PARTYINFO

 

CREATIVE

Datum konání:
28.02.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Paradogs - Karlovy Lázně
DJs:
R. Anthony Green (Washington/USA), Little Lui (SK)
special guest: Taucher (Polydor/D)
Info:
http://www.karlovylazne.cz...
Popis:
vstup 50/100 CZK
 
 
Rozhovor s DJem Taucherem
DJ Taucher - biografie
Profil DJ Tauchera...
 
TAUCHER - jednou do Atlantidy a zpět

 Taucher Hustá mlha naplňuje místnost, moře nedefinovatelných zvuků se zdvíhá, napětí stoupá, je čas pro TAUCHERA.

"Když je večer věcí, na kterou se nedá zeptat a dostat odpověď, když se něco stane, když je v místnosti něco nadpřirozeného, pak je ten večer naprosto dokonalý".

Sotva který DJ doposud dokázal vzbudit takovou pozornost jako DJ TAUCHER, který ve svém pověstném potápěčském obleku jako originál od první chvíle nechyběl na žádné party a který se se svými gramofony stará o pořádné vzrušení. Jeho mimořádný cit pro špičkové Trance-Tunes a jeho perfektní nadání k tomu, aby návalu na party dodal zvuky plnými napětí, energie a pocitů to, co ještě chybělo k dokonalosti, mu po létech strávených na turné vytvořilo základnu fanoušků po celém světě. Tím že při svých výstupech užívá i sám a že každé vystoupení podává jako představení, ztělesňuje Trance jako nikdo jiný.

"Jsem herec, ale na nic si nehraju".

Ať již komunikuje se svým publikem s rafinovaností mixážní techniky, podtrhne večer cool oblečením nebo zvláštními tanečními vložkami, udělá z každé noci zážitek. Přitom může třeba někdy jako ve starém dobrém Dorianu Grayovi (Frankfurt/Německo) viset při mixování hlavou dolů z tyče, šplhat po zařízeních jevištní techniky na velkých akcích jako je Mayday nebo Nature One nebo na dýdžejském pultě předvádět figury připomínající balet. I když TAUCHER dosáhl věhlasu kultovní postavy, on sám se vidí na stejné úrovni se svými fanoušky:

"Raver jsem byl a raver zůstanu".

TAUCHER hudbu sleduje sám od píky, od chlapce vášnivě milujícího techno po neúnavného techno aktivitu a ve svém dosavadním vývoji prošel všemi myslitelnými zkušenostmi. Ještě než se v roce 1992 odvážil udělat rozhodující krok za mixážní pult, organizoval své vlastní party. Roznášel letáky, vylepoval plakáty a mimořádnými dekoracemi, videoanimacemi, projekcemi na plátně a doposud naprosto nevídanými časy konání se staral o nové impulsy v centrech zábavy v oblast Rýnu a Mohanu. Z celého Německa tehdy například v neděli přijížděli Raveři do Mainz, aby se zde mohli účastnit TAUCHEROVÝCH "technosnídaní".

"We need some fantasy to live in harmony". (z "Fantasy", 1994)

Již brzy producent Torsten Stenzel, který již tehdy slavil první úspěchy v evropských hitparádách a Planet Love, Liquid a Crash byly jeho vlastní značky, nemohl uniknout fenoménu TAUCHERA. Sotva mu dal nabídku do studia, setkali se na první schůzce a hned byl položen základ jejich nádhernému geniálnímu přátelství. Od té doby byly jejich řečí kouzelné zvuky, fantastické plochy a krásné melodie. Jejich obě první hymny "Happines" (1992) a "Atlantis" (1993) se prostorem nesly tak hlasitě, že se v roce 1994 donesly až do Sony Rec. Následujícími singly "Fantasy" (1994), "Infinity" (1995) a "Miracle" (1996) se dostali tak do kurzu, že se každý singl dostal mezi Top 100 německé hitparády prodejů. Proto úspěšná dvojice v roce 1996 poprvé představila své celé dílo na dlouhohrající desce "Return to Atlantis". Paul Oakenfold, který se mezitím stal ve Velké Británii legendou, byl "Waters" tak vysloveně nadšený, že novou TAUCHEROVU nahrávku dal do čtvrtého vydání renomované compilace mixů "Global Underground", je "Return to Atlantis" svou přesvědčivostí a mnohostranností ještě dnes měřítkem.

Současně se svými úspěšnými vydáními si TAUCHER udělal jméno jako národní špičkový DJ. Protože ho každý klub chce mít ve svém programu a pravidelně vystupuje na všech velkých národních akcích, musí o svých víkendech často jezdit přes celou republiku.

"Život je remix".

TAUCHEROVÝM remixem k singlu "Ayla", který se mezitím stal celosvětově známým, se TAUCHEROVI a Stenzelovi podařilo prorazit jako duo v remixu trance. Potom oba dostali tok zakázek na remixy od Faithless, Roberta Milese, Cherrymoon Trax, Culture Beat nebo podobných mezinárodních kultovních projektů, že TAUCHER po letech mohl svými dvěma dvojitými kompilacemi pohlédnout zpět na svoji enormní dráhu remixů pod názvem "Life Is A remix".

Protože TAUCHEROVA vystoupení jsou i v této době magnetem v nejlepších klubech ve Velké Británii, přišel ostrovnímu národu neuvěřitelně na chuť. Dokonce tak, že ho je tu od roku 1998 možno slyšet každý měsíc po celý víkend - a to v tak pověstných a renomovaných klubech, jako je Gatecrasher (1998 - 2000), Slinky (2000 - 2002), Cream, Golden a Turnmilles nebo na tak uznávaných akcích, jako je Homelands. Současně byl Potápěč v roce 1998 vyznamenán anglickou Label Additive, kdy se svými exkluzívními release jako Red Light District "Did You Hear Me" postaral v klubech o skutečné trháky. Z těchto důvodů se anglické časopisy píšící o scéně začaly plnit články o bláznivém DJ z Německy a TAUCHER pak už nebyl na mezinárodní úrovni nikým neznámým.

"To, co je u mne jediné trvalé, je změna".

Mezitím Torsten Stenzel zařídil na Ibize studio, se kterým oba dozráli pro nové věci a kdy z několika hledisek došlo ke změnám. Po odchodu od Sony Rec v roce 1999 TAUCHER zakotvil u Polydoru/Zeitgeist a ještě v tomtéž roce založil svou vlastní značku Scuba, které se distribuuje přes Discomania. Podle vlastních projektů by Scuba měla zejména nabídnout platformu novým talentům a prosazovat takový sound, který propaguje TAUCHER jako DJ.

"C´est bizarre!"

Zatímco TAUCHER se svým novým singlem "Bizarre/ Child of The Univerze" pokračuje ve svých dosavadních úspěších pod vlastní značkou, je na špici všech tanečních hitparád po dlouhé týdny setrvává v německých hitparádách, zdůrazňuje dvě zcela nové věci. Jednak "Bizarre" se svým výrazným francouzským řečníkem a brachiální tvrdostí bouří v boxech, jednak "Child of The Universe" okouzluje svým jedinečným zpěvem Dead Can Dance v harmonické kompozici melodie a ploch. Náročné následující release "Science Fiction" a "Pictures of A Gallery" dosvědčují sílu jeho produkce a jeho všestrannost. TAUCHER se mezitím stal jedním z nejúspěšnějších a služebně nejstarších DJ a producentů trance v Německu a v roce 2000 se stal jedním ze šesti největších hvězd trance, což byl společný projekt, který přesahuje hranice značky Polydor/Zeitgeist a Kontor a remixuje nejvýznamnější klasiky techno a trance.

"Rád bych se vydal na ještě hlubší cestu než před rokem".

Také DJ, který mezitím získal fanoušky na celém světě, v Anglii, ve Švýcarsku, ve Španělsku (Ibiza), v Izraeli a dokonce v USA a v Kanadě, se dostal zvláštní cti: mixoval Ministry of Sound-Compliation "Clubber´s Guide To (Germany)". Aby tomu nebylo dost, vznikly z jeho dvou pobytů ve Webster Hall v New Yorku - "Live @ Webster Hall" a v Shadow Lounge v Miami - "The Rebirth - 3 Year Anniversary" dvě další kompilace, které se ve Státech velice dobře prodávají. TAUCHER se se svými produkcemi "Trance-Allstars-Kommerz-Trance" dostal do německých hitparád a jako DJ se vědomě začíná věnovat více undergroundovým tónům a mění svůj styl od energických trance-tunes na progresivnější světy trance. Svoji internacionalitu prokazuje svými pravidelnými turné do Asie, Austrálie a Jižní Ameriky. Pestrý ptáček TAUCHER je pro svět hudby již neodmyslitelný.

I přesto, že neustále někam létá, je TAUCHER každé dva až tři týdny v Torstenově studiu na Ibize, aby pracoval na druhém albu "Ebbe & Flut". Oba nešetří časem ani námahou a angažovali další umělce, aby vlivem různých stylů dosáhli syntézy elektronické a akustické hudby, která propůjčí zážitku z tance a poslechu nového alba novou dimenzi. Pod titulem "High Tide & Low Tide" to dokonce probleskuje jako světýlko amerického světa. Ani po svém druhém albu si oba neúnavní studioví nadšenci nedopřáli žádnou pauzu. Kromě jiného odvádějí vynikající práci v muzikálech jako Diver & Ace v Alphabet City a jako BEST (=BEck & Stenzel) Company pod švýcarskou visačkou Sirup a s mimořádnými hitovkami - singly jako "Millenium Beach" vystrkují drápky do různých oblastí tanečního sektoru. Kromě toho má TAUCHER se svým CD pro své příznivce "Adult Trance" také vlastní kompilaci mixů, ve které se o kvalitu a inovaci starají nové zvuky a mezinárodní nováčkové a srdce sběratele opět při poslechu jeho novátorského aranžmá pookřeje.

Potápěč (DJ TAUCHER) v síti: www.djtaucher.de


Line-up:

21:00 - 01:00 Little Lui
01:00 - 03:00 Taucher (Polydor/D)
03:00 - 05:00 R. Anthony Green (USA)
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016