PARTYINFO

 

FREE MONDAYS

Datum konání:
12.05.2003 - pondělí
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Květa.K, Element, Lucash, Coma
chill out: Aleph, J-Cob, Oliver
Live:
Laura Level + Rodent
Popis:
výstava děl z dílen mladých českých a slovenských umělců
vstup zdarma!
 
 
Rozhovor s Elementem
Stobe Booking DJs
Profily DJs Strobe Bookingu...
 
DJ Lucasch (Uh. Hradiště)

Je zakladatelem a majitelem agentury Strobe, která se zabývá party promotion a bookingem. DJingu se věnuje od roku 1999. Působil jako produkční a rezident v klubech Quadro, Šantán a Mír. V současné době je rezidentem klubu Euro v Hluku a německého klubu Prison.

Z producentů jsou jeho oblíbenci Ben Sims, Cisco Ferreira, Craig Walsh, Marco Bailey, Mistress Barbara, Monika Kruse atd. Zahrál si na spoustě klubových akcí po celé Moravě ale také v Čechách a na Slovensku, např. v klubech Roxy Praha, Paradogs Praha, Metroklub Šala, R-klub Chrudim, a na větších akcích jako např. Hradhouse, Ibiza Night, Golden Techno, Extreme, Stereodrome.

Zahrál si v nejlepších klubech v Německu, Rakousku, Slovinsku, Polsku, Bulharsku a často hraje také na Slovensku. Zahrál si po boku djs jako např. Marco Bailey, Inigo Kennedy, Marusha, Jay Denham, Nils Hess, Virgin Helena, Eddie Richards, Pacou, atd.

V současné době se prezentuje na parties groovy-hypno-melodic technem v setech ze 3 gramofonů.


DJane Laura Level (Uh. Hradiště)

V roce 2001 byla vybrána na základě svého dema jako jediný zástupce ČR z přibližně 60 českých DJs a producentů na Red Bull Music Academy do New Yorku. Stylem hudby, kterou hraje, je zařazená do škatulky techno. Avšak přesto je její techno odlišné od toho, které slyšíte na spoustě parties - je inteligentní a zvukově propracované. Mezi její oblíbené producenty patří Surgeon, Claude Young, J. Mills, Regis, Ch. Wünsch, Speedy J a J. Ruskin.

Její demo "Electrosmoke Therapy" zvítězilo v soutěži o mix cd v časopise Bassline, což zajistilo Lauře Level vystoupení na festivalu Summerof love 2002. Ve stejném roce získala residenturu v německém klubu Prison v Landau (kde pravidelně vystupují taková jména jako Marusha, M. Bailey, T. Schumacher, G. Parisio, Rush, Speedy J, Ch. Liebing atd.).

Je pravidelně zvána do zahraničních klubů v Německu, Rakousku, Lucembursku, Polsku, Chorvatsku, Slovinsku, Srbsku, Makedonii etc. Laura Level se také intenzivně věnuje vlastní produkci. Společně s live-actem Rodent má projekt Smart Bastards, který propaguje elektronický styl Crash Body Music vycházející z techna, ambientu a EBM. Aktuálním počinem je nové mixCD Glas-Perlen-Spiel, které zajímavým a originálním způsobem kombinuje dj set a live-act.

Nové mixCD Glas-Perlen-Spiel je ke stažení na mp3.techno.cz.


Rodent - electro live act (Olomouc)

Jednočlenný projekt, který by se dal stylově zařadit do škatulky electro (s vlivy od ambientu po techno). Tvorbě elektronické hudby se věnuje od roku 1996, předtím byl členem několika kapel, které hrály industrial a punk. Má klasické hudební vzdělání. Jako Rodent skládá tracky od roku 1997 a na svém kontě má několik demo mc a cd. Jeho skladba Nihilist (bassline edit) z Overdose EP se úspěšně držela v první desítce demoline hitparády časopisu Bassline po dobu 6 měsíců a zařadila se tak mezi "classic".

V roce 1998 začal vystupovat i živě (používá notebook, sequencer, loops, synthesizer atd.). V roce 2001 vystoupil Rodent na festivalu Summer of love 2001 a na festivalu elektronické hudby Headhunter. Na podzim roku 2001 se stal členem bookingu klubu Depo9 v Olomouci.

V roce 2002 Rodent intenzivně koncertoval na tanečních parties a na podzim téhož roku vystoupil několikrát jako support elektronické legendy Vanessa. Rodent je rovněž členem projektu Smart Bastards, který tvoří elektronickou hudbu na pomezí ambientu, techna a staré dobré elektroniky. Druhým členem projektu je nadějná producentka a djane Laura Level. Aktuálním počinem Rodenta je cd Elektronik Gigolo.


DJ Květa.K (Děčín)

DJ Květa.K začínal s DJingem na sklonku roku 99/00. Zpočátku hrál s Cdplayerů, ale zhruba asi po třech měsících si zakoupil gramofony, u kterých už zůstal. Zpočátku se prezentuje ve veselém houseovém rytmu labelů jako jsou Subliminal, Work, HenryStreetMusic, Defected, Nervous.

Postupem času se mění jeho styl hraní a začne preferovat spíše deephouseové rytmy a také pomalu začíná hrát trochu "ostřeji". Začíná hrát desky labelů jako jsou NRK, GlasgowUnderground, Soma, Plasticcity, Yoshitoshi, Subtech, ale ani u těchto nezůstává a vyvíjí se dál, začíná experimentovat s technem a breakbeatem a postupem času nachází svou polohu na čas někde na hranici houseu a techna a jeho současnými oblíbenými labely se stávají Swag, Oblong, LHB, Intec, Bush, Dutyfree, Jel, Rotation, End, Tronic, Relentless, ale také TCR nebo MowingShadow. Oblíbenými producenty jsou: Mr G, Eddie Richards, Terry Francis,Trevor Rocklife, Rennie Pilgrim, Surgeon, Samuel L Session, Steve Rachmad, Mistress Barbara a další.

Od května 2001 je v bookingu agentury Strobe.


DJ Element (Praha)

Taneční scénu objevil v roce 1997. Fascinován hudbou Underworld, Leftfield, The Orb, Orbital, Spooky a dalších se začal o tuto kulturu stále více zajímat. V roce 1999 se stal prvním žákem pražské LIVC - school for djs, kde jej do tajů ovládání gramofonů zasvěcovali známí djs Ghonzales a Pavel Krejdl. Začínal s housem, ale velice rychle jej ovládla magie skrytá v technu, kterému absolutně propadl.

V současné době je rezidentem v renomovaném pražském klubu Punto Azul, kde každou druhou středu pořádá techno session Minimal Contact, dále u 7 vlků, žižkovském Guru, kde se každý druhý měsíc koná jeho Industrial Symphony a na několika pravidelných akcích na Moravě, má zkušenosti z hraní v Bulharsku, Slovensku...

Jeho aktivity se však neomezují jen na hraní a pořádání akcí - od začátku roku 2003 se stal lektorem v LIVC.

Mezi jeho oblíbené producenty patří např. Surgeon, J. Ruskin, Regis, 65 D Mavericks, Makaton, Inigo Kennedy, J. Mills, Oliver Ho, atd. Jeho oblíbené labely jsou Tresor, Blueprint, Counterbalance, Asimetrik, Axis, Tsunami, Downwards, Sandwell District, Rodz-konez...

Od září 2001 je členem Strobe bookingu.


DJ Coma (Zlín)

O techno scénu se začal zajímat asi od roku 1996, avšak nejvíce byl ovlivněn energickými sety Carla Coxe a hlavně jeho vystoupením v Praze. Sám začal s hraním z gramofonů teprve v létě 2001. Netrvalo dlouho a začal hrát na akcích v klubech po celém Zlínsku, a později po celé Moravě a v Praze.

Začátkem roku 2002 stále častěji hrál na akcích pod agenturou Strobe, kam koncem února 2002 také přešel. Hraje techno s prvky rave a trance. Mezi jeho oblíbené producenty patří Ben Sims, Rush, K.D. Smith, Dean Rodell, Thomas Schumacher, Chris Liebing, Hacker. A oblíbené labely jsou: Compound, Form, Primate, Tresor, Terminal.

Více informací: www.strobe.cz
 
Free Mondays in techno aneb Industrial Symphony v Roxy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016