PARTYINFO

 

MAGION

Datum konání:
05.04.2003 - sobota
Místo konání:
Praha - Duplex
DJs:
Formi, Squint, Martin Deki
special guest: Dave Mothersole (Kiss 100 FM/Fabric/Swag/London/UK)
chill-out: Face (Techno.cz), Mataro, Baloo
Info:
http://www.duplexduplex.cz...
Popis:
start 22:00
vstup 150 CZK < 24:00 < 200 CZK
 
 
Profil Dave Mothersoleho
Profil DJ Dave Mothersoleho, který vystoupí v sobotu v klubu Duplex.
 
 Dave Mothersole Během posledních pár let se Dave Mothersole stal jedním z největších a nejmilovanějších londýnských undergroundových DJů. Známý svými čistými mixy, dynamičností a interpretací stylů deep, ultra funky house se postupně vyhoupl na špičky djských žebříčků a získal si postavení opravdového inventáře klubů a parties po celé Velké Británii i v zámoří.

Dave je celoživotním hudebním fanouškem, jeho posedlost po rytmu a zvuku začala dávno, když si pouštěl desky svých rodičů od skupin Beatles a Beach Boys v době, kdy jejich rodina žila v Itálii. Po návratu do Anglie ve svých osmi letech objevil aktuální pop music a začal sbírat vlastní desky. Odtud se posunul na více obskurní zvuky skupin jako Kraftwerk a Pink Floyd a poté na Punk, New Wave, Synth Pop, Jazz-Funk, Electro, Hip Hop a konečně počátky House.

V 1986 odjel cestovat po Indii a narazil na party scénu v Goa. To byl největší bod zvratu, který ho nejen představil myšlence celonočních parties, ale také mu pomohl uvědomit si úplný potenciál elektronické taneční hudby.

" Ta hudba byla mixem 80´s synth pop, italského disca a obskurní Hi-N-R-G, která nyní sice zní hrozně, ale v té době byla uchvacující", říká. "Všechno bylo instrumentální a ty vibrace a energie tančícího davu pod hvězdami, to vše navždy změnilo můj pohled na život. Dokonce i dnes si občas poslechnu některé staré kazety.

Když se následující rok vracel z Goa zpět do Anglie, zjistil, že věci se začínají vyvíjet i doma. Stal se pravidelným návštěvníkem klubů jako např. Spectrum a The Trip, ale do DJ´ingu spadl až o několik let později.

"Měl jsem velkou hromadu desek stylu mad techno od skupin jako Front 242 a Nitzer Ebb a někdo mi nabídl místo na noci zvané The Hard Club v Gossips v Soho. "Zkoušel jsem je mixovat s detroitským technem a s věcmi z počátku house, a ačkoliv jsem neměl ponětí, co dělám, když jsem viděl, jaký efekt může mít na lidi pouhé pouštění desek, úplně jsem tomu propadl."

Odtud se přesunul na post rezidenta londýnského klubu Browns, kde vydržel dva roky. "Dělával jsem tři noci v týdnu a hrával celou noc sám, někdy to byla těžká práce, ale naučilo mě to hodně o vytváření nálady v průběhu noci a o práci s davem. "Byla to skutečná škola a jsem velice rád, že jsem si tím prošel.

"V roce 1993 začal pracovat v Swag Records v Croydonu a vzdal se Brownsu, začal hrát na undergroundových parties jako Heart & Soul a později Wiggle. Bylo to zde, kde se opravdu začal vyvíjet zvuk, který je nyní znám jako živý mixy (Mixing raw), zaběhnutý funky house a šťavnatý melodický techno a deep, boomingový electro, Dave se rychle stal jedním z hlavních hráčů na tamější rodící se tech house scéně. Od té doby byl pravidelnou stálicí na nocích jako Subterain (The End), The Bomb (Nottingham), Ministry of Sound (London), Bed (Sheffield), Check-point (Reading) a Fabric (London), hrající snad v každém předním klubu, přičemž si stále držel své rezidentství na undergroundových akcích jako Whoop Whoom, Positive Sound a The Laundry.

Poslední tři nebo čtyři roky se Dave věnuje cestování po světě, přináší svůj unikátní zvuk na parties a do klubů v zemích jako je Španělsko, Nizozemí, Belgie, Chorvatsko, Turecko, Francie, Itálie a také na přední festivaly jako Homelands, (Anglie a Skotsko) a Dance Valley (Nizozemí). Hrál také v New Yorku (The Twilo) a v Severní Karolině a po dvoutýdenním turné na Novém Zélandu byl zvolen nejlepším hostujícím DJem roku 1999.

V roce 1998 začal Dave vypomáhat Colinovi Daleovi při "Abstrakt Dance" show na Kiss FM a rychle se stal Colinovým záskokem. Nyní má svoji pravidelnou týdenní show na této stanici a rychle si získává dobrou pověst díky volné prezentaci svého dvouhodinového non-stop mixu. Stále působí jako šťastně hrající, neohlášený na dobrovolných neplacených parties na pláži v Brightonu, nebo to roztáčí před davem 3000 cluberů v Amnesii na Ibize, ale i tak zůstává jedním z DJů, kteří stojí pevně nohama na zemi.

"Miluju, to co dělám a pořád cítím, že se mám hodně co učit", říká. "Nejdůležitější věc, kterou jsem poznal, je to že, je lehký potěšit dav a je lehký potěšit sám sebe, ale těžká věc je potěšit oboje najednou a to je to, o čem to všechno je. DJ´ing pro mě znamená bavit lidi, zatímco jim sděluji, odkud jsem přišel a kam mířím."
 
The new dynamic clubnight in da Prague Vyhrajte odvoz limuzínou pro 8 osob

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016