PARTYINFO

 

BASSLINE BASIC 5 - LIVC BASSLINE CUP (1. NAROZENINY)

Datum konání:
28.02.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Industry
DJs:
Orbith (Bassline), Vectif (Radost FX, Nude), Beax (Emotion), Prochy, Nesquik (LIVC Bassline Cup IV. winner), Biscuit & Maraca S (Pro Futurum)
Info:
juki@techno.cz
Popis:
one year of Basic: birthday celebration
fashion show by Inspired, sexy gogo, narozeninový dort a dárečky, welcome girls, kostýmy, převleky, performance "zrození člověka", light show by Technik, salades, fruit, free buffet, deco by Pro Futurum
soutěž mladých začínajících DJs 19:00 - 22:00
styl: electro house tech-house
info: 606 336 202
 
 
LIVC Bassline Cup V - profily soutěžících DJs
Rozhovor s DJem Nesquikem
Rozovor s DJem Nesquikem, vítězem 4. pokračování LIVC Bassline Cupu, který vystoupí již tento pátek v Industry na pokračování party Basic.
 
DJ Nesquik - Honza Králík - vítěz 4. pokračování LIVC Bassline Cupu

Pro začátek nám řekni něco o sobě. Jak jsi se k DJingu dostal, co hraješ za styl apod.?

Pocházím z Moravy, ale nějakou dobu už žiji v Praze. K DJingu jsem se dostal asi před 3-4 lety. Začínal jsem jako house DJ na menších středoškolských akcích. Byla to dlouhá cesta, ale určitě mi k tomu napomohl i můj otec, protože je bývalý DJ.

Nejspíš to máme v rodině. :) Už od malička jsem měl k hudbě kladný vztah. V mladí jsem chodil na hodiny klavíru (na který si pořad rád zahraju) a postupně jsem časem přešel na keyboard, ktery mi dal v hudbě větší rozhled.

Později jsem si koupil počítač a nový synthesizer Yamaha DJX, s kterým šlo dělat mnohem více zajímavých věcí. Vydal jsem dokonce i pár svých singlů na CD. Vývoj jde ale neúprosně dopředu a v hudebním průmyslu, co se týče techniky, to platí 2x tolik a já jsem potřeboval něco, čím bych mohl nabídnout svou vizy "rozjetého" tanečního stylu. A proto jsem nakonec přešel k univerzálním gramofonům. :)

Žádný specifický styl nemám a když řeknu, že hraju něco jako speed house je to pravda na 50 % a to samé platí o technu. Je to jakási směs techhouse s wet and hard a funky technem promíchaná taky populárním elektrem s občasnými prvky break beatu. Dá se říct, že jsem vyznavač všech stylů a věcí, které maji dobrý základ a zajímavý nápad!

Teď klasická otázka, proč jsi si dal své umělecké jméno právě "Nesquik"?

Sám přesně nevím. :) Mé příjmení je Králík a kamarádi mi říkají "kraldo, bugs bunny, nebo nesquik". Taky rád piju tohle kakao, abych byl zdravý a silný, proto jsem asi
ten NESQUIK. :)

Jak dlouho působíš jako DJ?

Začínal jsem spíš jako živý projekt se synthesizerem, jak jsem už zmínil na začátku, ale po roce jsem se přeorientoval na turntable. Aktivněji se věnuji DJingu asi od roku 1999.

Koho povazuješ z českých DJs za hvězdu a kdo je tvůj zahraniční favorit?

To je tzv. otázka na tělo. Upřímně řečeno nikdo konkretní mě nenapadá, ikdyž vím, že tu pár kvalitních DJs určitě je. Myslím si, že respekt z techno scény si zaslouží Pavel Krejdl. House scéna se mi líbí v podání Chrise Sadlera. Můj zahraniční favorit číslo 1 je bez rozmýšlení určitě slovinský DJ a zároveň velmi kvalitní producent Umek. Jeho "nadupané sety" jsou přesně má krevní skupina. Jinak z klasiků je to samozřejmě Carl Cox.

Jak jsi se o soutěži Livc Bassline Cup dověděl?

Vlastně asi z internetu, na kterém trávím pracovně hodně času. Ale o Livc Bassline- akcích vím už delší dobu a taky vím, že klub Industry 55 dává šanci prosadit se i mladým začínajícím DJs. Tak jsem se jednoduše zeptal pořadatelů a bylo. :)

Co pro tebe výhra znamená?

Na soutěž jsem přišel s úmyslem pouze zůčastnit se a oslovit lidi, kterým můj styl hraní "sedí". Odehrál jsem svůj miniset a díky vstřícné porotě nakonec zvítězil. :) Každopádně jsem štastný a mám z výhry příjemný překvapující pocit!

Co děláš kromě DJingu? Máš i jiné hudební aktivity?

Samozřejmě, že mám. Mám na svém pc rozdělanou pěknou řádku věcí, které bych rád konečně dodělal, ale čas je pořád proti mě. A dokud to nebude 100 %, tak to zůstane tam, kde to je. Ale mám pár svých starších kompletních věcí. Jsou to styly od triphopu až po funky techno. Budu je v brzké době dávat na web, takže bude možnost posoudit a zkritizovat.

Jak Ti připadá současná klubová svéna? Myslíš že, je všechno stejně jako před 5 lety?

Tak to by bylo minimalně na dvě stránky. :) Ale určitě se toho přinejmenším hodně změnilo! Jestli k lepšímu nebo horšímu, je otázka a rozebírat ji nebudu, protože je to opravdu na delší povídání. Ať si každý udělá svůj názor sám, ale já jsem zastáncem spíše druhé varianty.

Co bys poradil začínajícím DJs?

Snad jen to, že za zkoušku nikdo nic nedá a může naopak jen získat a hlavně nenechat se odradit při prvním nezdaru!

Co říkáš na rozdíl mezi pražskou a řekněme moravskou taneční scénou? Jako bývalý moravák máš jistě přehled.

Rozdíl mezi pražskou (západní scénou) a všeobecnou moravskou scénou určitě zná většina clubberů a lidí co se o party trošku zajímají. Základ je samožrejmě ve stylu hudby, který se tam hraje. A to je právě to, co bych chtěl napravit a hrát tak nějak universálněji (takže dlouho tomu velký rozdíl nenechám).

Ne všude musí bušit šílené techno a na druhou stranu zase ne všude je dobrý house. Každý člověk se dneska příliš rychle zvyknul na změnu, a tu bych právě chtěl ve svých setech všem nabídnout!
 
Narozeniny party Basic LIVC Bassline Cup 5

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Basic - výsledky soutěže LIVC Bassline Cup
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016