PARTYINFO

 

BUGGED OUT!

Datum konání:
23.05.2003 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
FC Kahuna (skint/bugged out!, UK), Airto (roxy booking)chill out: Lucas, PC
Popis:
páté pokračování nejúspěšnější britské klubové noci v Roxy!, plazma videoanimation by Phase, lights by Wild Music
 
 
DJ Airto - rozhovor
Rozhovor s Markem aka Airtem k Bugged Out!.
 
Ahoj Marku, první otázka je klasická... jak se máš?

Už je teplo, takže dobře.

Už podruhé budeš mít možnost nastartovat vyhlášenou britskou klubovku BUGGED OUT!. Bereš to jako každé jiné hraní, nebo máš k této noci nějaký speciální přístup?

Bugged Out není určitě běžná akce, kterou bych odehrál z povinnosti. Navíc když asi jakýkoli DJ hraje před zahraničním a známějším DJem, dá tomu mnohem víc. Co se týče přístupu k této noci, tak se snažím, v rámci možností, přizpůsobit hudbu kterou hraji konceptu večera.

Jak se ti hudebně tahle noc líbí a co zahraniční hosté, kteří na BO! v Roxy už vystoupili?

Na Bugged Out je skvělé, že jak Justin, tak i je hosté hrají rozmanitě a zajímavě, i když se jedná kolikrát o pěkně tvrdý house. Hlavně se nestane, že bych se v polovině večera začal nudit, protože DJ hraje hodinu monotónně a celý jeho set zní jako jedna deska. Jasným favoritem z Justinových hostů byl Tom Middleton.

Tentokrát dorazí anglická dvojka FC KAHUNA, od které se dá čekat pestrá směs taneční hudby. Měl už jsi možnost setkat se s jejich tvorbou?

Když jsem se dozvěděl, že budou hrát v Roxy, měl jsem z toho radost, protože je obrovsky respektuji. Mám od nich pár desek, které jsou hodně originální a jestli hrají podobný styl jako produkují, tak se máme na co těšit.

V poslední době začínáš působit i jako hudební recenzent. Jak k tomu došlo a jak tě to baví?

Před dvěma lety jsem zkusil napsat pár recenzí pro Tvykse na stránky French Connection. S nápadem abych psal recenze na Techno.cz, přišel Roxy booking a klukům z Techna se to líbilo. Baví mě na tom sledovat odezvu lidí, kteří mi občas pošlou mail, abych jim s něčím poradil. Hodně se snažím objevovat nové labely a interprety, tak proč si to nechávat jen pro sebe.

Myslíš, že současná generace "clubbers" je stejně zapálená do "clubbingu" jako ta starší, která vytvořila v našich poměrech velmi slušný základ klubové kultury?

Já bych většinu mladších návštěvníků tanečních akcí ani nenazýval clubbers, protože je baví víc mega akce než menší prostory. Zdá se, že kluby lákají stále méně mladší publikum a ty starší už jsou línější a nechodí tak často. Velkých akcí je poslední dobou hodně a kluby na to určitě doplácí. Starší generaci clubberů, oproti té mladší, asi nakopávalo to, že výběr akcí byl malý a byli vděční za každou lepší party.

Jak by vypadal ideální line up podle tvých představ na BUGGED OUT!?

22:00 - 00:00 - Mettle Musíc Collective live
00:00 - 01:30 - Tom Middleton
01:30 - 03:00 - John Tejada
03:00 - konec - Dimitri

Na závěr bych chtěl popřát co nejvstřícnější publikum na BO!, hodně dobrých desek a pohodu v životě.
 
Suck my decks FC Kahuna

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016