PARTYINFO

 

METROPOLIS SESSION

Datum konání:
07.03.2003 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Vik, Tall, Javas, Marcco&Hanka Sax a hosté
Live:
Transglobal Underground, Al-Yaman
Info:
http://www.netpolis.cz...
 
 
Pozvánka na Transglobal Underground
Kapela Transglobal Underground přijede 7. března 2003 zahrát do brněnského klubu Fléda. Stane se tak největší hvězdou třetího pokračování Metropolis Session - 100% Live Sound. Brněnská informační síť Metropolis takto oslaví tři roky své existence.
 
Kapela Transglobal Underground přijede 7. března 2003 zahrát do brněnského klubu Fléda. Stane se tak největší hvězdou třetího pokračování Metropolis Session - 100% Live Sound. Brněnská informační síť Metropolis takto oslaví tři roky své existence.

Transglobal Underground, londýnské uskupení kombinující taneční hudbu s etnickými prvky z celého světa, vzniklo v roce 1991 jako důsledek spolupráce Alexe Kasieka a Hamida Batu (b. Hamilton Lee), kterým se tehdejší britská hudební scéna zdála nudná, a tak ji obohatili o indické a arabské zvuky. Vznikl singl Temple Head, vznikl i název kapely. Smíchání rozbitých houseových rytmů s tibetskými zpěvy vyvrcholilo o dva roky později debutovým albem Dream Of 100 Nations, na kterém se už podílela Natacha Atlas. Přibyla hudba z Karibských ostrovů a Afriky. Cesta byla otevřená.

V roce 1994 vydali International Times, odklonili se od „etnotechna“ nastíněného první deskou, dali více prostoru vokálům a instrumentalistům. Následovala dvě alba remixů, Interplanetary Meltdown (1995) a Psychic Karaoke (1996), definované pomalými rytmy a experimentální atmosférou. Inspiraci našli tentokrát v dubu, reggae, filmech i evropském rocku kapely Can. Tou dobou objevil Transglobal Underground reklamní průmysl a jejich hudbu ke svým spotům použili Coca Cola a Levi jeans.

Rok 1998 přinesl album Rejoice Rejoice, na kterém s nimi spolupracovala maďarská cikánská kapela a indiánští bubínkáři. Zatím poslední desku, Yes Boss Food Center, vydali na jaře 2001. Předešlo ji však ještě dvojité „best of“ Backpacking On The Bones Of Our Ancestors 91 – 98.

Transglobal Underground se stali noční můrou hudebních publicistů. Ti je neměli kam zařadit a navíc se složení kapely měnilo s každou deskou. Přesto mají spoustu následovníků a pevné místo na hudební scéně. Do Brna přijedou v původním pětičlenném složení.

Na dvou pódiích se představí legenda světové world music, skupina Transglobal Underground s pěti členy původní sestavy, a nejlepší brněnští house DJs – Vik, Tall, Javas, Marcco&Hanka Sax a hosté. Samozřejmostí Každé Metropolis Session je bohatý doprovodný program – cinema performance, videomassage by Hucot Group, UV and fire juggling show, photo zone a coctail bar. Třetí pódium bude věnováno filmové projekci.

Metropolis Session je velmi úspěšnou brněnskou alternativou pro odrostlejší příznivce taneční scény. Dokladem budiž, že se vždy jedná o kulturou nabitý večer, jedinečný právě živou produkcí. V minulosti se tu představili kapely Skyline, E.C.A., Radium.nfo, ZX Spectrum, Southpaw nebo obnovené duo DJ Javas & Iva Bittová.

Vstupenky z limitované edice 600 ks je kromě předprodeje v brněnské prodejně Indies a v klubu Fléda možné získat za zvýhodněnou cenu i prostřednictvím rezervace na adrese www.netpolis.cz. Zde je také možné dozvědět se více o celé akci.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016