PARTYINFO

 

CREATIVE

Datum konání:
28.02.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Paradogs - Karlovy Lázně
DJs:
R. Anthony Green (Washington/USA), Little Lui (SK)
special guest: Taucher (Polydor/D)
Info:
http://www.karlovylazne.cz...
Popis:
vstup 50/100 CZK
 
 
Rozhovor s DJem Taucherem
Rozhovor s DJem Taucherem, který vystoupí na party Creative v Paradogsu již tento pátek.
 
První otázka nemůže být jiná. Čeká tě premiérové vystoupení v Česku (Praze). Navštívil jsi již někdy Česko předtím, nebo to bude tvůj první krok do naší země?

Praha je nádherné město a já jsem z ní úplně nadšený, navíc to bude má premiéra v Praze. Už jsem o Praze hodně slyšel. I to, že tam jsou nejhezčí holky na světě. Na mé vystoupení v Paradogs se opravdu hodně těším.

Jak se díváš na současnou taneční scénu? Taneční hudbu dnes slyšíme čím dál více z rádia, tv i reklam. Je to dobře, byť za cenu částečné komercializace?

V žádném případě. Já jsem byl zastáncem názoru, že "taneční hudba" patří do klubu. Vždy jsem se pokoušel ve svých setech nabídnout lidem kousek svého srdce a myslím, že se mi to stále dobře daří. Podle mého názoru jsou, nebo existují, různé směry – jeden je komerční v tom ale nejde o osobní záležitost. A druhým směrem jdou lidé s podobným myšlením, jako mám já. Lidé kteří mě znají, nebo viděli mé vystoupení, tak dobře ví o čem mluvím. Já se ve svých setech doslova vyžívám. Podle mě by měl každý dělat to, co umí nejlépe.

Nejsi již trochu unaven z DJské kariéry? Přináší Ti stále něco nového? Na scéně se pohybuješ více než 12 let. Určitě někdy přemýšlíš o tom, jak dlouho se tomu chceš ještě věnovat a co chceš dělat potom?

Jedno je úplně jasné. Já miluji svou práci jako DJ a producent! Nic jiného si nedokážu ani představit. Jasně že jsou dny, kdy bych s tím nejradši praštil. Ale dokud bude lidi bavit to co dělám a budou to chtít, tak já jim to budu dávat a to s plným nasazením. A mimo to miluji kontakt s "party people" v klubech a neumím si zatím představit že bych to někdy vzdal. Torsten Stenzel, můj spolu-producent na Ibize a já se pokoušíme pořád o nový "sound" v naší produkci. Jednoduše řečeno, stále se snažíme dát naší tvorbě nová měřítka.

Tvým dvorním spoluproducentem je Torsten Stenzel. Z kolika procent má Torsten podíl na skladbách, které jsou vydávány pod tvým jménem?

S Torstenem jsme výborně sehraný team. Navzájem se výborně doplňujeme. On přesně ví, co myslím, když to slovem nedokážu vyjádřit. Co se týče třeba speciálních zvuků, umí to výborně podle mých představ zrealizovat. Všechna má produkce je i jeho. Myslím, že dobře to lze vyjádřit v procentech. Prostě všechno je 50 na 50!

Kterou ze svých desek považujes za nejpodařenější?

Ve skutečnosti skoro všechny. Bylo by to špatné, kdyby to tak nebylo. A je jedno, jestli jde o remix, nebo vlastni track. Tam nejsou rozdíly. I když teď si vybavuji jeden track, který je na Millenium Bitch. Je tam naprosto dokonalý vokál. Fakt klasa!

Dnes je populární oživovat staré skladby. Dočkáme se tedy "Infinity 2004", či "Bizzare 2005"? Nebo tě tento postup moc neláká?

Já asi své tracky remixovat nebudu, protože jsem se ve svém vnímaní hudby, kterou hraji trochu změnil. Ty tracky jsou dobré, tak jak jsem je udělal. Myslím si, že tak i mají ve vnímaní lidí zůstat. A ne je změnit remízem a znovu vydat. To je častokrát pouhé volání o pomoc, aby se rychle vydalo aspoň něco nového.

Myslím si, že by se mělo dávat více energie a kreativity do vlastní produkce, než přebírat nějaké dobré nápady od někoho jiného a pak se tím chlubit! Možné je ale všechno. No uvidime, co se stane.

Singl "Millenium Bitch" je krokem od klasického tranceu směrem k progresivnímu stylu. Remixy od Oliver Moldana nebo Jimmy Van M. tomu nasvědčují. Vím, že ve svých setech již tento styl hraješ delší čas. Znamená to tedy, že od nynějška bude i tvoje produkce pouze progresivní?

V žádném případě. Jak jsem už říkal, nikdy nejdeme do studia s nejakým zvlaštním konceptem. Pokaždé se necháme někam odplavit. Je možné, že se někdy vyloupne progresivnější track, nebo taky něco úplně jiného. Na Millenium Bitch je mnoho různých charakterů hudby. A to i v remixech. Nejdůležitější je, aby se mi muzika, kterou vydám, líbila. V opačném případě bych takou skladbu nikdy nevydal.

Jakou hudbu od tebe v Praze uslyšíme? "Adult Trance", nebo zařadíš do svého setu i pár svých klasik. Třeba nesmrtelnou "Infinity"?

Já myslím, že to bude úplně záležet na lidech a na atmosféře. Komerční trance, který jsem dříve hrál už nehraji. Takže lidi určitě můžou očekávat UK-Sound, který osobně zbožňuji a hraji nejvíc a nejradši. Samozřejmě tam bude určitě nějaký ten Klassiker, ale moc nechci prozradit. Pro mě osobně je mnohem víc důležitější, že tam budete všichni se mnou slavit a pařit než to, jakou desku zrovna na gramce položím. Věřím, že na tenhle večírek dlouho nezapomenete!

Tvůj oblíbený producent a Dj?

To jich je hodně. Skutečně jich je strašně moc. Především hodně lidí z Anglie!
Ale ten TOP, kterého opravdu zbožňuji, je Sven Väth. On je ten papa, který mi více či méně ukazuje cestu.

Tvoje záliby?

Dovolená, slavit, pařit, být DJ, produkovat hudbu a především ten čas, co mi ještě v životě zbývá, si pořádně užít a užít si ho tak, abych byl sám sebou!

Tvoje aktuální TOP 5?

TOP 5? Ne TOP 1 a to Millenium Bitch!

Tvoje plány do budoucna? Co nové desky, nové spolupráce?

Pořád budu lítat na Ibizu a tam ve studiu produkovat výbornou hudbu s Torstenem. Co bude dál to sám nevím? Teď zrovna jsem na Ibize. Máme tady 20 stupňů. Máme se výborně a pracuji a nových věcech. Na mých stránkách pod www.djtaucher.de se vždy dozvíte všechny aktuality.

Co bys chtěl na závěr vzkázat českým kluberům?

Doufám, že veškerá chvála na české klubery, kterou jsem slyšel, bude oprávněná! Vaší zemi mám rád a určitě se budu bavit! A Vy samozřejmě taky!
 
DJ Taucher - biografie

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016