PARTYINFO

 

SEX MACHINE

Datum konání:
14.02.2003 - pátek
Místo konání:
Pardubice - Ptačí klec
DJs:
Daho (NSW, Lunar), Frigo (Groove Vinyls), Kohei Kosei
chill-out: NE-DJ, Segment, Feelix, Fousek
Popis:
robotic dancers, mašinostroitelnoje dekorace
vstup 100 CZK
 
 
DJ Daho v Ptačí kleci
Rozhovor s Dahem
Rozhovor AB s Dahem...
 
Tvůj ET OldSkuulMix na Winter of Love hodně lidí hodně potěšil. Takže hned na místě vzniknul nápad, že bys mohl mít rezidentní párty v Ptačí kleci. Co nás čeká?

Jsem rád, že se ještě najdou lidi (spíše ti starší), kterým něco říká hudba, ze které vlastně vzešla celá taneční scéna. Je to pro mě nostalgie. Náš obchod Nula2 začíná vedle klasického techna distribuovat deepdouse, minimal a experimentální elektroniku. Chci aby moje sety byli hudebně pestré a tak tenhle v Ptačí kleci bude jedním z prvních. Začneme deepem a dostaneme se až k technu. Jde ovšem o způsob, jak to podat. Pokračovat bude jablonečák Frigo, velice talentovaný a nedoceněný dj, propagující také integrálacký a kompamtacký houseový sound. Jsme tu tak trochu jedna rodina:) Ani staré hity ale nezůstanou doma, nechte se překvapit!

A proč vlastně název tvé párty Sex Machine?

Protože tanec je odjakživa sexuální předehra. Má to ten podtext. No a dneska už všichni trsaj jako mašinky, raz dva, pravá, levá, nahoru, dolu, ááá dva, ááá tři:) Známe to všichni, ne? Je to takovej hybrid, jako dnešní doba sama..... .

Býváš brán jako jeden z průkopníků techna u nás, co říkáš na tolik diskutovaný současný stav?

Asi tak 2 až 3 roky nevyšla pořádná deska, výjimky jsou snad the 65D Mavericks a label Sandwell District. Příjde mi, že mnohem více kreativní je teď minimal a halušky. Sám si jednou říkal, že z techna se stane megadýza, a lidi začnou hledat něco jinýho, uchýlí se do klubů. Je tomu tak. Přišel minimal, začíná to pomalu, ale věštba se vyplnila. :)

Proč myslíš, že se to technu stalo?

Je to přirozený! Lunetic už taky skončili... Nedá se tomu zabránit. The Prodigy byli ve své době taky hustej androš, a co je z nich teď? Hmmm? Je mi to líto, ale je to nevyhnutelný stádium.

Jsi nadšeným fanouškem Millse, Regise, Surgeona... Co teď považuješ za dobrou muziku, aneb co ty sám právě nejvíc posloucháš?

Hoooo, no rozhodně ne poslouchám techno, když nemusím. Hodně valím elektroniku a to nejlépe na CD, abych nemusel vstávat obracet desku. Jen stručně: Fairmonth, Murcof, Moor Music, Scape, Source, Alva Noto. Geniální je poslední album pana SURGEONa. Spolupracoval na měm i Andrew Read a jde o luxusní ambientní práce! Z techna zas je ty 65 D Mavericks!!!

Ptačí klec je vlastně gay klub, byť v pátek de facto až tak neplatí, jsou to spíš sextraaganza house&techno parties. Myslíš, že gay a house scéna mají stále ještě něco společného, nebo spíš zastáváš názor, že je jedno, jaký kdo je, jakou má orientaci, co poslouchá za muziku a že jsou na světě důležitější věci? Jaký je vlastně tvůj osobní názor na součaný svět?

Ha! Nedávno jsem dočetl dvě vynikající knihy slovenského autora Michala Hovoreckého "Silný pocit Čistoty" a "Lovci a zběrači". Děj se odehrává v současnosti, i v prostředí parties. Z obou knih neuvěřitelně čiší strach z toho, co bude. Strach z povrchnosti společnosti, vztahů. Strašná lhostejnost. Vytrácení lidskosti, lásky, prostě pocity, které občas sám mám a proto se s těmito knihami velmi ztotožňuji. Když se pak podíváš do toho hnusnýho zrcadla dnešní společnosti, tak je jedno, jestli má někdo rád kluky, nebo holky. Buďme rádi, že žijeme a bavíme se. Ať je nad vchodem napsaný co chce!
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016