PARTYINFO

 

BREAKBEAT CONFERENCE - THE MATCH

Datum konání:
07.03.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
tribal house breaks stage - Lee Coombs (Finger Lickin´, UK), Cubik, Lana, Dušan Only One
breakbeat stage - Rennie Pilgrem (TCR, UK), Voita + MC Adrenalin, Philip TBC, Ottoman
Popis:
předprodej: Ticketpro, Ticketportal
vstup 250/300 CZK
 
 
Last info, line-up Interview - Rennie Pilgrem Lee Coombs - biografie
Profil Rennieho Pilgrema
Majitel jednoho z nejprestižnějších breakbeatových labelů, legenda britských raveů, Muž Breakbeatu podle ankety Breakspoll, saxofonista a klávesista, spoluzakladatel věci zvané Nu Skool breaks, to vše a ještě mnohem více je Rennie Pilgrem, který zavítá na třetí pokračování Breakbeat Conference do Prahy.
 
 Rennie Pilgrem Majitel jednoho z nejprestižnějších breakbeatových labelů, legenda britských raveů, Muž Breakbeatu podle ankety Breakspoll, saxofonista a klávesista, spoluzakladatel věci zvané Nu Skool breaks, to vše a ještě mnohem více je Rennie Pilgrem, který zavítá na třetí pokračování Breakbeat Conference do Prahy.

Hudební dráha syna jazzového trumpetisty se započala u náustku tenor saxofonu v bandech jeho otce. Později zasažen „černou“ hudbou zformoval několik funkových skupin, ve kterých obsluhoval saxofon a klávesy. Jak se ale stávalo koncem 80.let, Rennieho hudební snažení získalo nový směr, když poprvé slyšel zvuky linoucí se z Detroitu.

Rennie, Ellis Dee, Richard Thake a Nick Scott brzy zakládají Rhythm Section Recordings, kde vycházejí jejich první pokusy o house a breakbeat tvorbu, kterým dnes říkáme hardcore. Již třetí singl Coming On Strong se stal hitem a kdyby měli chlapci tušení o lepení čárkových kódů na desky, jistě by se dostal do top 40.

Vedle The Prodigy, Mobyho, Shades Of Rhythm, Alternate nebo Bizzare Inc. se lidé Rhythm Section v letech 90 - 92 objevovali na každém větším raveu. Jejich desky se pak dostávaly do kufrů všech top DJs té doby jako Fabio, Grooverider, Carl Cox.

S tím jak zrychlovaly drogy, tempo zvyšovala i hudba. Ve chvíli kdy vyšplhala na směšných 150 BPM, bylo v Rhythm Section rozhodnuto o trapnosti takového počínání a jeho členové se začali jednotlivě věnovat tvorbě v rozumnějším houseové rychlosti.

V roce 1993 založil Rennie Thursday Club Recordings jako prostředek k vydávání vlastního materiálu. První singly se nesly v duchu funky house s breakovou clonou v pozadí. Velký úspěch měl jeden z počátečních singlů s názvem Thursday Theme, ale na opravdovou bombu nechal Rennie všechny čekat až do roku 95 kdy vyšla skladba s názvem A Place Called Acid.

Jako člen legendárních Rhythm Section stává se Rennie i vyhledávaným remixérem. Spolu s Adamem Freelandem, Tayem a Ianem Williamsem zakládají ještě Friction, který v podstatě dal vzniknout Nu Skool breaks jako protikladu ke komerčnějšímu bigbeatu.

Navazujíc na úspěch remixu Black Widow, Rennie v nedávné době vydal další plod spolupráce s Uberzone – singl s názvem Cous Cous, který dnes hrají všichni od Stanton Warriors po Plump DJs, v loňském roce vydal skvělou kompilaci Tribalizm a vzkřísil společnou residentní noc s Meat Katiem The Hum.

Nyní vydává na labelu Paula Oakenfolda Perfecto druhé pokračování kompilace Perfecto Breaks a údajně chystá i autorské album. V nejprestižnější breakbeatové anketě Breakspoll 2002 by Rennie Pilgrem vyhlášen Mužem Breakbeatu. Jak si povede v aktuálním hlasování se můžeme přesvědčit 28.2. kdy budou výsledky ankety vyhlášeny a nebo změřit na vlastní uši 7.3. na Breakbeat Conference v Abatonu.
 
Breakbeat Conference - The Match

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016