PARTYINFO

 

ORION HALL

Datum konání:
07.05.2003 - středa
Místo konání:
Brno - BVV (výstaviště)
DJs:
Surgeon (Dynamic Tension/UK), Oscar Mulero (Warm Up/ESP), Christian Wünsch live (Tsunami/ESP), Echoplex live (Soleil, Synewave/PL), Portsble live (Background/JAR), Kaisersoze (Lunar), Tibor (Subtech/SK), Igor Pataky (Lunar), Ginger & Daho (Lunar), Pussy Kontrol (Leporelo/SK), Markus Niemczyk live (Leporelo/SK), Gadap, Aleph (Clicks'n'Cuts)
Info:
http://www.orionhall.cz...
Popis:
pavilon G1, G2
2 floors, EAW sound, light laser live, venkovní posezení, videoanimation Phase, deco Depo10, CD shop Nextera, fashion shop, simulátor Twister, parkovací kapacita 2500 aut, afterparty
open 19:30, start 20:00, end 06:00
 
 
Novinky k Orion Hall Christian Wünsch Line-up na Orion Hall
Anthony Child aka Surgeon
Child už od dětství pozorně naslouchal zvukům elektronické hudby, vypěstoval si vytříbený hudební sluch, od počátku intenzivního zájmu o hudební kompozici upřednostňuje základní zvukovou kvalitu před typickými melodickými strukturami, což je ostatně patrné dodnes.
 
 Surgeon Jméno: Anthony Child
Umělecký pseudonym: Surgeon
Narozen: 1971 ve střední Anglii.

Child už od dětství pozorně naslouchal zvukům elektronické hudby, vypěstoval si vytříbený hudební sluch, od počátku intenzivního zájmu o hudební kompozici upřednostňuje základní zvukovou kvalitu před typickými melodickými strukturami, což je ostatně patrné dodnes. :) Vyrůstal na muzice Suicide, Throbbing Gristle, Steve Reicha, Coil a krautrockerů Faust. Pokud to jen šlo, experimentoval s dostupnými mašinkami a vybavením, dlužno říci, že jako úplný a naprostý samouk. V roce 1989 se přestěhoval do Birminghamu (sídlo labelu Downwards a distribuce Integrale Muzique). Velkoměsto jej inspirovalo. Studoval audiovisuální design a pochopitelně stále tvořil, zkoušel a objevoval. Kromě skladatelských experimentů se Tony věnoval i DJingu, talent v něm objevili produkční legendárního klubu House Of God, když mu v roce 1993 nabídli residenturu. Surgeonova hudba má autobiografický ráz, odráží vždy umělcovy reakce na okolí, v tomto raném období používá chaotické zvuky, které si přivezl z venkova, brzy je mění v disciplinované a strukturované práce přímo ovlivněné Birminghamem. Surgeona producenta zajímá aspekt lidí, kteří žijí v různých velkoměstech, doufá že budou schopni ztotožnit se s jeho pocity, bez ohledu na kulturu, jazyk nebo pohlaví. Proto také pojmenoval první producentské počiny názvy "Communications" a "Basic Tonal Vocabulary". Pokud to vše spojíte se silou elektronické taneční hudby, vznikne řádně silný materiál.

Anthony Child aka Surgeon zpočátku nahrával pro tehdy ještě zcela neznámý label Downwards a berlínský Tresor, brzy založil vlastní značku Dynamic Tension a relativně nedávno také Counterbalance, mimo tyto labely produkoval a produkuje také pro renomované značky Soma, dE Construction, Harthouse, Internal, Ideal Trax nebo Sony (v Japonsku). Surgeon má na kontě hned několik fenomenálních LP a celou řadu geniálních singlů, které se nesmazatelně zapsaly do dějin světové elektronické taneční hudby.

Inspirace, je velmi důležitým aspektem tvorby každého umělce, Tony si libuje v četbě literárních děl typu "Americké Psycho" nebo sledování snímků jako "Rosemary má děťátko" Romana Polanského, či "Nahota" Mike Leeho. Osobnost a tvorba jsou nedílně propojeny, vcítíte-li se do charakteru Anthony Childa, jistě pak lépe pochopíte jeho obrovsky rozmanité a různorodé skladby.

DJ Anthony Child, hraje intensivně, tvrdě, promyšleně, architektonicky, originálně, dynamicky, napínavě, překvapivě, zábavně a pestře. Rád experimentuje a nezřídka vaří výhradně z vlastních surovin. Presentuje tzv. Birmingham sound. O kvalitách Surgeonových setů se domácí publikum přesvědčilo na několika klubových i velkých parties ať již u nás nebo na Slovensku.

Vliv Tonyho turbulentní rytmiky je patrný ve všech klubech, kde zní kvalitní hudba. Desky značky Surgeon hrají snad všichni DJs, kteří rozumí kvalitní hudbě. Tony se v uplynulých letech věnoval mimo produkce svého typického soundu také mnoha experimentům, například pro label Warp nebo ve speciálních edicích labelu Downwards. Často spolupracuje s dlouholetým přítelem, bývalým bubeníkem z grind core skupiny Napalm Death Mickem Harrisem, který je znám také participováním na deskách Olivera Ho (Dark & Light). Spolu s Mickem vystupoval Tony v projektu "Certain Beyond All Reasonable Doubt" - těžce zvukový, náročný experiment, se kterým absolvovali pouhá dvě vystoupení. Pokud máte dost fantasie jistě si dovedete představit, jak asi mohlo spojení těchto dvou extrémistů znít J

Před časem vydal Anthony vynikající mix CD kompilaci "Counterbalance Collection", kde presentuje jen a pouze materiál vydaný na jeho nejmladší značce. Mix je perfektní ukázkou DJ dovedností Anthony Childa, kdy jde technická zručnost ruku v ruce s rozumem a citem pro dynamiku, napětí a správný okamžik.
 
Surgeon - discografie První Orion Hall roku 2003

Reporty

 
Orion Hall 12 Orion Hall
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016