PARTYINFO

 

MEGATRON FLASH

Datum konání:
19.04.2003 - sobota
Místo konání:
Praha - Veletržní palác
Info:
http://www.megatronpeople.com...
Popis:
podivná party s nereálným line-upem
 
 
Trisco k Megatronu, Craftovi a dalším "groteskám"
Nedávno publikované informace o připravované party Flash s velmi podivnou strukturou organizace rozvířily vody taneční scény opravdu nevídaně. Tentokráte přinášíme vyjádření spolupracovníka Vadimova Crafta z dob Megatronu. K situaci nám několik řádků sepsal Michal Strnad aka DJ Trisco.
 
Jmenuji se Michal Strnad a před rokem jsem ukončil slibně nastartovanou kariéru DJ. Pod jménem DJ TRISCO jsem se propracoval na line-upy vrcholných akcí u nás a začal se tak plnit můj velký sen. Zároveň jsem se snažil o vlastní promotérskou činnost, která končila střídavě úspěchy i neúspěchy. V říjnu 2001 jsme nezávazně hovořili s p. Vadimem Fedorovem (Vadimem Craftem) o plánech, spíše snech do budoucnosti. Vadim v souvislosti s tím přišel s konkrétní nabídkou, abych pro něj "udělal" akci na kterou bude Praha dlouho vzpomínat (POVEDLO SE!!!).

Vadima jsem docela dlouho znal, byl to takový obyčejný milý kluk, který ochotně nosil tašku s deskami a dělal mi vždy cestu, když bylo někde narváno, nosil pití a jiné dobroty úplně zadarmo. Do kapsy nikdy hluboko sahat nemusel a jeho sebejistota s jakou vždy obhajoval moje všetečné dotazy nepřipouštěla pochyby, že Megatron je životní šance! Tím spíše když slíbil pohádkový honorář. …vy byste do toho nešli?!

V tu dobu jsem pravděpodobně příliš "kalil" abych byl schopen rozeznat skutečnost od fikce.

K celé kauze, která drastickým způsobem zasáhla do mého života jsem se již nechtěl vracet. Vidím však, že nemám jinou možnost, jak sebe zároveň očistit z dalších absurdních nařčení o zpronevěře NIKDY NEEXISTUJÍCÍCH peněz a zároveň varovat ostatní, kteří by chtěli spolupracovat s p. Fedorovem. Vidím s jakou přesností se opakuje historie, stejné výmluvy, stejné nejasnosti, stejné lži se stejným koncem…

Vraťme se však k faktické stránce věci. V níže uvedeném seznamu bodů se pokusím chronologicky seřadit události kolem přípravy Megatronu:

Říjen 2001
- započetí nikterak smluvně podložené spolupráce s Vadimem Fedorovem

Listopad 2001
- pronájem prostor Výstaviště, včetně kanceláří, bez finanční zálohy

Prosinec 2001
- první jednání o propagaci s hlavními běžnými mediálními partnery

Prosinec 2001 - březen 2002
- snaha o zabookování hvězd a headlinerů na akci. O spolupráci jsem požádal několik kvalitních promotérů v zemi, od kterých mi denně na mail chodily nabídky volných termínů, které jsme obratem potvrzovali. První podepsané smlouvy na vystoupení Iana Pooleyho, Trevora Rockliffea a Gayle San a agenturou Wax. Ve stejnou dobu byly připraveny smlouvy na vystoupení CJ Bollanda, Scan X a Darrena Price s Alešem Blehou. V tu dobu je přerušena první spolupráce s Lunar Booking, kvůli p. Fedorovem nezaplacenému booking fee na vystoupení jím zastupovaných umělců

Březen 2002
- stoupá nervozita ze strany dalších spolupracujících subjektů (grafik, některá média, bookingy, Výstaviště Praha atd.) a svojí další spolupráci podmiňují urychleným zaplacením záloh. Pan Fedorov tvrdí, že došlo k opakovanému zpoždění převodu peněz z kyperské do české banky, selhávají všechny snahy se osobně sejít a snažit se situaci řešit. Vychází první série reklamy a na internetu se objevují tiskové zprávy s neoficiálním line-upem.

Duben 2002 - červen 2002
- Výstaviště neobdrželo zálohu za pronájem prostoru, nicméně dále vstřícně spolupracují. Vycházejí v dalších číslech časopisů celostránkové reklamy. Postupně dochází k rozvázání spolupráce a rušení smluv se všemi zúčastněnými, opět pouze z důvodu nezaplacení pohledávek p. Fedorovem. Ten tvrdí, že má problémy s vízem a je držen Cizineckou Policií postupně v několika azilových táborech bez možnosti návštěv. V tu dobu již měl u sebe v hotovosti celou potřebnou částku, se kterou by se při vynaložení všeho úsilí dalo akci zachránit a smlouvy obnovit. Tak to alespoň p. Fedorov (stále píši o témže Vadimovi Craftovi) tvrdil. K předání peněz však nikdy nedošlo, a krkolomnost jeho výmluv, proč se tak nikdy nestalo, je dnes mezi mými přáteli legendární a úsměvná. Celou dobu dostávám od našich společných známých drobná upozornění o nočních mejdáncích p. Crafta, nikoliv však v uprchlických táborech, ale v centru Prahy. Je jen ironií, že přesně v den plánovaného konání, tj. 1.6. 2002 zhruba hodinu poté, co jsem ukončil srdceryvný rozhovor s totálně zdrceným Craftem, kdy mi popisoval do detailu, co zrovna prožívá za šedou zdí uprchlického tábora, jsem potkal jeho rozesmátou tvář pár stovek kilometrů západně v baru Double Trouble u Staroměstského náměstí.

Duben 2002 - současnost
- žiju na kraji Prahy s úžasnou ženskou, připravuju se na roli svědomitého otce, nefetuju, a vydělávám proto, abych více než polovinu výdělku dal těm, kteří byli Megatronem poškozeni. Postupně mořím jednu pohledávku za druhou, a jestli momentálně s někým nekomunikuji, tak je to z důvodu omezených možností ke splácení všech závazků. Znovu opakuji, že se se všemi postupně vyrovnám, nikdy jsem svůj dluh nezpochybňoval i když jsem ho v žádném případě nezpůsobil.

Mojí jedinou, zato však fatální chybou byla důvěra v člověka, který svou bezohledností a patrně i mentální poruchou ničí důvěryhodnost naší taneční scény a poškozuje její renomé až za hranice státu i všeho chápání!

Všechny zde uvedené skutečnosti jsem schopen doložit a nebráním se případné přímé konfrontaci.

Děkuji,

s pozdravem

Michal Strnad (Trisco)

V Praze 6. dubna 2003
 
Vyjádření Marka Říhy z Ticketpro ke kauze Megatron Flash Rozhovor s Vadimem Craftem ke kauze Megatron/Flash Vyjádření Miroslava Tourka ke kauze Megatron/Flash

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016