PARTYINFO

 

APOKALYPSA ASPEAK 13

Datum konání:
28.02.2003 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Rave.cz stage - Space DJz (Jamie Bissmire & Ben Long, Potential/UK), Ade Fenton (Advanced Rec./Perverter 2 Tour/UK), Todd Sharp (Neuton/Stylusflight/DE), Pavel Krejdl (Techno.cz), Jerry (Lunar), Kaisersoze (Lunar), Bernie (Soundcaught)
girl stage - Nika 77 (Techno.cz), Laura Level (Strobe), Miss Renny (W-production), Lucca (Mersey), Denia (Bajkonur/SK)
Info:
http://www.apokalypsa.com...
Popis:
Aspeak CD Shop, videomassage Moire & Vision, go-go & performance by Molotow dancer, special laser show by Sanny, testy XTC, lightstick shop, afterparty
 
 
Last info k páteční Apokalypse Soundsystem, videoprojekce, 3D náhledy
Space DJz
Duo Ben Long a Jamie Bissmire se vždy skrývalo pod mnoha jmény, jeden z jejich nejslavnějších projektů, převážně v polovině 90. let byli Bandulu.
 
 Jamie Bissmire  Ben Long

Duo Ben Long a Jamie Bissmire se vždy skrývalo pod mnoha jmény, jeden z jejich nejslavnějších projektů, převážně v polovině 90. let byli Bandulu. Pod tou spoustou jmen vydávali u mnoha labelů jako Soma, Reloud, Ongaku nebo Infonet. U nás jsou známí především jako DJs vystupující pod svým dnes nejznámějším jménem Space DJz. Českou republiku navštívili už mnohokrát a to i jako jednotliví DJs. Hráli po klubech i na velkých akcích a festivalech, jako jsou například Cosmic Trip nebo Summer of Love. Jejich poslední velká akce u nás se konala loni v květnu v Benešově u Prahy a nesla i jejich jméno, Space DJz - The Last DJz On Earth. Tam se představili v tom nejlepším světle, stejně jako ve Velké Chuchli. Toto duo je specifické svým netradičním zvukem. Patří mezi kvalitní techno DJs a producenty a dalo by se říci, že tvoří pro náročné posluchače. Dříve se mluvilo dokonce o 100 zmixovaných vinylech v půlhodinovém setu. Pracují s mnoha různými styly a díky tomu vzniká jejich originální tvorba. Řada DJs začínala na jiném stylu hudby, než jaký dělají doposud, vše je nějak ovlivnilo, ale v případě těchto dvou to bylo výrazné ovlivnění pro celou jejich hudební tvorbu. Stále milují hip hop a reggae přes které se v 80. letech s vývojem hudby dostali až k techno music. Jamie se dal dohromady s dalšími mladíky Johnem O´Connelem a Licienem Thomsonem a tak vznikl úspěšný projekt Bandulu, který se naprosto nečekaně i přes své techno-reggae zaměření dostal i do hitparád. S Bandulu byl úzce spjatý i projekt Space DJz. Bena a Jamieho začala stále více přitahovat tvrdší raveovější hudba, Bandulu postupně zmizeli ze scény a mnohem větší pozornost byla věnována dvěma nadějným mladíkům. Výrazně o sobě dali vědět svým proslulým Space DJz EP vydaným pod labelem Infonet v roce 1993. Díky tomu všemu se dostali pod label NovaMute, kde vydává například i Luke Slater, který byl letos v Praze ve stejný den jako Space DJz (29.3.02), ovšem ten hrál na prvních narozeninách party Mega Club Techno v klubu Roxy. Pod NovaMute Space DJz vydali řadu desek počínaje EP Humanize (1997) a EP Rate of Change (1997) se dokonce dostalo i k nám. V roce 1999 vydali svou velmi úspěšnou desku On Patrol a to již na labelu Soma a následovali další, jako třeba EP Solaris.Oba se věnují také vlastní samostatné produkci a oba založili i svůj label, kde vydávají především své vlastní desky. Ben založil label Potential, kde vydávali z těch nejznámějších také Inigo Kennedy, Umek, Chris McCormick a i Oliver Ho, který si spolu se Space DJz zahrál na party Feel 3 pořádané agenturou Unity. Jamie založil label Ground a objevil producenty jako Chris McCormick nebo Claude Young.
 
5 otázek pro účinkující DJs Profil DJe Todda Sharpa Rozhovor s DJem Toddem Sharpem Profil Ade Fantona Rozhovor s Ade Fentonem After party a tričko Russel Athletic zdarma DJs Cards Profil Space DJz Rozhovor s Nikou77 po ICQ Informace o dámském obsazení druhé stage Místa s předprodejem na Apokalypsu Rozhovor s DJem Jerrym Tisková zpráva Apokalypsa – Aspeak 13

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016