfáry. Snad bych měl zmínit, že jsem byl čestným hostem na narozenivé oslavě Ritchie Hawtina v Kanadě, kde jsem si výborně zahrál, dále vedle jmen jako Samuel L. Session atd.

Co by jsi řekl o svém Main Records a Labelu Aspeak?

5 let jsem se držel nápadu, dostat mezi lidí solidní Clubsound. Byla to těžká cesta. V roce 1997 jsem založil Label Apseak a velkoobchod s hudbou Main records - Přežití - Způsobilý od 2000 (schopnost přežít). Od tohoto roku i mailorder. Děláme pro Labels úřad kancléře (např.pro Johannesa Heila). Docela tajně beží právě náš webshop online.

Oblíbený label, DJ, producent?

Label: Klang, Ongaku, Playhouse
DJs: Oliver Lieb, Johannes Heil
Producent: Anthony Rother
 
Sound elektronické taneční hudby ve Fabricu

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016