PARTYINFO

 

RESSONANCE 2003

Datum konání:
07.03.2003 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Výstaviště
DJs:
Fatboy Tim (UK), Tom Ridley (E-culture/D), Orbith, Lucca, Beax, Koogi, Monotype (LIVC Bassline Cup winner), Jay Atrei, Eazy
Popis:
Pavilon F
soutěž začínajících DJs pro západočeský region, akreditace: juki@techno.cz
vstup 199 CZK, start 20:00
 
 
LIVC Bassline Cup v Plzni Tom Ridley - profil a rozhovor Fatboy Tim - rozhovor
Rozhovor s Beaxem
Rozhovor s Beaxem k Ressonance.
 
Ahoj Filipe, nejdřív pár netradičních otázek. :) Na hudební scéně působíš už nějaký ten pátek, jak jsi se k hraní vlastně dostal?

Čau. No tak jak tak na to koukam máme tu opět otázky velice originální, ale budiž. Dnes ani nemám veselou náladu tak se zdržím vtipných komentářů a i když pochybuju, že nějakej dj beax bude někoho zajímat, může se o mne ten kdo tohle bude číst dozvědět informace tak jak opravdu jsou bez radobyvtipných prupovídek :))). Dostal jsem se k tomu klasickým vývojem. V pubertě sem chtěl začít vlčit a rockovým klubům vládlo starší osazenstvo a já chtěl něco odlišného. Proto jsem začal chodit do bývalého sluníčka a dovádět. Tanec, drogy, děvky prostě sodoma gomora. Bylo to období kdy jsem se pohyboval mezi největší spodinou co Praha skýtá. Zloději, prostituti atd. No a pak jsem si tak nějak udělal jasno a začal chodit ke kamarádovi co si pořídil gramofony LENCO. Učili jsme se spolu s mým bratrem a přitom nám nikdo neřekl jak se to dělá. Pak asi po půl roce jsem se vetřel do bývalé NASY kde jsem začal fungovat jako BEAX, kterého známe do teď.

Jaký je vlastně tvůj nejoblíbenější hudební styl?

U mne se to často mění. Nikoliv podle módní vlny jak by jistě mohli mnozí namítnout, ale jen nemám rád lidi, kteří si jedou omezeně jen ve svém jediném stylu a o ostatním si myslejí, že to je shit. Jenže já mám pocit, že ve většině stylech hudby se dá najít něco co jednomu chybí. Takže nejvíc mám rád kýčovité filmové soundtracky - VIKINGOVÉ, PÁN PRSTENů, PONORKA, techno music - GLEN WILSON, UMEK, DJ GODFATHER, black music - NELLY, EMINEM, EVE, JAY Z atd atd. Toto je jen zlomek toho co mne baví. Dalo by se říct, že nejde o hudbu pro náročné posluchače, ale pro mne funguje hudba jako určitá terapie a tyhle účely můj výčet splňují.

Jakou Hudbu posloucháš doma, když relaxuješ, nebo jsi technař nonstop?

Odpověď viz předchozí otázka. Dost často poslouchám ticho. Po skoro pěti letech hraní jsem dost nahluchlý.

Do rukou se mi dostala tvoje hip hopová skladbička, jaký máš vztah k téhle scéně?

Velmi vřelý. Ale jen k hudbě. Clekový životní styl gangsta je na prd. Typy co si u nás hrajou na černý a jsou drsnější než šmirgl na mne působí dost směšně. Takže RnB a HIP HIP mne nejvíc přitahují neskutečným talentem černých pro rytmus. Také je dobrý, že rapujou tak rychle, že nikdo nerozumí textům. Mam pocit po tom co jsem si jich pár přeložil, že ani po sdělovací stránce tato hudba nemá moc co říct, takže pro mne opět vychází ten rytmus a groovy feeling.

Hodláš se v budoucnu hip hopovou scénou a černošskou muzikou více zabývat?

Skoro to vypadá jako kdybych si otázky objednal. Ano hodlám. To, ale nikdo z návštěvníků RESONANCE party nepozná. Lidé všeobecně nejsou stále tak tolerantní, aby zkousli nějakej ten experiment v podobě více stylů v jednom setu, proto budu vždy na parties držet svůj dosavadní styl a na černou hudbu budu pořádat zvláštní večery pod jiným jménem. Na jiný planetě.

6. A teď nejdiskutovanější otázka posledních týdnů, jak to vypadá se šnůrou tvých parties Ibiza Night, můžeme se těšit na další?

Můžeme. Někdo se může těšit, někdo zas hrozit. Ale opravdu mi byla nabídnuta nemalá pomocná ruka, která mi dodala náboj do další IBIZY. Prodělávat je docela normální, ale asi by se celá série IBIZA NIGHTS měla zabalit až na ní přestanou lidé chodit a tím mi dají najevo ať už jdu do důchodu. Tak jak to ukazují jiným promotérům, kteří jsou však k tomuto faktu neteční. Zas chápu, že když má někdo svoji představu jak má ideální mejdan vypadat tak není lehké ji jen tak opustit. Další IBIZA bude 2.5 v květnu v prostoru ABATON. Chystám jeden převratný originální nápad jak oživit celou párty :). Mne prostě baví lámat si hlavu nad různými zlepšováky a vychytávkami. Nesnesl bych být obyčejným průměrem bez sebemenšího přínosu. Takových akcí je dostatek.

Kde v republice hraješ nejraději a proč?

Je toho víc. V Mosteckém klubu NJOY kvůli designu klubu a atmosféře. Na všech akcích promotéra TRANCEGATE kvůli jeho osobě. V INDUSTRY kvůli spoustě známých. Na malých moravských vesnicích pro tvdrost a nebojácnou našlápnout mejdan. A také na velkých ravech typu CRAEAMFIELDS atd, protože a to se nedá popsat. Jo a ještě na IBIZÁCH, jiné publikum neznam tak dobře. Mam pocit, že přesně vím co lidé na IBIZÁCH chtějí a když už si o sobě mohu myslet, že dokážu lidi pobavit tak nejvíc na IBIZE.

7. března vystoupíš na Ressonanci v Plzni, spolu s tvým kamarádem Fatboy Timem z anglie.
Co podle tebe můžou návštěvníci od Tima očekávat?


Od TIMA? Tak zcela určitě TRUMPETKU do davu, vzkazy na deskách a havajskou košili. Hudebním stylem se nechám překvapit. Dlouho jsem ho neslyšel. Ale určitě ho musim opít.
 
Ressonance směr západ Ressonance 2003

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Výsledky soutěže Basic LIVC Bassline Cup
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016