PARTYINFO

 

MEGATRON FLASH

Datum konání:
19.04.2003 - sobota
Místo konání:
Praha - Veletržní palác
Info:
http://www.megatronpeople.com...
Popis:
podivná party s nereálným line-upem
 
 
Trisco k Megatronu, Craftovi a dalším "groteskám" Vyjádření Marka Říhy z Ticketpro ke kauze Megatron Flash
Rozhovor s Vadimem Craftem ke kauze Megatron/Flash

Skandál, který česká taneční scéna nepamatuje! Leda tak lze charakterizovat výsledek pátrání našich kolegů z Rave.cz v souvislosti se zahájenými předprodeji na akci Flash 19.4. ve Veletržním paláci. Tímto se do kauzy zapojujeme i my a přinášíme exklusivní rozhovor s Vadimem Craftem, jenž za celým projektem stojí. Doplňujeme i vyjádření bývalého Vadimova spolupracovníka Miroslava Tourka. Všem čtenářům doporučujeme!

 

 Vadim Craft Seriózní promotér, nebo podvodník s nevídaným sebevědomím? Otázky kolem osoby Vadima Crafta si dnes pravděpodobně pokládá každý. Domluvené setkání v obchodním komplexu Carrefour na pražském Smíchově proběhlo takřka s hodinovým zpožděním a Vadimova očividná nervozita okamžitě naznačila jakým směrem se bude naše povídání ubírat.

Tvá osoba se v současné chvíli stala jednou z nejdiskutovanějších na české taneční scéně. Úvodem našeho povídání by tedy bylo vhodné, aby ses čtenářům představil.

Jmenuji se Vadim Craft, pocházím z Kypru a operuji s názvem Megatron za firmu Vadim s.r.o.

Vadim Craft je skutečně tvé vlastní jméno? Je nám známo, že používáš i druhé - Vadim Fedorov.

Narodil jsem se v Kazachstánu, takže Fedorov vlastně je mé jméno. V jednom roce mého života se rodiče rozvedli a já se odstěhoval na Kypr.

Poměrně dobře ovládáš jazyk, jak dlouhou se pohybuješ v ČR?

Téměř sedm let.

Před rokem jsi své aktivity zaměřil na taneční scénu. Proč?

Hrával jsem na kyperských diskotékách, poté jsem působil jako zvukový inženýr na jednom radiu a od té chvíle zároveň hraji také jako techno dýdžej. Mám k ní vztah.

Minulý rok jste spustili zprávy o projektu tanečních parties Megatron, jenž - jak mnozí vědí, skončil fiaskem. Můžeš prosím vysvětlit, o co konkrétně v celé kauze šlo?

Pokud nepoužiji interní informace, které bohužel ani nebudu moci prozradit, nedohodli jsme se na plánu realizace. Já jsem vystupoval jako investor a Michal Strnad (DJ Trisco pozn. Juki) jako vůdčí postava celého projektu. Došlo k problémům v komunikaci a proto jsem od všeho odstoupil.

V této souvislosti se hovoří o miliónových dluzích...

To je interní informace, kterou nesmím poskytovat.

Jistě. Přesuňme se tedy tématu aktuálnímu, jímž je zahájený předprodej vstupenek na akci Flash ve Veletržním paláci. Dle materiálu Rave.cz lze jasně usoudit, že i zde se nejedná o příliš bezproblémový "plán realizace". Na party není potvrzený takřka žádný vystupující, bookingové agentury headlinerů s tvou stranou dokonce popřeli jakýkoliv kontakt a kampaň je omezena na tiskovou zprávu či chybný leták. Jsi schopen zformulovat své vyjádření?

K agenturám. Pochopitelně jsem nejednal s každou zvlášť. Využívám služeb velmi známé a respektované španělské firmy Maesto booking. Vlastní ji Andrea Botti, kterému jsem poslal smlouvy ve dvou vyhotoveních. Ty jsme podepsali a na jejich základě rozjíždím reklamu. Leták, jenž jste měli příležitost vidět byl pouze zkušební a vůbec se mi nelíbí, že to najednou někdo vytahuje. Všechna má vyjádření dostanete v pátek až si právník ověří, která strana nedodržela podmínky smlouvy. Nechci pošpiňovat booking DJs ani Maesto, ale někdo z nich na mě ušil boudu. V minulosti jsme již několikrát spolupracovali a vždy na jedničku. Dokonce mě bookovali do Španělska a musím uznat, že se s nimi skvěle vycházelo. Pětihvězdičkový hotel pro ně nebylo nic obtížného.

Dobrá. Vraťme se zpět k akci a předprodejům. Je pravděpodobné, že někteří klubeři vstupenku již zakoupili. Bude se akce konat? A pokud ne, jak hodláte vzniklé problémy řešit?

Akce se bude na sto procent konat ve Veletržním paláci. Mnoho jsem už investoval a pokud se prokáže, že chyba byla skutečně na straně Maesto agency, vrátíme v den konání (19.4. pozn. Juki) nespokojeným zákazníkům peníze. Řekněme kolem osmé před palácem. Tedy pokud se samozřejmě nespokojí s novým line-upem, jenž ve spolupráci s jinými agenturami připravujeme. Zdůrazňuji, že Ticketpro je pouze prostředníkem mezi mnou a lidmi. Kdo nemá o akci zájem a zaplatil, může si peníze před akcí vyzvednout. Jsme zcela seriózní agentura a chceme v ČR působit i nadále. To, že se na internetu objevily negativní zprávy neznamená, že Megatron nebude pokračovat. Náš kapitál na Kypru je obrovský a o rychlý zisk, nebo ztrátu nám opravdu nejde.

Můžeš mi prosím osvětlit, jakým způsobem probíhá jednání se společnostmi zajištujícími předprodej? V tomto případě Ticketpro.

To ti nemohu říct. Promiň. Je to interní informace, kterou nesmím prozradit.

Ach tak. Sliboval jsi také předložit veškeré smlouvy. Kde jsou? Novináři příležitost k nahlédnutí prozatím nedostali. V čem je problém?

Ve chvíli jejich vyžádáni je u sebe měl můj právní zástupce - tou dobou v zahraničí. Během týdne budou naskenované a například pro booking Dave Clarka budou určitě zajímavější smlouvy, jež s nimi má podepsaný Maesto booking, než ty, které mám s Masto podepsané já.

Ty smlouvy budou k nahlédnutí? Maesto je doručí?

Ano. Budou to však pouze kopie.

Hodně se mluví o pokažené seriózní tváři našich promotérů a o špatném jménu, které nám v zahraničí celá kauza dělá...

Jediné, co řeknu... (dlouze přemýšlí.. pozn. Juki), že podobné věci se tu staly už několikrát. Buď nebyli potvrzeni DJs, nebo propagovaný vystupující nepřijel. Nikdy se však v takovém rozsahu neřešili. Já mám českou scénu jako promotér moc rád a myslím, že má budoucnost.

To znamená co, prosím?

S Clarkovým i Piccottovým bookingem teď budeme těsně spolupracovat. Sami manažeři mají zájem o rychlé řešení problému. V téhle branži nikdo nemá jistotu, že ho ostatní nepodvedou.

Agentuře Maesto jsi již nějaké peníze zaplatil?

Ano. Poloviční část booking fee.

Kdy jste smlouvy podepisovali?

Jejich vyřízení trvalo 4 dny a podepsali jsme je 8.2.

Pokud připustíme možnost, že problém způsobila ona španělská agentura, jak se hodláš s celým problémem vypořádat?

V případě, že se jejich selhání prokáže, dáme celou věc k soudu.

K českému soudu?

Ano. Nehodlám letět do zahraničí a soudit se tam. To prostě není moje věc.

To je zajímavé. Ověřoval jsi platnost smluv u zástupců DJs?

Na mail bookingu Davea Clarka jsem posílal dva maily, zda-li opravdu mají s Maesto podepsané smlouvy. Neodpověděli, tak jsem to považoval za vyřízené.

Prezentuj prosím svůj pohled na mediální šum, který se v posledních dnech v souvislosti s tebou objevil...

Zprávy na internetu hodlám každopádně řešit. Rave uveřejnil spoustu interních informací, které k publikaci poskytovány vůbec nebyly. Například telefonát se mnou proběhl kolem desáté dopoledne. Byl jsem probuzen po náročné pracovní noci a požádán o podrobné informace. Komunikovali jsme spolu několikrát, ne jednou a někdy v tu dobu náš PR manager Pavel Stříbrský tiskovku zaslal. Nevím, v čem byl z jejich strany problém.

S kým jsi jednal ohledně propagace v českých médiích? Nějaké fragmenty grafiky jsem zaznamenal...

Podrobnou zprávu dostanete v pátek, nejpozději v pondělí. Kampaň jsme připravovali opravdu masivní, ale nechci do toho nikoho konkrétního zatahovat.

Hodláš ve svých aktivitách pokračovat? Přeci jen... chápeš, co myslím.

Jsem velmi vytrvalý člověk a mám finanční prostředky pro přežití nepříznivého období. Pokud mě tu nepřijímáte, je mi to jedno. Hodlám pokračovat dál. U každého promotéra existují podobné problémy a nenapadá mě nic jiného, než že se humbuk dělá kvůli tomu, že jsem si u některých neobjednal reklamu.

Chápu-li správně, tvrdíš, že se jiné agentury chovají stejně?

Ne všichni. Ale padesát procent něco takového potkalo a potká.

Čas nás tlačí, v závěru tedy položím otázku pro odlehčení. Presentuješ se také jako DJ. Jaký styl hraješ a kde tě můžeme slyšet?

Hraji electro house, tech house a electro techno pumping. Pokud má někdo zájem slyšet, jak hraji, může navštívit warm up, který proběhne před akcí.

 
Vyjádření Miroslava Tourka ke kauze Megatron/Flash

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016