PARTYINFO

 

ŽEBŘÍK 2002

Datum konání:
14.03.2003 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Lokomotiva
Live:
Monkey Business, Skyline, Kryštof, Lenka Dusilová, -123 minut
Info:
http://www.ireport.cz...
Popis:
Report music awards, 8 hodin hudby na dvou scénách, předávání cen v celkem deseti kategoriích
vstup 199 CZK, start 20:00, end 04:00
 
 
Global Connection - Culture & Contrasts
Global Connection - Culture & Contrasts
Letošní již čtvrtý ročník Global Connection, pořádaný agenturou Wax, přinese sérii různorodých multi-kulturních setkání, na kterých nebudou chybět živé koncerty, umělecká vystoupení, Djové, ochutnávky exotických pokrmů a nápojů, interaktivní hry a samozřejmě prémie pro zúčastněné. Opět zde dojde ke spojení světových měst s jejich jedinečnými kulturami.
 
Letošní již čtvrtý ročník Global Connection, pořádaný agenturou Wax, přinese sérii různorodých multi-kulturních setkání, na kterých nebudou chybět živé koncerty, umělecká vystoupení, Djové, ochutnávky exotických pokrmů a nápojů, interaktivní hry a samozřejmě prémie pro zúčastněné. Opět zde dojde ke spojení světových měst s jejich jedinečnými kulturami.

První z letošních Global Connection se ponese v duchu Culture&Contrasts, a zprostředkuje propojení 3 světových měst, tedy míst setkání: Caracas, Dakar a Tokyo. Návštěvníci tak budou moci v rámci Global Connection "ochutnat" atmosféru venezuelské, senegalské a japonské metropole. A to jak hudebně - na plzeňskou a pražskou akci přijedou zahrát senegalští Pape&Cheikh, které si jako předskokany svého turné vybrál legendární Tracy Chapman, tak i kulinářsky - netradiční ochutnávky tradičních pokrmů či koktejlů.

V rámci první vlny Culture&Contrasts jsou připraveny celkem čtyři akce, a že to bude opravdová vlna dokazuje i skutečnost, že ony výše zmíněné metropole zavítají do poměrně menších, rozhodně však neméně významných měst České republiky - Plzně, Prahy, Ostravy a Brna!

Ze zahraničních umělců se můžete těšit na senegalské duo Pape & Cheikh, kteří brilatně spojují dva koncepty folkové hudby, ovlivněné tradicemi regionu středního Senegalu, odkud pocházejí, na straně jedné, a hudbou Boba Dylana, Cata Stevense a Joana Armatradinga, které podle jejich slov nejvíce ovlivnili jejich tvorbu, na straně druhé. A tak se jako poslední přírůstek staví po bok senegalských zpěváckých senzací, jako jsou Youssou N'Dour, Baaba Maal anebo Cheikh Lo. Jejich první mezinárodně vydané album "Mariama" sklízí velké úspěchy, o kterých, jak věříme, se budete moci přesvědčit sami..

Z Jižní Afriky se k nám opět vrací velmi talentovaný MC d.form (kterého možná znáte z jeho českých vystoupení se skupinou Moodphase 5ive, popř. Dvoučlenným projektem 5MPH) s projektem "The Soul From Afrikan Soil" ve kterém vystupuje společně s legendárním Djem Real Rozzanem. Do Čech se tak poprvé dostane přímo z get Kapského města jejich nezaměnitelný "afrofunkdiscosoulbrokenbongobreaks" Těšte se na dvojici ze skupiny hudebníků, kteří si říkají Q.M.S (quality music selectahs)!!

V Praze a na Moravě se dále představí Djové z Nasha Recordings State of Bengal a Ges-e, které během jejich setů plných indických breaků, melodických funky ploch s prvnky klasické indické hudby, hiphopu a garage, doprovodí hráči na tabla (indické bubínky) U-Cef, respektive Aref Durvesh. Všichni učinkující ze stáje Nasha Collective jsou britové indického původu a v Čechách se představí poprvé.

Z místních umělců se na Global Connection představí Stephunk T., TAM TAM Orchestra, Maradona Jazz a mladičký projekt Animali.

Projekt Štěpána Tůmy, někdejšího frontmana populárních Liquid Harmony, právě připravuje debutové album, které už předznamenalo několik vydařených singlů - např. Kosmír (remixovaný např. estonskými Rulers Of The Deep). Stephunk také natočil hudbu k absolvenstkému filmu Člověk zvíře, odkud vstoupila do povědomí skladba Zamo. Kapela, která se blýskla nedávným vystoupením před Stereo MC`s, se stylově pohybuje mezi breakbeatem, dubem, housem a funkem. Její sestavu tvoří Stephunk (keyb, program.), Radimo (voc, altosax, flute), Karel (trumpet), Pasha (bg) + doprovodní hudebníci.

TAM TAM Orchestra v čele s nejuznávanějším českým perkusistou Milošem Vacíkem nabízí pódiovou show v kostýmech, za doprovodu strhujících rytmů, zpěvu a vyzrálých instrumentálních výkonů. Celá formace obohacuje naší taneční scénu o další groovovou kapelu, která však vychází z etnické hudby a world music, kdy čerpá hlavně z brazilských, kubánských a afrických rytmů. Na Global Connection se můžete těšit na venezuelský set ve stylu samba.

Maradona Jazz existují teprve rok, ale brzy se zařadili mezi nejžádanější "atrakce" pražských klubů, festivalů a parties. Maradona Jazz působí v sestavě DJ Mucho (aka Petr Hošek z Plexis), DJ Baltazar, MC El Hraboš (Našrot), Šimonito (sax) a seňor Stuchlý. Jejich originální latino/jazz/rok/groove produkce doplňují příležitostní hosté.

ANIMALI je projekt Hugo Tichého a Maika Madsena, kteří se potkali na začátku roku 2002 během příprav na vystoupení skupiny břišního tance JAMRA, kterou vede Adla el Chombelik. Toto pracovní setkání vedlo k založení projektu. V létě téhož roku absolvovali několik velmi úspěšných vystoupení v Německu, odkud Maik pochází. Jejich hudba spojuje organické arabské a afrokubánské rytmy s vlivy indických a australských zvuků, a vzniká tak autentická hudba plná různých vrstev, jejíž kouzlo přivádí lidi k tanci. Projekt Animali rovněž spolupracuje s dalšími umělci, kteří tak napomáhají přetvářet jejich hudbu do nových rozměrů - Janem Dvořákem (pětistrunné e-banjo, pětistrunné banjo) a Lukášem Chudobou (klávesy), kteří celému soundu dodávají jazzovou funky náladu. Celkový dojem vystoupení dotváří umělecký BODYPAINTING na tělech učinkujících, a obohacuje tak celkový zážitek smyslů.
 
Jedenácté pokračování soutěže Žebřík
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016