PARTYINFO

 

HOLLAND MASSIVE

Datum konání:
25.04.2003 - pátek
Místo konání:
Olomouc - Barumba
DJs:
Katcha & MC Nu.C
special guests: Adi-j & MC Dapper (Bassground/NL)
Info:
http://www.workshops.cz...
Popis:
open 21:00, end 05:0
 
 
Holland Massive zpět v Olomouci DJ Adi J - profil
DJ Adi J - rozhovor
DJ Adi J - rozhovor.
 
Pověz nám o svých začátcích, kde jsi začínala?

Vydala jsem se jednoho dne do Londýna, a tam mě hrozně oslovil drum'n'bass. Koupila jsem si teda rovnou nějaký desky, co se mi líbily a pustila se do trénování na dvou starých Technicsech. Ze začátku padly nějaký ty bary, do klubu jsem se trochu bála a nechtěla jsem jít, dokud jsem neměla jistotu. První takovou oficiální akcí byla vlastní noc Bassground, která to vlastně všechno pěkně rychle odstartovala.

Jak změnil DJing tvůj život?

Vždycky jsem byla tak trochu exhibicionistka v tom, že jsem se musela ukazovat před lidmi jakožto hudebnice. Po střední škole kde jsem hrála na basovou kytaru teda u mě přišly do kurzu gramofony, nemůžu proto říct, že DJing nějak změnil můj život. Snažím se ale z hraní udělat pro lidi co nejlepší zážitek, což bere hodně času, ale myslím že je to stále fajn.

Co se změnilo od doby, kdy jsi začínala?

V Izraeli jsem začínala a byla jsem vlastně jedna z mála, cos e snažili tak nějak propagovat drum'n'bass, spousta lidí jím opomíjela a bylo to hodně frustrující. Pak jsem se přestěhovala do Holandska a bylo to pro mě úplně něco odlišného, najednou jsem narazila na tolik lidí, kteří měli stejné hudební zájmy jako já, bylo to nádherný. Takže nyní mám možnost spolupracovat s lidmi kolem mě a taky z mnoha stran dostávám spoustu inspirací.

Asi máš spíš pozitivní zážitky z hraní, ale vzpomeneš si na něco negativního?

Musím zaklepat ale nic hrozného se mi ještě nestalo. Jsem i ráda že se mi stalo jen jedinkrát, kdy jsem přijela hrát na nějaké nové místo a doslova jsem lidem z tváře četla, že je tohle vůbec nebaví - sama jsem z toho pochopitelně neměla nejlepší pocity. Pak se ale člověk vrátí zpátky do Amsterdamu, Tel-Avivu, Berlínu, Vídně... a ví, že je to všechno zase v pořádku, lidé reagují a hudba je baví. Tyhle města mě prostě nikdy nezklamou!

Jakou hudbu od tebe můžeme očekávat v České republice?

Tvrdou, tvrdou... ale zároveň plnou duše a tepla, takového toho tepla co vás čeká když zalezete doma promrzlí do postele :). Myslím, že můj styl se nedá moc dobře definovat, mám ráda a respektuju hromady producentů drum'n'bassu, jmenujme třeba lidi kolem Trouble on Vinyl labelů, Timeless nebo Defunked. Mám hodně ráda i hudbu co děla vídeňák D.Kay nebo novozélandští Concord Dawn, mým absolutním hudebním idolem je ale Tori Amos!

Vedle DJing se věnuješ i produkci, kdy jsi s komponováním začínala?

Snad první zkušenosti z pořádného nahrávání mám necelé tři roky zpět, když jsem vypomáhala DJi Wow Back s produkcí nějakých věcí a nakonec jsme je i vypustili na labelu Bassground Records, ale tenhle čas je naštěstí pryč. Jsem teď mnohem spokojenější, když jsem se na produkci vrhnula společně s DJ Predatorem, máme hotových několik věcí a doufám, že už brzy spatří světlo světa na nějakém vinylu.
 
Interview - MC Dapper

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016