PARTYINFO

 

EUROCONNECTIONS 2003

Datum konání:
21.02.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Bumcello (FR)support: Dub-o-net (CZ)
Popis:
vstup 200/250 CZK (kavárna Paláce Akropolis, Ticketpro, Ticketportál), start 19:30
 
 
Bumcello v Akropoli - profil
Bumcello je francouzská dvojice excelentních hudebníků, v jejichž hudbě splývají hranice nejrůznějších žánrů, od akustické a tradiční hudby po ty nejdivočejší elektronické sety. Do toho témeř hypnotizující zpěv a legenda je na světě.
 
Francouzská dvojice excelentních hudebníků, v jejichž hudbě splývají hranice nejrůznějších žánrů, od akustické a tradiční hudby po ty nejdivočejší elektronické sety. Do toho témeř hypnotizující zpěv a legenda je na světě. Sami muzikanti svůj styl s lehkou ironií označují za ultra-inteligentní a nevinný dub-dada-oriental-spaghetti-současný hiphop. Pokud jste z toho trochu zmatení, není nic jednoduššího než přijít na koncert a uvidět a uslyšet BUMCELLO na vlastní oči a uši.

Základ skupiny BUMCELLO tvoří Vincent Segal (elektrické a akustické violoncello, basa, kytara, kass-kass, ritchak, Fender piano, zpěv) a Cyril Atef (bicí, perkuse, steel drum, santur, zpěv) a na své koncerty a nahrávky si zvou další vynikající spřízněné muzikanty.

Jejich poslední album Nodu For Lovem, které vyšlo v dubnu 2002, přijala francouzská kritika s nadšením. Liberation napsal: "Bumcello se zjevilo s těmi nejobdivuhodnějšími rytmickými sety současné hudby posledních několika let. Tito virtuózní hudebníci si udělali jméno svým eklektickým pohledem na hudební žánry. Jako základ své hudby si zvolili veselost a hravost."

EuroConnections uvádí Palác Akropolis a Gato Loco Production ve spolupráci s Francouzským institutem, za podpory městské části Praha 3 a Radia 1.

www.bumcello.com
www.palacakropolis.cz
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016