PARTYINFO

 

MOTÝLEK 2 - NEOGRAFFITI EVE

Datum konání:
13.01.2003 - pondělí
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Biscuit (LIVC Bassline Cup winner)
Info:
http://www.mecca.cz...
Popis:
vernisáž o.s. Pro Futurum: neograffiti Jana Francois Mika (PGINT)
start 20:00, vstup zdarma!
 
 
Vernisáž mladých umělců v Mecce
Když je někdo vidí, ptá se: Co to má znamenat? Proč to někdo dělá? Jsou to nějaké vzkazy?
 
Když je někdo vidí, ptá se: Co to má znamenat? Proč to někdo dělá? Jsou to nějaké vzkazy?

Ano. Zhruba tak nějak začínal říjnový článek Kateřiny Jungové z týdeníku Reflex o fenoménu nových směrů alternativního umění, v podvědomí laické veřejnosti zafixovaném jako street art. Trefně formulovaný text tehdy v analogickém pojetí ke graffiti jasně definoval současné trendy reprezentované vesměs absolventy českých výtvarných škol.

S výsledkem prací se každodenně setkává nejeden z nás. Vizuální efekty nejčastěji propagované nálepkami a plakáty neuniknou pozornosti v prostředcích hromadné dopravy, klubech ani na explicitních místech běžné ulice. Málokdo však tuší, že primárním zájmem některých původců street artu není umění ulice jako takové, ale reflexe technik spjatých s graffiti běžnou formou – olejovým obrazem.

Asociace mladých umělců Pro Futurum vám tak ve spolupráci s klubem Mecca představí v pondělí 13. ledna polovinu jednoho z nejznámějších českých street artových projektů PGINT (post graffiti intivitual) – Jana Francois Mika.

V pořadí čtvrtá samostatná výstava presentuje průřez dosavadní tvorbou i perspektivy do blízké budoucnosti. Vernisáž krom samozřejmého a nezbytného občerstvení doplní hudební podkres v podobě jazzy-houseových rytmů vítěze Livc/Bassline cupu, DJe Biscuita.

Pevně věříme, že projekt občanského sdružení Pro Futurum přinese očekávaný výsledek a přispěje ke zkvalitnění komunikace na poli českého nezávislého výtvarnictví.
 
Profil Jana Francoise Mica
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016