PARTYINFO

 

AFRODANCEHALL

Datum konání:
21.05.2003 - středa
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
Beatz Smokin Weedz
Live:
Tshikuna, TiDi TaDe, Éterity
Info:
http://www.jahmusic.net
Popis:
africká hudba a tanec
 
 
Jarní taneční oslava s africkou hudbou
JahMusic Promotion pro vás připravuje jarní hudební oslavu, která vás může skvěle roztančit a osvěžit. Do zbrusu nového žižkovského klubu Matrix jsme pozvali tři hudební projekty, které kromě dlouholetého přátelství spojuje láska k Africe a její hudbě.
 
JahMusic Promotion pro vás připravuje jarní hudební oslavu, která vás může skvěle roztančit a osvěžit. Do zbrusu nového žižkovského klubu Matrix jsme pozvali tři hudební projekty, které kromě dlouholetého přátelství spojuje láska k Africe a její hudbě. Dalo by se říci, že vám tímto večerem představíme společenství, která i přes světlou barvu tváří většiny hudebníků jsou duší africké. Každá skupina nebo, chcete-li, kmen na to jde po svém, ale společné jim je množství radosti a energie, která z jejich hudby vyzařuje.

Celá akce začíná ve 20h, kdy vás DJ Oneheartman připraví k odletu s pomocí reggae a afrobeatu. O deváté se rozezpívají Éterity, dívčí skupina, která umí svými hlasy skvěle pohladit a svou rezonancí vykouzlit opravdu úžasnou atmosféru. Jejich vystoupení krásně zdůrazňují, že hudba je všude v nás i kolem nás, jen ji začít vnímat. Po pozoruhodném sedminásobném objevu roku mezi zpěvačkami se rozehraje africko-moravská kapela Tshikuna. Perfektně šlapající kapela dvou kytaristů, perkusisty, bubeníka a baskytaristy uhání na vlnách afrobeatu tak jako nikdo jiný v těchto zeměpisných šířkách.

Po jejich vystoupení už na vás budou čekat TiDi TaDe, skupina energických bubeníků školených v Senegalu a nádherných zpívajících tanečnic, kteří s vámi protančí v ještě rychlejším tempu do nového dne. K příletu vám poté pomůžou zpívající DJs General Kryshpeen, Lomesh Kolíbal a jejich hosté.




Éterity je skupina vokalistek, která v současné době čítá 7 skutečně éterických žen. Jejich vystoupení vycházejí z afrických lidových písní, ale zároveň rozkvétají díky vlivům dalších stylů, jako je soul, reggae a hip hop. Všechny hlasy se citlivě prolínají a tak vytvářejí komplexní a bohatý proud zvuků, které tvoří nádherně léčivou hudbu. Stává se, že návštěvníci vystoupení Éterity pláčí dojetím a často popisují svou zkušenost, jako kdyby je někdo hladil zvukem..

Tshikuna je skupina muzikantů z Konga, Gambie a Moravy, kteří se potkali v Praze, kde vytvořili skvěle šlapající taneční kapelu, která vás nenechá jen tak se opírat o bar. Jejich původní hudba vychází z afrobeatu, ale je v ní cítit i vliv reggae, soulu a dancehallu. Zpěvák a bravurní kytarista Elvis zpívá ve svých textech o lásce i válce a vypráví epické příběhy ze života prostých pěstitelů ovoce v Kongu. Hudba Tsihuny je kouzelným pramenem uvolnění a radosti, která v Čechách nemá ve svém stylu konkurenci. Kapela hojně koncertuje na podporu multikulturního propojování a tolerance po celých Čechách a chystá se vydat své první oficiální album. Více najdete na jejich internetových stránkách http://tshikuna.webpark.cz.

TiDi TaDe je rodinným kmenem v pravém slova smyslu. Tato nespočitatelná parta je neuvěřitelně silným spojením bubeníků, kteří se mimochodem nedávno cvičili v Senegalu, a okouzlujících tanečnic. Společně vytvářejí z rytmů, zpěvů a tance opravdu úžasnou a euforickou energii při které se i zarytí odpůrci tance dostávají do extáze. TiDi TaDe vedle svých vystoupení fungují samostatně i jako učitelé tance a bubnování, takže kdybyste měl někdo zájem, navštivte jejich web http://afro.zde.cz pro více informací. Tato skvěle sehraná parta vám rozhodně rozproudí krev, abyste nezapomněli, že tanec a zpěv jsou léčivé a tělu i duchu prospěšné činnosti.

Beatz Smokin Weedz je trio DJs, kteří spolu hrají už nějaký ten pátek. Jejich sety bývají pro milovníky reggae svátek. Nemají to ale nijak striktně napsáno na čelech, takže jediná všeobsahující škatulka je asi world beat. General Kryshpeen, Oneheartman i Lomesh Kolíbal jsou aktivní i samostatně, ale vidět a slyšet je všechny pohromadě je zážitek.. :))
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016