PARTYINFO

 

SCHMOOVIN

Datum konání:
31.01.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
John Buckby with Charlie One (vocals) & Mr. Ben Martin (sax), Airto, Formi
Popis:
s platnou vstupenkou na sobotní Instinktive beat vstup zdarma
 
 
Instinktive Beat warm-up party Schmoovin! a jejich profil
Klub Radost FX ve spolupráci s agenturou WAX si Vás dovolují pozvat na páteční Schmoovin! aneb Instinktive Beat warm-up party, na kterou mají všichni majitelé vstupenek na sobotní party Instinktive Beat vstup zdarma.
 
Klub Radost FX ve spolupráci s agenturou WAX si Vás dovolují pozvat na páteční SCHMOOVIN aneb INSTINKTIVE BEAT warm-up party, na kterou mají všichni majitelé vstupenek na sobotní party INSTINKTIVE BEAT vstup zdarma. Hlavní hvězdou večera bude leader britského projektu SCHMOOV! DJ John Buckby, do jehož setu bude zpívat božská Charlie One a na saxofon hrát Ben Martin, dvorní saxofonista SCHMOOV!. Více informací najdete v následujícím infotextu. Tuhle party si rozhodně nenechte uniknout.

Profil Schmoov!

Schmoov! (John Buckby, Andre Bonsor a Andrew Tytherleigh) se zformovali v Nottinghamu v roce 1997 během zkoušení ve funkové kapele. Hra na klasické hudební nástroje jim činila stejne málo problémů jako ovládání nejmodernějších technologií. Andy měl na starosti basu, disco fanatik Andre klávesové linky a John saxofon.

První singl jim vyšel v roce 1999 na DiY Diversions pod názvem 'Destination', obsahoval kombinace houseových rytmů a živé basy, kytary a kláves a dočkal se velmi vřelého přijetí. Následovalo několik dalších EP, ale obrovským hitem se stal až v květnu 2000 jejich další počin 'Chicken Grease' na Paper Recordings, který sklidil nadšené recenze ve všech britských hudebních časopisech a Jockey Slut jej dokonce vyhlásil singlem měsíce.

Čas, strávený produkováním, se skupina rozhodla vyvážit živými koncerty, které přes počátecní potíže technického rázu vypilovala k dokonalosti. I pres používání sekvenceru a moderních technologií, nemají živá vystoupení pevnou stavbu a nabízejí prostor pro improvizaci, což Schmoov! řadí k několika málo elektronickým kapelám, které hrají doopravdy naživo. Vidět je živě je opravdovým zážitkem, Miguel Migs se dokonce nechal slyšet, že jsou nejlepším houseovým live-actem, který měl možnost shlédnout.

V loňském roce zaznamenali Schmoov! dva velké úspěchy - jako předkapela projeli vyprodané turné s Groove Armadou, která si je i přes nesouhlas tour managera vyžádala na turné příští, ale hlavně vydali u DiY Discs své debutové album 'While You Wait', po kterém se Schmoov! stali milácky britských hudebních médií - svědčí o tom několik ocenění album měsíce, stejně jako velmi slušné postavení v anketách o album roku.

Letos Schmoov! odstartovali svůj vlastní label Winding Road Records, na kterém vydávají kromě své vlastní produkce také kvalitní věci od mladých, zatím neznámých producentů. "Vlastní label je skvělá věc, dává nám to svobodu dělat veci přesně tak, jak si je představujeme. Taky máte dobrý pocit, když víte, že jste to všechno udělali sami, než jen dát svou muziku nejaké nahrávací společnosti. Můžeme sami rozhodnout, jak to bude vypadat, jak to bude znít a jak to bude prezentováno", vysvětluje John Buckby.

"Z našeho labelu se stává malý rodinný podnik - všichni tu máme svou funkci a věříme tomu, co děláme. Neřídíme se žádnými pravidly, jde jen o kvalitu. Chtěli bychom, aby na našem labelu vycházely skladby nejrůznějších stylů".

Kromě produkování působí John Buckby řadu let i jako DJ - sám své hraní popisuje jako mix dubového NY house s techy a jazzy prvky. Coby DJ si vybudoval v posledních letech silnou pozici predevším na německé scéně, kde se stal residentem několika pravidelných klubových nocí ve Frankfurtu a Hamburku, což svědčí o jeho nesporné DJ kvalitě.

V klubu Radost FX jste jej například mohli slyšet již v září minulého roku na party "Black Back," která byla opravdu zdařilou oslavou znovuotevření undergroundového shopu Black Market. Tentokrát bude jeho set obohacen o dva živé elementy: magický hlas zpěvačky Charlie One a živý saxofon v podání dalšího člena Schmoov! Bena Martina.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016