PARTYINFO

 

HOLLAND MASSIVE

Datum konání:
25.04.2003 - pátek
Místo konání:
Olomouc - Barumba
DJs:
Katcha & MC Nu.C
special guests: Adi-j & MC Dapper (Bassground/NL)
Info:
http://www.workshops.cz...
Popis:
open 21:00, end 05:0
 
 
Holland Massive zpět v Olomouci DJ Adi J - profil DJ Adi J - rozhovor
Interview - MC Dapper
Dalším hostem olomoucké Barumby a jejich hlavní drum'n'bassové noci bude sehrané duo DJky Adi J a MCho Dappera, kteří se skrývají za holandským bookingem Bassground.
 
Dalším hostem olomoucké Barumby a jejich hlavní drum'n'bassové noci bude sehrané duo DJky Adi J a MCho Dappera, kteří se skrývají za holandským bookingem Bassground. V tomto rozhovoru jsme vyzpovídali druze jmenovaného vokalistu, který sám proššel velice zajímavými začátky a postupně se prodral k vystupování společně s různými anglickými "prvoligovými" DJi. Další díl pravidelné noci DJky Katchi Holand Massive proběhne 25. dubna v olomoucké Barumbě.

Říkáš si MC Dapper, kde jsi k tomuto jménu přišel?

No, původně to byla má přezdívka, kterou mě začali jmenovat na škole. Ani nevím jak k tomu vlastně došlo, protože "dapper" znamená v holandštině "statečný člověk" a v angličtině se tímto vyjadřují zase úhlední a elegantní lidé. Sám nevím, kdo mě do těchto podob začal na škole situovat jako první.

Pověz nám o tom, jak probíhalo tvé první vystoupení...

To je taková zamotaná příhoda, která se vám asi nebude zdát moc reálná, ale opravdu se jednalo o mé první vystoupení: Jednou mě z legrace požádal promotér z místního klubu abych na jistý večer přišel do klubu a vzal si sebou mikrofon, že by rád něco vyzkoušel. Další věc, na kterou si vzpomínám, byl MC Dapper jak improvizuje na pódiu vedle Bad Company. Nikdy jsem nic podobného neplánoval.

Co si myslíš, že sis do dneška z této noci přinesl?

Prvně rozhodně velkou zábavu, protože od té doby jsem MCing ještě neopustil, ani tak neplánuji. Rapování do elektroniky mi totiž dalo možnost být součástí hudebního kolosu který jsem vždy miloval. Díky němu jsem konečně mohl vyjadřovat své pocity a nálady z hudby - slovy.

Když se podíváš na to, co máš v hudbě již za sebou, můžeš říct co se za tu dobu změnilo?

Spolu s Adi J i dalšími jsem odehrál tolik akcí, že bych je nebyl schopný pojmenovat. Ale hloubko uvnitř sebe vidím historii svého MCingu, od počátků které jsem již popisoval po současnost. Na začátku to nebylo ideální, nijak jsem se nepřipravoval... myslím, že od té doby se změnil hlavně můj přístup a pohled na všechny věci, a samozřejmě jsem si už teď mnohem jistější. Ale něco zůstalo, stále tohle vše dělám s obrovskou láskou!

Nejlepší a nejhorší zkušenosti ve tvé kariéře?

Jeden z nejlepších momentů jsem zažil spolu s dvěma tisíci lidmi v Rotterdamu, kdy jsem MCoval dvojce Mampi Swift a Andy C, oba tyto DJe mám nesmírně rád a proto mi i MCing šel pěkně od pusy. Nejhorší zážitek naštěstí ještě nenastal, nejhorší zkušenost pro mě totiž bude až mě něco donutí ukončit svou zálibu předčasně - jestli se něco takového ukáže, doufám že to bude za pěkně dlouhou dobu.

Jsi na něčem závislý?

Veškerou svou závislost jsem obětoval hudbě, fotbalu a ženám - nemohu si stěžovat.

Na čem jsi vyrůstal a kdo jsou tví hudební "idolové"?

Protože drum'n'bass plně poslouchám již od svých nějakých patnácti let, jsem v tomhle možná trošku omezený, ale veškeré mé hudební idoly by se daly shrnout do dvojky Mickey Finn a MC Fearless, kteří jsou pro mě dostatečným zdrojem nových nápadů na několik let dopředu. Co se týče hudebních nakladatelství, oblíbil jsem si Renegade Hardware.

Copak bys vzkázal lidem, kteří se na vás spolu s Adi J těší do České republiky?

Dosud jsem u vás nikdy nevystupoval a ani nebyl jako návštěvník, takže se celkem těším, čím mě překvapí české publikum. Chtěl jsem vždy kolem sebe rozšiřovat hudbu kterou miluji, a tak doufáme, že se u vás setkáme s úspěchem. takže snad: "Vyčkejte prosím ve vašich městech, dokud vás nezasáhne Bassground!"
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016